شماره‌ی تماس مسئول دفتر: 09388101739
ایمیل: info@madresenevisandegi.com
Facebook
Twitter
Instagram
RSS
لوگوی شاهین کلانتری
  • وبلاگ
  • درباره‌ی من
  • کانال تلگرام من
  • نظرات جدید
  • مدرسه نویسندگی
  • آموزش نویسندگی
    • اصول نویسندگی
    • تولید محتوا
    • عادت نوشتن
    • رادیو
  • کلاس‌‌ها
    • کلاس آنلاین نویسندگی
    • نویسنده-کارآفرین
    • کارگاه آنلاین تولید محتوا
    • کلاس حضوری نویسندگی
    • آموزش کپی‌ رایتینگ
  • رسانه‌ها
    • مدرسه نویسندگی
    • اینستاگرام شاهین کلانتری
    • اینستاگرام مدرسه نویسندگی
    • کانال تلگرام
    • کالج پول
    • جمله‌ورزی
  • جملات کوتاه
  • نامه
  • لینک
  • پرسش‌و‌پاسخ
صفحات صبحگاهی

صفحات صبحگاهی: بهترین عادت برای شروع نویسندگی

۱۳۹۸-۰۶-۱۶شاهین کلانتریاز نوشتن, برگزیده‌ها, مهارت های نویسندگی505 دیدگاه

۱

هزار سال پیش از ننوشتن خسته شده بودم. تقریباً تمام کتاب‌های آموزش نویسندگی و فیلم‌نامه‌نویسی را خوانده بودم، اما همچنان نویسنده‌ای بودم که نمی‌نوشت!

توقع نداشتم شاهکار بنویسم، برای من برون‌ریزی ذهنی و نوشتن خاطرات روزمره هم کافی بود اما به هیچ عنوان نمی‌توانستم منظم و مداوم بنویسم؛ یک هفته می‌نوشتم، یک ماه درگیر کارهای دیگر می‌شدم و نوشتن را فراموش می‌کردم و این دور باطل ادامه داشت.

به این نتیجه رسیده بودم که شاید نوشیدن افراطیِ قهوه، راز نویسندگی باشد، شنیده بودم بالزاک روزانه پنجاه فنجان قهوه می‌نوشیده و تارانتینو هم برای نوشتن فیلم‌نامه پالپ فیکشن هر روز پانزده فنجان قهوه می‌‌خورده و کارش را آغاز می‌کرده!

این ماجرا ادامه داشت تا اینکه طی یکی از پیاده‌روی‌هایم گذرم به مرکز تبادل کتاب افتاد.

در میان کتاب‌های دست دومی که اغلبشان هم بدردنخور بودند به کتابی رسیدم که مدت‌ها بود از خرید آن طفره می‌رفتم، فکر نمی‌کردم کتاب چندان خوبی باشد، اما همین کتاب شد یکی از بهترین کتاب‌هایی که به گمانم پایدارترین و مفیدترین عادت مثبت زندگی‌ام را ساخته است.

و آن عادت نوشتن روزانه صفحات صبحگاهی است که فصل اول کتاب راه هنرمند با معرفی آن شروع می‌شد.

۲

اگر فقط و فقط بخواهم یک عادت کلیدی نویسندگیِ را به کسی معرفی کنم، نوشتن صفحات صبحگاهی است. کاری که نقش زیادی در رشد شخصی و افزایش مهارت نگارشی من داشته است. 

جولیا کامرون می‌گوید:

صفحات صبحگاهی عمیق‌ترین ابزار نویسندگی است که تا به حال ابداع و تجربه کرده‌ام.

مطمئنم اگر صفحات صبحگاهی را نمی‌نوشتم هرگز توان و شهامت راه‌اندازی وبلاگ و تولید محتوا را پیدا نمی‌کردم، حالا به روز کردن وبلاگم بهترین قسمت فعالیت‌های روزانه من است.

با تثبیت عادت نوشتن صفحات صبحگاهی ما به بهترین نویسنده زندگی خودمان تبدیل می‌شویم.

کتاب‌های آموزش نویسندگی تمرین‌های زیادی را برای ایجاد نظم در نوشتن و ساکت کردن منتقد پیشنهاد می‌دهند، اما من هیچ روشی را کاربردی‌تر از روش پیشنهادی جولیا کامرون نیافته‌ام.

۳

با پایبندی به صفحات صبحگاهی، راهمان از نود و نه درصد شیفتگان نویسندگی که به تفنن دست به قلم می‌برند جدا می‌شود. معجزۀ آغاز روز با نوشتن یک مزیت رقابتی کم‌نظیر ایجاد می‌کند.

در یک کلام صفحات صبحگاهی باعث تمایز و رشد فردیت ما می‌شوند.

۴

در صفحات صبحگاهی نباید کاری به کیفیت نوشته داشته باشیم، صرفاً باید به انجام کار متعهد باشیم.

بهتر است برای تثبیت عادت نوشتن صفحات صبحگاهی یک چک لیست درست کنیم و بزنیم روی دیوار. تیک زدن  روزانه چک لیست، کسب یک پیروزی در ابتدای روز است و باعث می‌شود در ادامه روز احساس خوبی در ما ایجاد شود. یادمان باشد که نگذاریم زنجیره قطع شود.

صفحات صبحگاهی اولین قدم محکم در جهت نوشتن پایدار و حرفه‌ای است.

اول صبح که می‌خواهید نوشتن را آغاز کنید وسوسه چک کردن گوش موبایل را کنار بگذارید، چون ممکن است دریافت پیامی باعث شود تمرکز لازم را برای نوشتن صفحات صبحگاهی از دست بدهید و منتقد درونتان بیدار شود. اگر معتاد به موبایل هستید، چک کردن گوشی را به عنوان جایزه نوشتن صفحات صبحگاهی تعیین کنید.

حین نوشتن صفحات صبحگاهی شاید وسوسه شوید زیر کتری را روشن کنید، بقیه را بیدار کنید، چند حرکت نرمشی انجام دهید، یا رختخوابتان را جمع کنید. با همه اینها مقابل کنید. صفحات صبحگاهی تمرینی برای مبارزه با حواس‌پرتی است. نوشتن صفحات صبحگاهی عضلات توجه و تمرکز ما را تقویت می‌کنند.

+ چند موضوع برای نوشتن در صفحات صبحگاهی:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by شاهین کلانتری | حس خوب نوشتن (@shahinkalantary)

۵

صفحات صبحگاهی باعث می‌شوند پیوسته بنویسیم.

محمدرضا شعبانعلی پیشنهاد‌های فوق‌العاده‌ای را برای وبلاگ نویسی نوشته، او در جایی از مطلب آموزنده‌اش، به نکته مهم و قابل ملاحظه‌ای درباره هر روز نوشتن اشاره کرده:

پیوسته نوشتن، باعث می‌شود که نوشتن به عادت تو تبدیل شود. شاید امروز، وقتی خسته‌ای یا ذهنت  مشغول است، نتوانی چیزی بنویسی. اما وقتی نوشتن به عادت تو تبدیل شد، مشکل دیگری پیدا خواهی کرد که البته مشکل بهتری است: خسته‌ای و ذهنت مشغول است. اما نمی‌توانی ننویسی و به نظرم، این نعمتی است که  اگر در زندگی نصیب کسی شود، ناسپاسی است اگر چیز بیشتری طلب کند. چون «کلمه» مهم‌ترین دستاورد نژاد انسان است و نوشتن، فاخرترین کاربرد آن.(+)

جان کلام اینکه حس می‌کنم صفحات صبحگاهی در نقش مربی و معلم خصوصی ما عمل می‌کنند.

گزیده‌ای از نوشته‌های جولیا کامرون دربارۀ صفحات صبحگاهی

جولیا کامرون در تمام کتاب‌هایش از صفحات صبحگاهی به عنوان ابزاری بنیادی برای بازیابی خلاقیت نام برده‌ است.در ادامه گزیده‌ای از نوشته‌های او درباره صفحات صبحگاهی را که از کتاب‌های مختلف او برگزیده‌ام، مرور می‌کنیم. کامرون بیش از چهار دهه است که به نوشتن صفحات صبحگاهی ادامه می‌دهد.

 راه هنرمند-ترجمه ی گیتی خوشدل-نشر پیکان

به طور ساده می‌توان گفت که صفحات صبحگاهی، سه صفحه دستخط معمولی و روی هر برگ از دفتر است که به طور تداعی آزاد و بدون تفکر می‌نویسید و دست از روی کاغذ بر نمی‌دارید.

 برای نوشتن صفحات صبحگاهی شیوه نادرست وجود ندارد. هدف از صفحات صبحگاهی این نیست که به اثر هنری تبدیل شوند، هدف از صفحات صبحگاهی، فقط حرکت دست بر روی کاغذ و نوشتن و بیرون ریختن همه چیزهایی است که به ذهن می‌آید.

بجز خودتان احدی اجازه ندارد که صفحات صبحگاهی‌تان را بخواند و خودتان نیز تا چند هفته نباید آنها را بخوانید. فقط روزی سه صفحه بنویسید و جایی جمع‌آوری کنید. حین نوشتن هم هرگز صفحات قبل را نخوانید.

 صفحات صبحگاهی اغلب منفی و پراکنده و آکنده از دلسوزی و ترحم به خود و تکراری و با آب و تاب یا بچگانه یا غمناک یا بی‌مزه با حتی احمقانه به نظر می‌سند، ولی حتماً درست و خوبند!

 صفحات صبحگاهی، وسیله اصلی شفای خلاقیت است.

این را برای خودتان به یک قاعده تبدیل کنید: همواره به خاطر آورید که عقاید منفی سانسورکنندۀ درونتان حقیقت ندارد. این امر مستلزم تمرین است. وقتی صبح به محض برخاستن از خواب، مستقیماً به سراغ صفحات صبحگاهی می‌روید، می‌آموزید که سانسور کننده درونتان را تضعیف کنید.

اگر بخواهید می توانید افکار سانسور کننده درونتان را نیز بنویسید.

 به هیچ عذر و بهانه‌ای نمی‌توانید از صفحات صبحگاهی طفره بروید یا از مقدار آن ها بکاهید. مهم نیست در چه حال و هوایی هستید. انتقادهای سانسور کننده درونتان اهمیت ندارد.

صفحات صبحگاهی به ما می‌آموزند که حال و هوایمان برای نوشتن واقعاً اهمیت ندارد.

 سه صفحه درباره هر مطلبی که به ذهنتان می آید بنویسید؛ فقط همین. اگر چیزی به ذهنتان نمی‌آید بنویسید:«چیزی بنویس تا این سه صفحه پر شود.»

 صفحات صبحگاهی به مغز منطقی می‌آموزد کنار بایستد و و اجازه بدهد که مغز هنرمندانه روی صفحه بیاید.

صفحات صبحگاهی نوعی مراقبه هستند که به ما بصیرت می‌بخشند و کمک می‌کنند تا در زندگی‌مان دگرگونی ایجاد کنیم.

وقتی گرفتار وضعیتی دردناک یا مشکلی می‌شوم که فکر می‌کنم نمی‌دانم چگونه از پس آن برآیم، به سراغ صفحات صبحگاهی می روم و هدایت می‌طلبم.

صفحات صبحگاهی برای هر کس که بخواهد زندگی خلاقی داشته باشد، موثر واقع خواهد شد.

اغلب اوقات افرادی که بیش از دیگران در برابر نوشتن صفحات صبحگاهی مقاومت می ورزند، بیش از سایرین به آن علاقه‌مند می‌شوند.

 رگه‌ طلا-ترجمه‌ی سیمین موحد-نشر پیکان

صفحات صبحگاهی شما را متمرکز می کنند، ثابت قدم می‌کنند، قدرتمندتان می‌کنند و روشنتان می‌کنند، آنها تسلی‌تان می‌دهند، آرامتان می‌کنند، تهییجتان می‌کنند، تحریک‌تان می‌کنند، به چالش می‌طلبند، بر می‌انگیزند، و فعالتان می‌کنند.

فقط هر آت و آشغالی که به ذهنتان می‌رسد روی کاغذ بیاورید، چیزهایی مثل:

«چشمم درد می‌کند، یادم رفت به جوان زنگ بزنم، باید لباس بشویم، یادم رفت تاید بخرم، از حرفی که تری در جلسه دیروز درباره‌ام زد متنفرم، چقدر خودخواه است. لازم است پرونده‌ی کارهایی را که روی این طرح کرده‌ام نگه دارم… غذای سگ هم باید بخرم؟»

و گاهی صفحات صبحگاهی چیزهایی را که برایتان مفید است نشان می‌دهند: «می‌دانی برای اولین بار خیلی خوشحالم، این پیاده‌روی روزانه واقعاً کمکم کرده.»

در نوشتن صفحات صبحگاهی روند مهم است، نه محصول.

صفحات صبحگاهی را با دست بنویسید، می‌دانم که نامناسب و ناخوشایند و وقت گیر و قدیمی است ولی از شما می‌خواهم که با دست خودتان بنویسید چون فایده دارد… نوشتن با دست مثل پیاده رفتن به جایی است.


جولیا کامرون(سمت چپ) به همراه ناتالی گلدبرگ (نویسنده کتاب نوشتن تا مغز استخوان)

 گام برداشتن در جهان- ترجمه‌ی گیتی خوشدل- نشر پیکان

صفحات صبحگاهی اساسی‌ترین شیوه برای بازیابی خلاقیت و زندگی خلاق است. نوشتن سه صفحه پی در پی، پیش از آغاز روز موجب اولویت بندی و وضوح و پایه‌ریزی فعالیت‌های روزانه می‌شود.

آدمهایی را که پر مشغله تر از آنند که صفحات صبحگاهی را بنویسند می‌شناسم. منتها گمان نمی‌کنم که زندگیشان بدون نوشتن صفحات صبحگاهی کم مشغله‌تر شوند. شگفتا که دریافته‌ام صفحات صبحگاهی هم وقت می‌گیرند، هم وقت ایجاد می‌کنند.

فرآیند نوشتن صفحات صبحگاهی تقریباً نیم ساعت طول می‌کشد که همان مدت زمانی است که معمولاً برای نیایش روزانه در نظر گرفته می‌شود.

 کشف آب-ترجمه‌ی سیمن موحد-نشر پیکان

وقتی اولین بار صفحات صبحگاهی را می نویسیم، از تعداد چیزهایی که احساس بدی نسبت به آن‌ها داریم تعجب می‌شویم. شاید نگران این باشیم که با اعتراف کردن به احساسات منفی‌مان آن‌ها را تشویق کنیم. اما ابداً چنین نیست. روانشناسان یونگی این را ملاقات با سایه می‌نامند، من آن را ملاقات با سایه و دعوت آن به نوشیدن یک فنجان قهوه می‌نامم. وقتی منفی بافی‌هایمان را بیرون می‌ریزیم برای امور مثبت جا باز می‌کنیم.

صفحات صبحگاهی ساده اما عمیق هستند. ما از طریق صفحات خود با خدا سخن می‌گوییم و خدا نیز به شکل شهود و اشارات با معنا پاسخ ما را می‌دهد.

صفحات صبحگاهی دوستانی هستند که با زبان عشق خشن حرف می‌زنند. آن‌ها ما را ترغیب می‌کنند تا مسئولانه‌تر عمل کنیم. صفحات صبحگاهی بی عملی را به ما یادآوری می‌کنند و آن قدر به ما نق می‌زنند تا دست به عمل بزنیم.

صفحات صبحگاهی به رغم ظاهر کم‌رنگ و کسل کننده‌شان باعث تغییرات شدید می‌شوند.

صفحات صبحگاهی به ما احساس امنیت می‌دهند، امنیت کافی برای خطر کردن.

بگذارید نوشتن صفحات صبحگاهی عادت هر روز صبح شما شود و اولین کاری باشد که هر روز صبح می کنید. نوعی گزارش صبحگاهی.

عریان بودن روی صفحه در ابتدا می‌تواند دشوار باشد. ما می‌خواهیم وانمود کنیم که وضعمان بهتر از آن است که واقعاً احساس می‌کنیم.

من بیش از بیست سال است که صفحات صبحگاهی نوشته‌ام و در این سال‌ها احتمالاً بیش از بیست روز را از دست نداده‌ام.

می‌توانیم به خودمان بگوییم: «شاید هنوز آنچه را که می‌خواهی بنویسی ننوشته باشی اما دستِ کم داری صفحات صبحگاهی‌ات را می‌نویسی.»

بعید است روزی باشد که یک گام کوچک رو به جلو نتوان برداشت. وظیفه‌ی صفحات صبحگاهی توجه کردن به این گام‌های کوچک و تشویق کردن آن است.

صفحات صبحگاهی بارها و بارها «اعتیاد مثبت» خوانده شده است. صفحات صبحگاهی تمرینی ساده، عملی و بسیار معتبر است.

صفحات صبحگاهی هر مسئله‌ای را که از آن اجتناب می کنیم، آن‌قدر مطرح می‌کند تا کاری درباره‌اش کنیم.

صفحات صبحگاهی وفادارند، آنها بر خلاق روان پزشکان منهتن هر سال در ماه اوت دو هفته به مرخصی نمی‌روند. بر عکس، همیشه آن‌جا هستند و می‌توان به آن‌ها اتکا کرد.

می نمی‌توانم برای شما ثابت کنم که صفحات صبحگاهی حسی از جادو به زندگی‌تان می‌آورند. اما می‌توانم درخواست کنم که آن را امتحان کنید، اگر می‌توانید دوازده هفته امتحان کنید.( این دوره زمانی لازم برای جا انداختن یک عادت جدید است.)

 پرواز با اژدها- ترجمه‌ی سیمین موحد- نشر پیکان

سال‌ها تجربه به من آموخته که بهترین کار این است که صفحات صبحگاهی با دست نوشته شوند. شاید کامپیوترها سریع‌تر باشند اما آن‌ها ما را وسوسه می‌کنند تا ویرایش کنیم، صفحات صبحگاهی قرار است افکار و احساسات ویرایش نشده‌مان را به ما نشان دهند.

همه سه صفحه به دقت انتخاب شده، نوشتن کمتر از آن مشعل شما را روی حرارت پایین نگه می‌دارد. بیش از آن هم شعله را بیش از حد بالا می‌کشد و ممکن است شما را به سطح موشکافی روانی‌ای بفرستد که بازگشت به کارهای عادی روز را دشوار کند.

صفحات صبحگاهی به معنی نوشتن خاطرات روزانه نیستند، در خاطره نویسی سنتی موضوعاتی تعیین شده و بررسی می‌شوند. اما صفحات صبحگاهی عملاً آزاد هستند. ذهن ما موقع بیداری به سرعت از موضوعی به موضوعی دیگر می‌رود.

برای نوشتن صفحات صبحگاهی باید صبح زود بیدار شوید. اگر همیشه زود بیدار شده‌اید به این کار عادت دارید، اگر عادت ندارید به سرعت عادی خواهد شد.

 حق نوشتن- ترجمه‌ی سیمین موحد- نشر هیرمند

صفحات صبحگاهیِ مرا می‌توان «صفحات مربی» نیز نامید، زیرا آن‌ها به من کمک می‌کنند تا به بخش گرم‌تر و خردمندتر از شخصیت پرمشغلۀ امروزی‌ام دسترسی پیدا کنم.

صفحات صبحگاهی، شاهد عینی زندگی ما هستند.

صفحات صبحگاهی جراحی پلاستیک پوست صورت است و مردم صرفاً برای زیبایی جوانی باید آن‌ها را بنویسند.

صفحات صبحگاهی دربارۀ هر چیزی‌اند که به ذهنتان خطور می‌کند. آن‌ها ممکن است حقیر، پرگله، شکایت،کسل‌کننده و خشمگین باشد. ممکن است شاد، روشنگر، پر از بینش و بصیرت و موشکافانه باشند. هیچ راه نادرستی برای انجام آن‌ها نیست. شما فقط دستتان را روی کاغذ حرکت می‌دهید و هرچه را که به ذهنتان می‌رسد می‌نویسید.

در همین رابطه:

علاوه بر صفحات صبحگاهی چه تمرین دیگری انجام بدهیم؟ (۱۱ پیشنهاد متفاوت)

صفحات صبحگاهی|یادگیری و خودشناسی با نوشتن

یک پیشنهاد برای مطالعۀ بیشتر:

چگونه نویسنده شویم؟ یک برنامۀ ۱۰ هفته‌ای برای شروع نوشتن و آموزش نویسندگی

برچسب ها: جولیا کامرون, صفحات صبحگاهی, مهارت های نگارشی, مهارت های نویسندگی, نوشتن, نویسندگی, نویسنده
پست قبلی زلف آشفته و خوی کرده و خندان‌لب و مست! پست بعدی پادکست: فن کلام، فرصت‌ها و تهدیدهای دل‌نوشته و چند چیز دیگر از زبان معین پایدار

مطالب پیشنهادی

سه پیشنهاد برای یک نویسندۀ آنلاین

۱۳۹۶-۰۱-۲۱شاهین کلانتری
3 دلیل ناامیدی از نویسندگی | احتمالاً شماره 3 مشکل شماست

۳ دلیل ناامیدی از نویسندگی | احتمالاً شماره ۳ مشکل شماست

۱۳۹۷-۰۵-۳۰شاهین کلانتری
من هم پیانو می‌نوازم

من هم پیانو می‌نوازم

۱۳۹۷-۱۲-۰۵شاهین کلانتری

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

505 دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید

سمیر اسماعیلپور
۱۴۰۱-۱۰-۰۳ ۴:۱۳ ق.ظ

استاد سپاس
سپاس به‌خاطراین همه پشتکار
سپاس به خاطر این همه مهر
سپاس به خاطر مطالب نابتون
سپاس به خاطر…

پاسخ
شاهین کلانتری
۱۴۰۱-۱۰-۲۵ ۱۱:۲۲ ق.ظ

سپاس از شما به خاطر این همه مهر و محبت.

پاسخ
.......
۱۴۰۱-۰۹-۱۶ ۱۰:۲۸ ق.ظ

سلام به نظرتون چقدر صفحات صبحگاهی میتونه اثر داشته باشه

پاسخ
شاهین کلانتری
۱۴۰۱-۰۹-۱۶ ۵:۲۹ ب.ظ

من تمام حرفام در این رابطه رو توی همین مطلب نوشتم.

پاسخ
دانیال محمودزاده
۱۴۰۱-۰۸-۳۰ ۱۱:۵۹ ق.ظ

سلام و درود به استاد نازنینم
ممنون از مطلب خوبتون. اگر در انجام این تمرین استمرار به خرج بدیم و «واقعا» بهش توجه داشته باشیم، یبوست قلم و اینکه دستمون برای به کار بردن کلمات سخت عمل می‌کنه هم حل میشه؟!

پاسخ
شاهین کلانتری
۱۴۰۱-۰۸-۳۰ ۱۲:۲۳ ب.ظ

سلام دانیال جان
تا حدی زیادی مؤثره. روی عملکرد من تأثیر فوق‌العاده‌ای داشت.

پاسخ
دانیال محمودزاده
۱۴۰۱-۰۸-۳۰ ۵:۴۲ ب.ظ

سپاس از شما

پاسخ
ماهرخ افضلی
۱۴۰۱-۰۸-۲۰ ۱۲:۳۰ ب.ظ

سلام استاد ابتدا بابت تمام زحماتی که برای آدمها میکشید از شما سپاسگزارم بعنوان یک انسان و امیدوارم قدر بدانیم
یک سوال دارم استاد من درباره ی موضوعی مینویسم خوب هم مینویسم ولی نمیدانم چگون این مباحث را جمع بندی کنم یعنی نمیتوانم بفهمم کدام در کجا باید جا بگیرند اگر لطف کنید راهنمایم باشید

پاسخ
شاهین کلانتری
۱۴۰۱-۰۸-۲۱ ۵:۴۹ ب.ظ

درود ماهرخ عزیز
از لطف شما سپاسگزارم.
این بستگی به هدف شما داره.
می‌خواید با نوشته‌هاتون چیکار کنید؟

پاسخ
گیابندابراهیم زاده
۱۴۰۱-۰۷-۰۵ ۸:۱۴ ق.ظ

سلام استاد عزیز. چقدر این روزا دلم برای شما و لایو‌ها و کلاس‌های خوبتون تنگ شده. انگار ماهاست که شما را ندیدم. حالا دیگه بیشتر از قبل قدر حضور گرم شما را در زندگیم می‌دونم. بیشتر از شما ممنونم.
چقدر در این مدت به ما آموزش‌های خوب دادید و میتونم همه‌ی آموخته‌های شما را در این روز‌ها که اینترنت قطع است، به کار گیرم. امیدوارم به زودی همه چیز درست بشه و شما هم با آموز‌ش‌های خوبتون بیاین. من این روز‌ها چندین ساعت بی‌وقفه می‌نویسم و هر روز هم چندین دلستانک می‌نویسم و کتاب می‌خونم. دلم می‌خواست که بدونید شاگرداتون در این روزها هم به یاد شما هستند.

پاسخ
شاهین کلانتری
۱۴۰۱-۰۷-۱۴ ۴:۲۸ ب.ظ

گیابند نازنین
من هم بی‌نهایت دلتنگ شما هستم.
عزیزترین لحظه‌های زندگی من با شما دوستانم سپری می‌شد و حالا این دوری شده زهر.
امیدوارم خیلی زود دوباره دور هم جمع بشیم.

پاسخ
البرز
۱۴۰۱-۰۴-۲۰ ۴:۰۳ ب.ظ

سلام و نور، خیلی لذت می برم از مطالب سایت زیباتون.
برای ترانه سرایی چطوری میتونم این روش رو به کار بگیرم؟🤔

پاسخ
شاهین کلانتری
۱۴۰۱-۰۵-۲۲ ۷:۳۰ ق.ظ

درود
این تمرین شاید به طور مستقیم ربطی به ترانه‌سرایی نداشته باشه، اما برای افزایش مهارت یک ترانه‌سرا هم بسیار مفیده.
راستی این کتاب رو بخونید:
بنویس! ساعت پاک‌نویس

پاسخ
دلنیا
۱۴۰۱-۰۴-۲۰ ۶:۵۸ ق.ظ

ممنون به خاطر مطالب آموزندتون . صفحات صبحگاهی به نظرم واقعا خوب و کاربردیه اما آدمایی مثله من که صبح خیلی زود باید بیدار شن و برن سر کار جوری که خیلی وقتا تایم برای یه فنجان چایی یا قهوه هم ندارن بعد بیدار شدن , چجوری صفحات صبحگاهی بنویسن که سه ساعت زمان میبره ؟

پاسخ
شاهین کلانتری
۱۴۰۱-۰۵-۲۲ ۷:۲۸ ق.ظ

سلام دلنیا جان
منم مشغله‌هام زیاده، ولی در کل یک ربع بیشتر وقت نمی‌گیره ازم، چرا ۳ ساعت؟ مگه شما چی می‌نویسین؟ تو سه ساعت می‌شه ۳۰ صفحه نوشت، صفحات صبحگاهی فقط ۳ صفحه‌ست.
در ضمن می‌تونید تو راه رفتن به محل کار بنویسید.

پاسخ
نازنین ایمانی
۱۴۰۱-۰۴-۰۳ ۳:۱۴ ب.ظ

گاهی باید دانسته‌هایم را مرور کنم، به همین بهانه این مطلب را خواندم تا به خود یادآوری کنم که عادت‌های خوب را نگه دارم.

پاسخ
شاهین کلانتری
۱۴۰۱-۰۴-۰۴ ۷:۳۹ ب.ظ

آفرین نازنین عزیز. این بهترین کاره.

پاسخ
فاطمه سادات جزائری
۱۴۰۱-۰۴-۰۳ ۶:۱۶ ق.ظ

سلام و ارادت
بیش از یکساله که صفحات صبحگاهی رو مینویسم. در این بین گاهی اتفاقاتی رخ داده که من رو از این عادت دور کرده. جالبه که هروقت دور میشم شدیدا احساس مریضی میکنم. انگار ذهنم فلج میشه و دیگه قدرت نوشتن نداره.
یادمه اون اوایل که کتاب حق نوشتن رو خونده بودم و صفحات صبحگاهی رو شروع کردم، طبق گفته‌های جولیا همه‌ش منتظر رخ دادن یک معجزه در درونم بودم. چند ماه گذشت و من از اینکه هیچ معجزه‌ای در من رخ نداده ناراحت بودم اما همچنان به نوشتن صفحات صبحگاهی ادامه دادم. بعد از ۱ سال اتفاقی افتاد من چند هفته‌ای نتونستم صفحات صبحگاهی رو بنویسم و در همون ایام من شاهد فلج شدن قلمم بودم. دیگه توان نوشتن نداشتم. چشمه‌ای که همیشه می‌جوشید حالا خشک شده بود و من تازه اونموقع فهمیدم معجزه‌‌ی این صفحات چیه و مطمئمن‌تر از قبل شروع به نوشتن دوباره صفحات صبحگاهی کردم.
سپاس نازنین استاد

پاسخ
شاهین کلانتری
۱۴۰۱-۰۴-۰۴ ۷:۴۷ ب.ظ

چقدر زیبا از تجربه‌ی خودتون نوشتید فاطمه عزیز.
شوق شما برای نوشتن رو تحسین می‌کنم.

پاسخ
سارا اعتمادزاده
۱۴۰۱-۰۱-۱۴ ۱۰:۰۱ ب.ظ

_کتاب راه هنرمند عالیه. تازه صفحۀ ۲۸ام هستم اما انقدر این کتاب آرومه و آرامش رو بهم منتقل کرده که دارم عاشقش می‌شم.

پاسخ
نسیم هوشمندزاده
۱۴۰۱-۰۴-۲۹ ۵:۳۴ ق.ظ

سلام وقتتون بخیر من ی دختر کم بینا هستم ک از سالیان دور می‌نویسم هراز گاهی والان هدف اصلی زندگیم نوشتن شده چون خیلی علاقه دارم من خیلی ب نوشته های قبلی توجه میکنم و بیشتر انگیزه میگیرم میخوام از شما استاد بزرگوار بخوام تو این راه کمکم کنید ممنون میشم پاسخ بدید……

پاسخ
شاهین کلانتری
۱۴۰۱-۰۷-۱۴ ۶:۱۴ ب.ظ

سلام نسیم نازنین
چقدر عالی.
خیلی خوبه که در مسیر نوشتن هستید.
من در خدمت شما هستم.
باز هم برای من بنویسید.

پاسخ
آوا
۱۴۰۰-۰۸-۲۹ ۱۲:۵۲ ق.ظ

سلام
وقت بخیر.
مطالب آموزنده ای بود واقعا ممنونم.
یک سوال از خدمتتون داشتم کلهم نمیشه این مطالبی که نوشتیم رو یه مروری کنیم؟ او اینکه اگه دفتره تموم شد بندازیمش دور یا نگهش داریم؟

پاسخ
شاهین کلانتری
۱۴۰۰-۰۸-۲۹ ۶:۴۵ ق.ظ

سلام
سپاس
اصلن دور نندازید.
بعدها اگر دلتون خواست حتمن مرور کنید. خیلی هم کیف خواهید کرد.

پاسخ
آرش عظیمی
۱۴۰۰-۰۵-۲۴ ۹:۱۰ ب.ظ

سلام استاد خسته نباشید. ببخشید چند سوال داشتم. اول اینکه نوشتن صفحات صبحگاهی بر روی دفترچه یاداشت با دفتر معمولی فرق دارد؟ یعنی نوشتن سه صفحه در دفترچه یاداشت مورد دارد؟ سوال دیگر هم این هست که اگر برای صفحات صبحگاهی رود بیدار نشویم بی اثر خواهند بود؟ خیلی ممنونم.

پاسخ
شاهین کلانتری
۱۴۰۰-۰۸-۱۸ ۱۲:۱۴ ب.ظ

سلام آرش عزیز
نوشتن رو هر چیزی مفیده. مهم خود نوشتنه.
زود بیدار شدن هم لازم نیست. مهم اینه که به محض بیدار شدن بنویسیم.

پاسخ
آرش عظیمی
۱۴۰۰-۰۸-۱۸ ۱۲:۱۹ ب.ظ

خیلی ممنونم استاد

پاسخ
شروع نوشتن با یادداشت نویسی – زهرا بیت سیاح
۱۴۰۰-۰۵-۲۰ ۱۱:۱۱ ق.ظ

[…] مثل صفحات صبحگاهی و هزار کلمه نویسی پیشنهاد […]

پاسخ
ممد
۱۴۰۰-۰۵-۲۰ ۶:۱۶ ق.ظ

یکی از بهترین سایت هایی که دیدم
اطلاعات زیادی کسب کردم

پاسخ
ساندویچ پانل
۱۴۰۰-۰۵-۱۷ ۱۱:۵۱ ق.ظ

بسیار ممنونم از سایت خوب و مطالب ارزشمندی که با ما به اشتراک می گذارید.

پاسخ
کاردو ویسی
۱۴۰۰-۰۵-۱۲ ۵:۰۸ ب.ظ

سلام آقای کلانتری
از تابستان گذشته که جدی وارد نوشتن شدم این پست را خواندم.
اما تا الان صفحات صبحگاهی را ننوشتم. عیچ دلیلی هم جز تنبلی در زود بیدار شدن نداشتم.
در هفته ی اول از دوره ی دوازده هفته ای راه هنرمند هستم.
دیروز وقتی می خواستم صفحه ها را بنویسم مادرم گفت که بچه الان که ذهنت پویا و خالی است چرا درست را نمی خوانی؟ آن را که می توانی بعدا بنویسی. وقتی با انرژی هستی درست را بخوان.
امروز به طرز اتفاقی راه حلی برای این مشکل پیدا کردم.

پاسخ
شاهین کلانتری
۱۴۰۰-۰۷-۱۶ ۸:۲۹ ب.ظ

صفحات صبحگاهی زود بیدار شدن نمی‌خواد کاردو جان، لنگ ظهر هم که بیدار بشی می‌تونی بنویسی. مهم اینه که بعد بیدار شدن بنویسی.
با قدرت ادامه بده.

پاسخ
آمیکو
۱۴۰۰-۰۵-۱۱ ۱:۰۳ ب.ظ

ممنون از مطلب آموزنده تون
موفق باشید

پاسخ
isuzu
۱۴۰۰-۰۵-۰۹ ۵:۳۰ ق.ظ

پست بسیار خوب و آموزنده ای بود و اطلاعات زیادی کسب کردم
مننون از پست خوبتون

پاسخ
Saipa
۱۴۰۰-۰۵-۰۳ ۶:۳۹ ق.ظ

ممنون از مطالب آموزنده تون
موفق باشید

پاسخ
کاظم
۱۴۰۰-۰۵-۰۲ ۷:۳۲ ق.ظ

پست آموزنده ای بود
موفق باشید

پاسخ
shiller
۱۴۰۰-۰۴-۲۷ ۷:۱۰ ق.ظ

مطلب آموزنده ای بود و اطلاعات زیادی کسب کردم
موفق باشید

پاسخ
trucks-car
۱۴۰۰-۰۴-۱۹ ۸:۵۵ ق.ظ

نوشته آموزنده ای بود
موفق باشید

پاسخ
طلوع زیبای خورشید - نظم شخصی با شاهین کلانتری
۱۴۰۰-۰۴-۱۵ ۱۰:۱۹ ق.ظ

[…] بیشتر دیدین و فهمیدن بکنه و دستاورد این کاوش نوشتن صفحات صبحگاهی بود و چقدر این ایده […]

پاسخ
faw-sibamotor
۱۴۰۰-۰۴-۱۵ ۵:۵۲ ق.ظ

پست خوب و آموزنده ای بود و اطلاعات زیادی کسب کردم

پاسخ
از کتاب «حق نوشتن» | مرتضی عباسی
۱۴۰۰-۰۴-۱۱ ۶:۳۰ ق.ظ

[…] صفحات صبحگاهی: بهترین عادت برای شروع نویسندگی […]

پاسخ
فقط 5 دقیقه | تبدیل نوشتن به عادتی همیشگی - شاهین کلانتری | نویسندگی و توسعه فردی
۱۴۰۰-۰۴-۰۳ ۱۰:۱۸ ق.ظ

[…] هر خانه باید از نو و با فاصلۀ زمانی شروع کنید. مثلاً اگر صفحات صبحگاهی را نوشتید -که نوشتن آن معمولاً یک ربع تا نیم ساعت زمان […]

پاسخ
جواد
۱۴۰۰-۰۲-۲۲ ۱۲:۱۳ ق.ظ

با سلام خدمت شما استاد عزیز
۱- ببخشید بعضی وقت ها پیش میاد که نمیتونم وقتی از خواب بیدار میشم، صفحات صبحگاهی رو بنویسم و مجبورم مثلا برم سر کلاس یا امتحان بدم و … . اگر بعد از انجام این کار ها، صفحات صبحگاهی رو بنویسم درسته؟
۲- گاهی اوقات پیش میاد که شب ها نمیخوابم و در عوض روز ها میخوابم (خیلی هم با این قضیه مشکل دارم ولی نتونستم جلوش رو بگیرم). حالا اگه بعد از بیدار شدن این صفحات که دیگه صبحگاهی نیست، شب گاهیه رو بنویسم اشکال داره؟

پاسخ
شاهین کلانتری
۱۴۰۰-۰۳-۳۱ ۵:۳۳ ق.ظ

سلام جواد جان
۱٫ مشکلی نداره، بعدش بنویس.
۲٫ نه، باز هم مشکلی نداره. هر وقتی بیدار شدی بهترین وقت برای نوشتنه.

پاسخ
در اولین گردهمایی «محتواگران» چه گذشت؟ | مرتضی چرخ‌زرین
۱۴۰۰-۰۲-۰۹ ۱۰:۱۶ ب.ظ

[…] نوشتن کتاب برام راحت‌تر شد. پست شاهین کلانتری رو مورد صفحات صبحگاهی بخونید. *** «بدون مخاطب» کارتون رو ادامه بدید. خیلیا به […]

پاسخ
سوابد
۱۴۰۰-۰۲-۰۲ ۲:۳۴ ق.ظ

امروز شروع کردم و عالی بود ممنون

پاسخ
شاهین کلانتری
۱۴۰۰-۰۲-۰۹ ۸:۴۴ ق.ظ

زنده باد. با قدرت ادامه بدید.

پاسخ
یکی از اعضای فروشگاه اینترنتی جریان کتاب
۱۴۰۰-۰۱-۲۷ ۵:۲۹ ب.ظ

سلام آقای کلانتری عزیز
من یکی از نویسندگان مقالات کتابفروشی آنلاین جریان کتاب هستم.
مطلب خوب شما رو مرور کردم.
ضمن تشکر از مطلب خوبتون، خواستم عرض کنم که ما در کار خودمون (دیجیتال مارکتینگ) جایگاه و اهمیت نویسندگی رو به‌خوبی درک کردیم؛ طوری که شغل ما و درآمدزایی ما تا حد زیادی بستگی به توانایی ما در نوشتن داره.
خوندن مطلب خوب شما رو به خواننده‌های عزیز، پیشنهاد کرده و از همه‌تون دعوت می‌کنم به سایت ما هم سری بزنید و اگر کتابی خواستید، خرید کنید.
افتخار ما، فعالیت در عرصۀ فرهنگ و ادب هست.
موفق باشید

پاسخ
جی پی اس مغزم کُند کار می کند - فاطمه کارگر
۱۴۰۰-۰۱-۲۰ ۱۰:۲۹ ق.ظ

[…] صفحات صبحگاهی بهم یادآوری کرد یعنی هشدار داد که: […]

پاسخ
فاطمه
۱۳۹۹-۱۲-۱۸ ۹:۰۹ ق.ظ

صفحات صبحگاهی باعث شد از قبل آدم هدفمند تری بشم

پاسخ
شاهین کلانتری
۱۳۹۹-۱۲-۳۰ ۳:۵۰ ب.ظ

چه عالی.

پاسخ
سمیرا
۱۴۰۰-۰۳-۱۷ ۹:۰۴ ق.ظ

الان که ظهره
ولی حتما از فردا شروع می کنم💪🏻

پاسخ
شاهین کلانتری
۱۴۰۰-۰۳-۱۸ ۸:۰۴ ق.ظ

عالیه.

پاسخ
شروع نوشتن با یادداشت نویسی – زهرا بیت سیاح
۱۳۹۹-۱۲-۱۳ ۸:۳۴ ق.ظ

[…] هایی مثل صفحات صبحگاهی و هزار کلمه نویسی پیشنهاد می […]

پاسخ
بخشی از صبحگاهی – زهرا بیت سیاح
۱۳۹۹-۱۲-۰۴ ۱۰:۱۵ ق.ظ

[…] خرداد ۹۹ شکل گرفت، هر روز صبح سه صفحه ای می نویسم. اسمش صفحات صبحگاهی است. چند وقت یکبار که نوشته های روزها یا ماه های قبل را […]

پاسخ
یادداشت‌نویسی پیش از خوردن صبحانه - شاهین کلانتری | نویسندگی و توسعه فردی
۱۳۹۹-۱۲-۰۴ ۸:۴۳ ق.ظ

[…] نوشتن پیش از تناول صبحانه، عجیب جواب می‌دهد. در خلوتم صفحات صبحگاهی می‌نویسم، حالا آشکارا می‌خواهم یادداشت صبحگاهی هم […]

پاسخ
قانون طلایی نویسندگی از نظر رضا بابایی | کلید تمرین سنجیده - شاهین کلانتری | نویسندگی و توسعه فردی
۱۳۹۹-۱۰-۱۶ ۱۲:۰۱ ب.ظ

[…] است یک نفر ۱۰ سال صفحات صبحگاهی بنویسید، اما نُه دهم این سال‌ها درجازدن باشد. این یعنی […]

پاسخ
از کجا بفهمیم به کاری علاقه داریم؟ - شاهین کلانتری | نویسندگی و توسعه فردی
۱۳۹۹-۱۰-۰۱ ۳:۵۰ ب.ظ

[…] اینجا به بعد بود که مداومتم در نوشتن بیشتر شد. نوشتن صفحات صبحگاهی را شروع کردم و در جریان روزانه‌نویسی فهمیدم که نوشتن […]

پاسخ
پروفایل
۱۳۹۹-۰۹-۱۸ ۵:۳۷ ب.ظ

خیلی هم عالی

پاسخ
baran
۱۳۹۹-۰۹-۱۵ ۱۱:۳۷ ق.ظ

سلام آقای کلانتری عزیز خیلی ممنون خیلی کمک کرد،فقط ما میتونیم صفحات رو خورده خورده بنویسیم مثلا به سه ص تقسیم کنیم و توی اوقات مختلف روز بنویسیم؟و اینکه حتما باید بعد از بیدار شدن باشه چون من مدرسه میرم و نمی تونم صبح بنویسم می تونم بعد از ظهر بنویسمم؟

پاسخ
شاهین کلانتری
۱۳۹۹-۰۹-۲۳ ۱۱:۰۲ ق.ظ

سلام باران عزیز
مهم اینه که بنویسید.
پس هر طور راحت هستید بنویسید.

پاسخ
منیره حاج اکبری
۱۳۹۹-۰۹-۰۸ ۳:۵۰ ق.ظ

عالی بود

پاسخ
شاهین کلانتری
۱۳۹۹-۰۹-۲۰ ۹:۳۵ ق.ظ

سپاس از مهر و توجه شما.

پاسخ
چالش هزار کلمه در یک گام - حمیدرضا کریمی روز نوشته ها
۱۳۹۹-۰۸-۲۷ ۵:۳۰ ق.ظ

[…] صفحات صبحگاهی: بهترین عادت برای شروع نویسندگی بود […]

پاسخ
محمدرضا فیروز
۱۳۹۹-۰۸-۲۴ ۷:۴۲ ق.ظ

مرسی از وجود پر مهر شما شاهین عشق و مهربونی

پاسخ
شاهین کلانتری
۱۳۹۹-۰۸-۲۷ ۱۰:۵۸ ق.ظ

فدای تو محمدرضا جان
شاد و برقرار باشی عزیز.

پاسخ
سپیده
۱۳۹۹-۰۸-۰۶ ۳:۵۷ ق.ظ

سلام بر استاد عزیز و بزرگوار
از دیروز شروع کردم به نوشتن، راستش نوشته من ممکنه حتی یک صفحه هم نشه اما تمام سعی خودم رو میکنم که بتونم بهتر و درستتر بنویسم. واسه من که تا حالا هیچ چیزی ننوشتم یخورده سخته اما من میتونم. با کمک شما

پاسخ
شاهین کلانتری
۱۳۹۹-۰۸-۰۶ ۹:۳۹ ب.ظ

زنده سپیده عزیز
بی‌وقفه و با لذت ادامه بده.

پاسخ
مصطفی
۱۳۹۹-۰۷-۲۲ ۵:۱۵ ب.ظ

سلام استاد عزیز
طی شش ماه گذشته نزدیک به ۴۰ تا روز نوشت داشتم ، چیزی که خودم اصلا فکرشم نمیکردم که اینهمه بنویسم اما خب با کلی اهمال کاری و تنبلی ۴۰ روز از ۱۸۰ روز گذشته رو مشغول نوشتن بودم نوشتن حس جالبی داره وقتی مینویسم سبک میشم راحت میشم اصلا انگار مشکلی ندارم ، انگار رهای رهای میشم مخصوصا توی این دورانی که دارم خودمو پیدا میکنم اینکه هدفم چیه چیو رو دوست دارم کارهای زیادی رو امتحان کردم اما هیچی به اندازه نویسندگی بهم آرامش نداده البته میدونم نمیشه اسم این نوشخوارهای ذهنی رو گزاشت نوشتن اما خب بالاخره اینم ی نوع نوشتن هست دیگه .
از امروز دوباره شروع کردم که صفحات صبحگاهی رو بنویسم امیدوارم لابه لای این نوشتن ها مسیر زندگیم رو پیدا کنم.

پاسخ
شاهین کلانتری
۱۳۹۹-۰۷-۲۶ ۳:۴۰ ب.ظ

زنده باد مصطفی جان
عالیه.
امیدوارم از این به بعد تداوم داشته باشی.
بخشی از تاثیر صفحات صبحگاهی روی نوشته‌های ما وقتی آشکار میشه که بی وقفه و منظم می‌نویسیم.

پاسخ
رعنا
۱۳۹۹-۰۷-۲۱ ۳:۲۳ ب.ظ

سلام
وقت بخیر
ببخشید منظور از سه صفحه ، سه صفحه بزرگه یا کوچک !؟ 🙈🙈

پاسخ
شاهین کلانتری
۱۳۹۹-۰۷-۳۰ ۱۱:۱۹ ب.ظ

سلام.
مهم نیست. هر طور که شما راحتید خوبه.

پاسخ
نوشین کوشان
۱۳۹۹-۰۷-۱۶ ۷:۰۸ ق.ظ

ممنون عالي بود
خيلي خوشحالم كه باهاتون آشنا شدم
شما دومين نفر از بین تمامی اساتید م هستين كه من مقاله هاشو يا هر نوشته اي هس تا آخرش ميخونم
ممنون كه هستين

پاسخ
شاهین کلانتری
۱۳۹۹-۰۷-۲۵ ۱۲:۵۴ ق.ظ

سپاس از مهر شما نوشین عزیز
برات زیباترین لحظه‌ها رو آرزو می‌کنم.

پاسخ
طبیعت داستان کوتاه – جویس کارول اوتس | کانون نویسندگان جوان ایران
۱۳۹۹-۰۷-۱۴ ۱۲:۵۷ ب.ظ

[…] صفحات صبحگاهی را جدی بگیرید […]

پاسخ
داود
۱۳۹۹-۰۷-۱۲ ۸:۲۴ ق.ظ

سلام
آقای کلانتری مربی عزیز و دوست داشتنی من فکر می کنم همراه شدن با شما مربی دلسوز و به کاربردن ایده ی بسیار عالی صفحات صبحگاهی در زندگی نویسنده ی بزرگی خواهم شد
از آشنایی با شما بسیار خرسندم

پاسخ
شاهین کلانتری
۱۳۹۹-۰۷-۲۴ ۹:۲۸ ب.ظ

سلام داود عزیز
ارادتمندم.
امیدوارم که این تمرین برای شما پُر ثمر باشه.

پاسخ
لحظه به لحظۀ زندگی من - شاهین کلانتری | نویسندگی و توسعه فردی
۱۳۹۹-۰۶-۲۹ ۱۰:۴۱ ق.ظ

[…] هم از یک روز تازه. با صفحات صبحگاهی شروع […]

پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

« قبلی 1 2 3 4

من عاشقِ انجیر خیس‌خورده و نوشتنم

پیشنهاد مطالعه

چگونه نوشتن را راحت‌تر شروع کنیم؟ نوشتن چیست؟
چگونه نوشتن کتاب را شروع کنیم

آخرین دیدگاه‌ها

  • شاهین کلانتری در فهرست کلمات و اصطلاحاتی که دوست ندارم
  • امیررضا صفری در فهرست کلماتی که با یک واو به شکل آهنگینی به هم وصل می‌شوند
  • فاطمه در فهرست کلماتی که با یک واو به شکل آهنگینی به هم وصل می‌شوند
  • آزادمهر دانش در فهرست کلمات و اصطلاحاتی که دوست ندارم
  • آزادمهر دانش در فهرست کلماتی که با یک واو به شکل آهنگینی به هم وصل می‌شوند
  • لیلاالسادات ازغندی در فهرست کلماتی که با یک واو به شکل آهنگینی به هم وصل می‌شوند
  • سید هادی هادیان در فهرست کلماتی که با یک واو به شکل آهنگینی به هم وصل می‌شوند
  • فاطمه فرخی در فهرست کلماتی که با یک واو به شکل آهنگینی به هم وصل می‌شوند
  • سمانه در فهرست کلماتی که با یک واو به شکل آهنگینی به هم وصل می‌شوند
  • زهره در فهرست کلمات و اصطلاحاتی که دوست ندارم

دریافت خبرنامه اختصاصی:

با عضویت در خبرنامه، هر هفته گزارشی از پست‌های سایت و مطالب مهمی که به تازگی خوانده‌ام، دریافت خواهید کرد.
loader

جدیدترین مطالب:

  • دوره‌ی پریشانکاری
  • نشان زیبایی | از شعرهای محبوبم
  • فهرست کلماتی که با یک واو به شکل آهنگینی به هم وصل می‌شوند
  • فهرست کلمات و اصطلاحاتی که دوست ندارم
  • و هفت‌سالگی | نویسندگی: اصول و مسائل
  • فهرستی از عمیق‌ترین و بدترین اشتباهات دنیای نویسندگی
  • آیا شما هم به تدریس علاقه دارید؟ | درباره‌ی نویسنده‌مدرس شدن
  • گا‌ه‌شمار روزانه | چگونه با نوشتن زندگی کنیم؟
  • ماجرای نردبان نویسندگی چیست و چگونه هر روز از آن بالا برویم؟
  • از مدرسه نویسندگی چه خبر؟ فراخوان کلاس‌های جدید
  • وبینار روزانه‌ی اهل نوشتن (حضور برای همه آزاد و رایگان است)
  • آفوریسم چیست؟ | درباره‌ی گزین‌گویه و گزین‌گویه‌نویسی
  • نوشته‌های شما | آدم‌ها، کارها، لینک‌ها
  • کریستین بوبن چرا و چگونه می‌نویسد؟ | دانلود ۲۵مین وبینار زبان‌آور
  • تبدیل یادداشت‌ روزانه به اثر ادبی | دانلود ۲۴مین وبینار زبان‌آور
  • پنج نامه‌ی متفاوت | دانلود ۲۳مین وبینار زبان‌آور
  • کتاب «زبان، گفتگو، حقیقت» | دانلود ۲۲مین وبینار زبان‌آور
  • ساده‌ترین تمرین نوشتن | دانلود ۲۱‌مین وبینار زبان‌آور
  • گفت‌وگوهای دوره‌ی وبلاگ‌نویسی
  • چگونه مانیفست بنویسیم؟ | دانلود بیستمین وبینار زبان‌آور
  • دیالوگ‌نویسی برای ایده‌یابی | دانلود نوزدهمین وبینار زبان‌آور
  • تاریخ جایگزین در داستان‌نویسی | دانلود هجدهمین وبینار زبان‌آور
  • نگرش‌های محدودکننده در نویسندگی | دانلود هفدهمین وبینار زبان‌آور
  • فصل تازه‌ی کانال مدرسه نویسندگی در تلگرام
  • از «می‌خوام»‌ به «دارم»
  • یک سؤال و صد جواب | دانلود شانزدهمین وبینار زبان‌آور
  • شروع برنامه‌‌ی گسترس دایره‌ی واژگان | دانلود پانزدهمین وبینار زبان‌آور
  • ده سال، رایگان انجامش بده | دانلود چهاردهمین وبینار زبان‌آور
  • کتاب «شفاف بیندیش» | دانلود سیزدهمین وبینار زبان‌آور
  • از کانت تا کامنت | دانلود دوازدهمین وبینار زبان‌آور

دانلود رایگان کتاب:

مجلۀ عشق نوشتن:

آموزش تولید محتوا:

تولید محتوا

ویدیوهایی دربارۀ نویسندگی:

نوشتن تی وی

جمله‌ورزی:

شاهین بلاگ

بایگانی شمسی

  • بهمن ۱۴۰۱ (۵)
  • دی ۱۴۰۱ (۷)
  • آذر ۱۴۰۱ (۲۵)
  • آبان ۱۴۰۱ (۲۸)
  • مهر ۱۴۰۱ (۱۷)
  • شهریور ۱۴۰۱ (۱)
  • مرداد ۱۴۰۱ (۴)
  • تیر ۱۴۰۱ (۱۳)
  • خرداد ۱۴۰۱ (۱۲)
  • اردیبهشت ۱۴۰۱ (۴)
  • فروردین ۱۴۰۱ (۱۲)
  • اسفند ۱۴۰۰ (۸)
  • بهمن ۱۴۰۰ (۱۵)
  • دی ۱۴۰۰ (۲۴)
  • آذر ۱۴۰۰ (۲۹)
  • آبان ۱۴۰۰ (۱۶)
  • مهر ۱۴۰۰ (۲۵)
  • شهریور ۱۴۰۰ (۲۸)
  • مرداد ۱۴۰۰ (۲۹)
  • تیر ۱۴۰۰ (۲۸)
  • خرداد ۱۴۰۰ (۳۰)
  • اردیبهشت ۱۴۰۰ (۲۹)
  • فروردین ۱۴۰۰ (۲۹)
  • اسفند ۱۳۹۹ (۱۷)
  • بهمن ۱۳۹۹ (۹)
  • دی ۱۳۹۹ (۲۵)
  • آذر ۱۳۹۹ (۴)
  • آبان ۱۳۹۹ (۱۰)
  • مهر ۱۳۹۹ (۱۷)
  • شهریور ۱۳۹۹ (۱۳)
  • مرداد ۱۳۹۹ (۷)
  • تیر ۱۳۹۹ (۱۳)
  • خرداد ۱۳۹۹ (۳)
  • اردیبهشت ۱۳۹۹ (۵)
  • فروردین ۱۳۹۹ (۱۲)
  • اسفند ۱۳۹۸ (۱۷)
  • بهمن ۱۳۹۸ (۱۴)
  • دی ۱۳۹۸ (۱۷)
  • آذر ۱۳۹۸ (۲۴)
  • آبان ۱۳۹۸ (۲۷)
  • مهر ۱۳۹۸ (۲۹)
  • شهریور ۱۳۹۸ (۱۹)
  • مرداد ۱۳۹۸ (۲۲)
  • تیر ۱۳۹۸ (۲۵)
  • خرداد ۱۳۹۸ (۱۱)
  • اردیبهشت ۱۳۹۸ (۱۰)
  • فروردین ۱۳۹۸ (۲۶)
  • اسفند ۱۳۹۷ (۲۳)
  • بهمن ۱۳۹۷ (۲۰)
  • دی ۱۳۹۷ (۱۸)
  • آذر ۱۳۹۷ (۱۸)
  • آبان ۱۳۹۷ (۱۵)
  • مهر ۱۳۹۷ (۱۸)
  • شهریور ۱۳۹۷ (۱۳)
  • مرداد ۱۳۹۷ (۱۵)
  • تیر ۱۳۹۷ (۲۳)
  • خرداد ۱۳۹۷ (۲۲)
  • اردیبهشت ۱۳۹۷ (۲۵)
  • فروردین ۱۳۹۷ (۲۲)
  • اسفند ۱۳۹۶ (۲۲)
  • بهمن ۱۳۹۶ (۲۵)
  • دی ۱۳۹۶ (۲۸)
  • آذر ۱۳۹۶ (۲۴)
  • آبان ۱۳۹۶ (۲۹)
  • مهر ۱۳۹۶ (۲۶)
  • شهریور ۱۳۹۶ (۲۵)
  • مرداد ۱۳۹۶ (۳۱)
  • تیر ۱۳۹۶ (۲۹)
  • خرداد ۱۳۹۶ (۳۴)
  • اردیبهشت ۱۳۹۶ (۴۲)
  • فروردین ۱۳۹۶ (۳۱)
  • اسفند ۱۳۹۵ (۲۵)
  • بهمن ۱۳۹۵ (۲۳)
  • دی ۱۳۹۵ (۲۲)
  • آذر ۱۳۹۵ (۲۰)
  • آبان ۱۳۹۵ (۲۹)
  • مهر ۱۳۹۵ (۱۷)
  • شهریور ۱۳۹۵ (۲۱)
  • مرداد ۱۳۹۵ (۲۱)
  • تیر ۱۳۹۵ (۶)
  • خرداد ۱۳۹۵ (۱)
  • اردیبهشت ۱۳۹۵ (۲)
  • فروردین ۱۳۹۵ (۲)
  • اسفند ۱۳۹۴ (۶)
  • بهمن ۱۳۹۴ (۴)

موضوعات:

  • 10 جمله (22)
  • 101 جمله (2)
  • آفوریسم (5)
  • آموزش دستور زبان فارسی (6)
  • آموزش ساخت محصول آموزشی (2)
  • آموزش نویسندگی (71)
  • آنافورا (4)
  • از تدریس (8)
  • از نوشتن (430)
  • استراتژی محتوا (74)
  • استعاره (2)
  • استعاره‌هایی که با آن‌ها زندگی می‌کنم (1)
  • اطلاع رسانی (12)
  • اون می‌گه (1)
  • این آدم‌های دوست‌داشتنی (4)
  • این شکسته‌ها (2)
  • با شما نبودم (29)
  • با هم بنویسیم (4)
  • با و بی حوصله (5)
  • باشگاه تولیدکنندگان محتوا (3)
  • باورهای من (6)
  • برای اعضای دورۀ آنلاین لذت نویسندگی (1)
  • برگزیده‌ها (17)
  • برند شخصی (2)
  • بهترین لینک‌های هفته (1)
  • بهره وری (26)
  • پادکست (28)
  • پادکست بهترین عادت (1)
  • پادکست شاهین کلانتری (3)
  • پادکست محتواتیم (5)
  • پادکست مهم (1)
  • پاره‌ها (2)
  • پرت و پلا (1)
  • پرسش و پاسخ (5)
  • پست‌های چندصدایی (1)
  • پیاده روی (14)
  • تبلیغ نویسی و کپی رایتینگ (6)
  • تجربه‌ی شرکت در کارگاه تمرین نوشتن (1)
  • تسلط کلامی (9)
  • تعریف‌های تازه (18)
  • تفکر نقادانه (1)
  • تکنولوژی (5)
  • تکنیک تبلیغ نویسی (5)
  • تکه‌های طلایی هفته (7)
  • تلگرام (7)
  • تلگرامات (7)
  • تمرین (23)
  • تمرین افزایش دایره لغات (12)
  • تمرین نویسندگی (36)
  • توسعه فردی (274)
  • تولید محتوا (111)
  • توییتر من (1)
  • تیتربازی (1)
  • جستار هفته (1)
  • جستارنویسی (2)
  • جملات کوتاه (57)
  • چالش جستارک (3)
  • چرا باید زیادتر حرف بزنیم؟ (1)
  • چگونه نویسنده شویم؟ (4)
  • حرف کتاب (2)
  • خرده‌گفته (1)
  • خلاقیت (79)
  • داستان (17)
  • داستان دوست (6)
  • دل نوشته ها (30)
  • دهه هشتادی ها (2)
  • دوست (5)
  • دیالوگ روز (1)
  • دیجیتال مارکتینگ (12)
  • رابطه (23)
  • رادیو کاماک (1)
  • رادیو نویسندگی (21)
  • رادیونوشته (1)
  • رسانه‌سازی (7)
  • رویاها (9)
  • ریزنوشته‌ها (1)
  • زندگی (11)
  • سبک زندگی (15)
  • سبک‌های نویسندگی (2)
  • سخنرانی (3)
  • سمپوزیوم توسعه فردی (16)
  • سمپوزیوم نویسندگی (21)
  • سوال (7)
  • شاعرانه‌ها (12)
  • شاهین کلانتری (1)
  • شاهین‌شو (3)
  • شبکه های اجتماعی (6)
  • شعر (11)
  • شعر نوشتن (1)
  • شکسته‌نویسی (5)
  • شما و شاهین (1)
  • عشق (5)
  • فروش (1)
  • فکر و تفکر (9)
  • فهرست‌ها (5)
  • فیلم (3)
  • فیلم نامه نویسی (3)
  • فیلمسازی (6)
  • قدرت (1)
  • قصه گویی (3)
  • قلم‌انداز (17)
  • کارتون و کاریکاتور (17)
  • کارگاه تولید محتوا (7)
  • کارگاه کلمات (20)
  • کانال مهارت های نویسندگی در تلگرام (4)
  • کتاب الکترونیکی (8)
  • کتاب قدرت تکرار (17)
  • کتاب و کتابخوانی (134)
  • کسب و کار (15)
  • کشکول کلانتری (24)
  • کلاس کپی رایتینگ (4)
  • کلاس نویسندگی (7)
  • کلمات قصار (13)
  • کلمه (26)
  • کلمه‌برداری (8)
  • گروه‌سازی (1)
  • گزارش زندگی (1)
  • گفت‌وگوی روزانه درباره‌ی نوشتن (2)
  • لینک های خوب (20)
  • مجلۀ عشق نوشتن (2)
  • محتواتیم (1)
  • محتواگران (1)
  • مدرسه نویسندگی (6)
  • مدیریت پروژه (1)
  • مسترکلاس نویسندگی (7)
  • مصاحبه (8)
  • مصاحبه با علی اکبر قزوینی (3)
  • معرفی کتاب (12)
  • مقالات گروهی (1)
  • مقالۀ هفته (5)
  • مهارت های نویسندگی (188)
  • مواد خام برای تولید محتوا و جستارنویسی (1)
  • مواد خام تولید محتوا و جستارنویسی (1)
  • موفقیت (22)
  • مونولوگ‌های شکسته (5)
  • نامه (10)
  • نامه ها (3)
  • نامه‌های شاهین کلانتری (1)
  • نانومحتوا (1)
  • نثرهای یومیه (31)
  • نخستین سطرها (1)
  • نسیم نیکلاس طالب (3)
  • نظرت برگزیدۀ هفته (3)
  • نقل قول (156)
  • نکته‌ها و تکه‌ها (1)
  • نگرش (3)
  • نمایشنامه‌نویسی (3)
  • نوشتار پولساز (1)
  • نوشتن TV (6)
  • نوشتن کتاب (4)
  • نوشته‌های شما (1)
  • نویسندگی آنلاین (23)
  • نویسندگی استراتژیک (1)
  • نویسندگی خلاق (8)
  • نویسندگی کودک و نوجوان (1)
  • نویسندگی مثبت نگر (3)
  • هر روز یک دفتر شعر (4)
  • هزار و یک ایده (124)
  • همۀ کتاب‌های نویسندگی (2)
  • هوش کلامی (5)
  • وبلاگ نویسی (75)
  • وبینار اهل نوشتن (1)
  • وبینار زبان‌آور (26)
  • ولاگ (8)
  • ویدیو (20)
  • یادداشت روز (85)
  • یادگیری (43)
  • یک کار تازه (2)
  • یوتیوب آموزش نویسندگی (1)
© ۱۳۹۴-۱۴۰۱ | این وب‌سایت برای شاهین کلانتری است. | طراحی و پشتیبانی: سعید قائدی