روز سوم:
بنیان مقالههای اساسی سایت را بگذارید.
وبلاگ شما علاوه بر یادداشتهای کوتاه باید حداقل چهل-پنجاه اَبَرمقاله داشته باشد (البته این عدد دقیق نیست. برای درک بهتر این موضوعات باید «سئو» بیاموزید.)
این مقالات حکم سنگ بنا دارند. سایر نوشتههای کوتاهِ وبلاگ زیرمجموعهیی از مقالههای بزرگتر آن هستند.
بهتر است همهی صفحات مرتبط وبلاگ بهم لینک بشوند (برای درک بهتر لینکدهیِ داخلی دربارهی «سئوی داخلی» بخوانید).
نکته: بیشتر ورودیهای سایت شما از گوگل به خاطر اَبرمقالههای سایت شما خواهد بود.
یک نمونه از ابرمقالههای همین سایت: چگونه نویسنده شویم؟
با دیدن همین مطلب و لینکهای موجود در آن متوجه میشوید که نحوهی ارتباط مطالب اصلی و فرعی چگونه است.
بخشی از مقالههای پایه و بزرگ سایت باید برای رتبهگرفتن در کلیدواژههای کوتاه و اساسی نوشته شود. برای مثال سایت من با این مطلب در کلیدواژهی «نوشتن» رتبهی بالایی دارد.
گاهی نوشتن هزار کلمه از هر مقاله برای شروع کافی است. این نوع مقالات بهتدریج کامل میشوند. بهروزرسانی مداوم مطالب یک امتیاز است و در بهبود رتبه مؤثر.
مثال: نسخهی اول این مطلب بسیار کوتاه بود اما بهمرور بخشهای تازهیی به آن افزودم: استعداد نویسندگی
کلید:
مخاطبان هدف شما بیش از هر چیزی چه سؤالاتی را در گوگل جستجو میکند؟ (مرتبط با تمرین گام دوم)
باید بکوشید بهترین و کاملترین پاسخ موجود در وب فارسی را برای آنها بنویسید.
ممکن است برخی مخاطبان شما حوصلهی خواندن مقالهیی ده هزار کلمهیی را نداشته باشند، اما اگر بهدرستی مطالب را سازماندهی کنید (از جمله با میانتیترهای خوب)، آنها بخش مطلوبشان را خواهند خواند. مهم این است که خواننده حس کند مقالهی شما جامع و مفید است.
یک نمونه از این نوع مقالات در سایت مدرسه نویسندگی:
چگونه نویسنده شویم؟
نکته:
لزومی ندارد تمام مقالات محدود به متن باشند. در دل مقالات میتوانید از صوت یا ویدیو هم استفاده کنید. مثال: آموزش وبلاگنویسی
لینکهای پیشنهادی برای مطالعهی بیشتر دربارهی مقالهنویسی و تولید محتوا:
اگر پرسشی دارید زیر همین مطلب طرح کنید.
در همین صحنه میتوانید گزارشی از انجام اقدامات هر گام بنویسید.
اگر گام سوم را با موفقیت برداشتید، مطلب زیر را بخوانید:
13 پاسخ
سلام خدمت استاد گرامی
عالی بود و چقدر برای من بازنویسیِ گام سوم راهگشاتر، مفیدتر و بهتر بود.
من از گام اول همراه شدم و گام دوم را هم انجام دادم و در کانال تلگرامم منتشر کردم و الان گام سوم، چند وقتی هست هروز هزار کلمه مینویسم امیدوارم بتونم در سایت «بچهها-کتاب» یک ابرمقاله منتشر کنم، البته هنوز ابتدای راه هستم و در سایت مطلبی منتشر نکردم.
فقط یک سوال دارم: با دیدن فراخوان دورهی «سایت نویسنده» خیلی خوشحال شدم، در واقع در راستای پاسخِ من به سوال سالسازی در کمپ ایدهپزی بود، اما آیا این دوره برای من مفید خواهد بود؟ تصور میکنم برای نویسندگان و تولیدکنندگان محتوا باشد نه برای من که به تازگی درصدد انتشار برآمدم.
در آخر هم از شما و سایتتون و دورههای ارزشمندتون بسیار سپاسگزارم که همیشه در من انگیزه و امید ایجاد میکنید و دلیل حال خوبم شدید.
سلام، خیلی ممنونم از توضیحاتتون. در دورهی سایت نویسنده ثبتنام کردم.
maryamabdollahi1987.ir آدرس سایتم هست.
البته چون خودم دارم سایت را طراحی میکنم هنوز کامل نشده.
همونطور که استاد کلانتری گفتند ابر مقالات برای کسب رتبه در گوگل کمک بزرگی هستند. من در تائید صحبتشون ارجاع میدم به دو تا مسئله مهم در رتبهبندی سئو در سال ۲۰۲۳؛ یکی رفع نیاز کاربر، دیگری لینک سازی داخلی.
به نظرم با ابرمقاله امکان و فرصت بیشتری برای پاسخگویی کامل و جامع به پرسشهای کاربران داریم. از طرفی با نوشتن مقالات کوتاهتر دربارهی زیر عناوین ابرمقاله و لینک دادن به آنها، عمق بیشتری به موضوع داده میشه و رباتهای گوگل بابت وجود مقالات متعدد و مرتبط در یک حوزه به سایت و مقاله اعتبار بیشتری میدن. این موارد بخشی از فرآیند بهینهسازی مقالات برای موتورهای جستجو هستن.
سلام ای استاد عزیز.
تمرین امروز چرا اینقدر سخت بود؟ از عصر تا الان که ساعت دو و سی و هشت دقیقه نصف شبه هزار بار نوشتمو پاک کردم. عجیبه که میتونم خیلی راحت اون چیزی که مدنظرمه رو کلامی بگم اما وقتی میخوام مکتوبش کنم، ذهنم قفل میشه. یهو شارژ تموم میکنم و مغزم خالی میشه.
البته میتونم کلی پرت و پلا بنویسم، اما یه لحظه خودمو جای خواننده میذارم و میگم چرا باید بیاد اینارو بخونه.
آخر سر به این فکر رسیدم که خود یادگیری خیلی کلیه و بیام بشکنمش به موضوعات کوچیک. یه موضوعی رو انتخاب کردم، حالا مگه مغزم یاری میکرد؟ عین موجودات نازنینی که توی جادههای شمال وایمیسن وسط جاده و هر چی بوق میزنی نمیرن کنار وایساده بود داشت نگام میکرد.
خلاصه که جان کلام کامنتم اینه که تا حالا موقع نوشتن اینقدر احساس خستگی و بیسوادی بهم دست نداده بود.
معمولن دستمو میذارم روی کیبورد و بعد چند دقیقه نوشته حاضر میشه اما امروز به معنای واقعی نتونستم پیوسته بنویسم و از نوشتههام بدم اومد . آخر سر به توصیه شما که گفتین با صد کلمه شروع کنیم و بعد به تدریج پاراگرافها رو اضافه کنیم، بیتوجه به کشمکش های فراونی که با ذهنم داشتم یه چیزی سر هم کردم و منتشرش کردم.
البته بعد اینکه کامنتم رو منتشر کردم جواب خودمو دادم.
کلافگی و قطع شدن جرایان نوشتن بخاطر اینه که خودم مقاله این مدلی کمتر خوندم و با ساختارش آشنایی ندارم.
صبا پست جدیدتو خوندم.
طنز و راحتی تو رو دوست دارم تو نوشتن.
خب تصور من اینه که ابرمقاله باید تا پایان چالش هرروزنویسی منتظر بمونه و زمانی که قرار به نوشتن چند روز توی هفته بود باید رفت سراغش. درسته؟
درود
نه، میتونه به تدویج نوشته بشه، میشه هر چند روز یکبار یکی-دو پاراگراف بهش اضافه کرد.
استاد من دارم تلاش میکنم معرفی کتاب توی سایتم قرار بدم. تصور میکنم خیلی مزایای زیادی داره. اگر به شکلی که خودتون در مورد نحوه ی معرفی کتاب چک لیست کردین توی یکی از مقالات سایتتون پیش ببرم سبک و سیاق مقاله پیدا میکنه. بنظرم این کار میتونه مطالب کتاب رو توی ذهن خودمون هم به خوبی بنشونه و منسجم کنه. یک جورایی بقول استیفان کاوی که میگه فرایند تعلیم بسیار قدرتمند و موثر است میتونیم از این فرایند تعلیم کتاب هایی که میخونیم به نفع تاثیر گذاری خودمون و همین طور بالا بردن ترافیک سایتمون بهره ببریم. این دست مقاله نویسی بنظرم خیلی میتونه جذاب باشه. البته خودتون توی اون مقاله خیلی کامل مزایای این کار رو بیان کردین.
عالیه معرفی کتاب، عالیتر از عالی. تو سئو هم خیلی خوب باعث افزایش رتبه میشه.
سلام ،من همین کار را انجام دادم ومیخوام در زمینه تبلیغ نویسی فعالیت کنم ،کلاس انلاین تبلیغ نویسی نمی زارید ؟
درود خانم سلطانی عزیز
این دوره رو داریم که در رضایت خاطر بسیار داشته از طرف خریداران محصول:
آموزش کپی رایتینگ و تبلیغنویسی در ۱۰ هفته