پیشنوشت: تلاش به منظور داشتن برنامه ای عملی و پایدار برای نظم شخصی را به اخذ بالاترین مدارک تحصیلی ترجیح میدهم؛ دوست دارم وقتم را به جای تلف کردن در دانشگاه برای رشد شخصیام صرف کنم.
گزارشی از یک عادت:
–از ابتدای سال جاری تخته وایت بردی را نصب کردم روی دیوار اتاقم تا هر روز جلوی چشمم باشد. جدولی روی آن کشیدم و آن به را به تعداد روزهای هفته تقسیم کردم. اول با نوشتن ده فعالیت کوچک روزانه آغاز کردم و حالا به بیست مورد رسیده است. و با انجام هر یک از کارها، با ماژیک جلوی آن تیک میزنم.
این کاری بود برای اینکه بعضی از فعالیت های مورد علاقهام را به عادتی پایدار تبدیل کنم.
–طی سالهای گذشته هر بار که چنین جدولی را روی کاغذ میکشیدم، نمیتوانستم بیش از یک ماه به آن پایبند بمانم و دوباره چک لیست را در میان انبوهی از کاغذها و برنامهها فراموش میکردم. اما تخته وایت برد در حفظ این زنجیره معجزه کرده است؛
گاهی تغییرات ساده نتایج بزرگی در پی دارند.
–انتهای هر هفته لیست را جمع بندی میکنم. کنترل میکنم که هر یک از کارها چند بار طی هفته انجام شده، هر بار که میبینم یکی از موارد هر هفت روز هفته تیک خورده، احساس خوبی نسبت به تثبیت آن عادت پیدا میکنم.
سپس از جدول تکمیل شدهی هر هفته عکس میگیرم و در لپ تاپم ذخیره میکنم و بعد از پاک کردن تیک ها از روی تخته، هفتهی تازهای را آغاز میکنم.
–حالا بیش از بیست هفته از سال جاری گذشته و میتوانم ببینم در کدام هفتهها بهرهوری را داشتهام و برای انجام کدام یک از کارها مداومت و علاقهی بیشتری نشان دادهام .
–هر از گاهی در گزینههای لیست دست میبرم، اگر عادتی زیادی سنگین باشد آن را به قدمهای کوچکتر تقسیم میکنم، با اگر عادتی با گذشت زمان بیش از حد ساده شده باشد کمی آن را سختتر میکنم.
این جدول در توسعه مهارتهایم نقش موثری داشته و باعث شده از ریل خارج نشوم.
اگر به کار یا فعالیت تازهای علاقه مند شوم آن را به جدول اضافه میکنم و به این ترتیب یک برنامه قابل اندازهگیری برای پیگیری اهدافم دارم.
–لیست من قدری طولانی است، به نظرم نباید بیش از ده گزینه را در چنین فهرستی گنجاند. البته من به خودم سخت نمیگیرم و از گزینهی ده به بعد مواردی هستند که انجام هر روزهی آنها دغدغه من نیست و طی هفته اگر دوبار هم انجام شوند کافی است.
–هر کسی به فراخور زندگی شخصی و شغلی و علایق خود میتواند گزینههای مختلفی را در لیست ریتم رفتاری روزانهاش بگنجاند، برخی از رفتارها و فعالیتهایی که در چک لیست روزانهام آوردهام، به شرح زیر است:
سحر خیزی، نوشتن سه صفحه صبحگاهی، پیاده روی، مطالعه داستانی، مطالعه غیر داستانی، ثبت هزینه ها، پس انداز، گوش سپردن به موسیقی، شمردن هزار شمار معکوس قبل خواب، نوشتن یکی از جملات قصار مورد علاقه ام با دست چپ، نوشتن کلماتی که دوست دارم به دامنه واژگان فعالم اضافه شوند، ثبت سه شادی روز، تایپ ده انگشتی، نخ دندان، میوه و آجیل، هشت لیوان آب در روز، پر کردن کاغذهای همراهم از ایده ها، وبلاگ نویسی، چک نکردن تلگرام و ایمیل و…
15 پاسخ
سلام. بنده از مطالب شما استفاده كردم. فقط طبق وظيفه اي كه دشتم خدمت شما عرض كنم كه شما نوشتيد روزانه هشت ليوان آب، اما طبق طب سنتي تنها زمانيكه بدن نياز به آب داشت بايد استفاده كرد. خود بدن متوجه ميشود كه چه زماني به آب نياز دارد. چون اگر به اجبار آب خورده شود به كليه ها فشار مي آيد و كار زياد برايش ايجاد ميشود.
موفق باشيد
سلام محمدجواد عزیز
در رابطه با میزان آب مصرفی روز و ماجرای 8 لیوان مطالب متعددی در وب هست. اگر مایل بودید جستجو کنید و بخونید.
عالی بود.من امروز وایت برد خریدم.من خیلی از برنامه هام رو فراموش میکردم.امیدوارم که از این به بعدبا نوشتن روی وایت برد برنامه هام یادم نره
زنده باد حمیدرضای عزیز
این کار خیلی کمکت میکنه. شک نکن.
خیلی عالیه ایده ی خوبیه
حال شما چطوره؟
تخته وایت برد خودتون رو درست کردید؟
ممنون خوبم خداروشکر. نه باید بخرم 😊
چقدر خوب که خوبید.
شاهین کلانتری عزیز
مدتی بود که قصد نوشتن مطلبی رو درباره «تمرین نوشتن با دست چپ» داشتم که مشغله کاری این اجازه رو به من نداد تا اینکه بالاخره امروز تونستم اون مطلب رو تموم کنم.
چون دیدم شما هم جزء یکی از فعالیتهای روزانه این کار رو انجام میدید، گفتم لینک مطلبی که در وبلاگم نوشتم رو براتون اینجا هم بذارم و امیدوارم خوندن این مطلب برای شما هم خالی از فایده نباشه:
goo.gl/cMXZF3
همچنین امیدورام به بهانه این کامنت، تبدیل به یه کامنتگذار فعال در وبلاگتون بشم 🙂
طاهره عزیز
توجه شما به نوشتن با دست چپ برام خیلی جالب بود.
مطلب خیلی خوبی هم در این رابطه نوشتید.
به وضوح میشه تاثیر مثبت تمرین کلمات منفعل رو توی نوشته هاتون دید.
نظرات شما باعث خوشحالیه منه.
موفق باشید.
من هم چند سالی هست که تخته وایت برد را در اتاقم نصب کرده ام ولی نوشته های این وایت برد چیزی نبود و نیست جز یک سری جملاتی که نشئت گرفته از عقاید شخصی، نوشتن اینکه قراره در آینده چه جایگاهی داشته باشم و یا نوشتم مبلغ بدهی ای که به دوستانم دارم، چیز دیگری نوشته نمیشد و نمیشه که در نهایت صبح این نوشته ها تو رو به حرکت در میاره اما خیلی کلی و کمی هم مبهمه(حتی برای اینکه توجهم بیشتر به وایت برد جلب بشه آن را در سمت چپ نگاهم قرار دادم چون یک بار جایی شنیدم که انسان ناخودآگاه سرش رو که میاره بالا نگاهش به سمت چپ میچرخه که نمیدونم دقیقا تا چقدر از نظر علمی اعتبار داشته باشه) اما جمله ریتم رفتاری روزانه به نظرم تعبیر جالبیه که روی مسائل جزئی تری که مربوط به یک روز می باشه رو مورد تاکید قرار میده و شخص با دیدن این نوشته ها در نهایت مسیر روزانه مشخص تری رو طی میکنه که روند آتی روزهای پیش رو را لذت بخش تر میکنه
سلام
چیزی که تو این نوشته توجهم رو جلب کرد جمله “ریتم رفتاری روزانه” بود اینکه چقدر توجه به جزئیات در زندگی میتونه موثر باشه و ممنون از نوشته تاثیر گذارتون:)
بهنام عزیز
مرسی از لطفت
ممنون که از تجربه ی شخصی خودت نوشتی
موفق باشی