شماره‌ی تماس مسئول دفتر: 09388101739
ایمیل: info@madresenevisandegi.com
Facebook
Twitter
Instagram
RSS
لوگوی شاهین کلانتری
  • وبلاگ
  • درباره‌ی من
  • کانال تلگرام من
  • نظرات جدید
  • مدرسه نویسندگی
  • آموزش نویسندگی
    • اصول نویسندگی
    • تولید محتوا
    • عادت نوشتن
    • رادیو
  • کلاس‌‌ها
    • کلاس آنلاین نویسندگی
    • نویسنده-کارآفرین
    • کارگاه آنلاین تولید محتوا
    • کلاس حضوری نویسندگی
    • آموزش کپی‌ رایتینگ
  • رسانه‌ها
    • مدرسه نویسندگی
    • اینستاگرام شاهین کلانتری
    • اینستاگرام مدرسه نویسندگی
    • کانال تلگرام
    • کالج پول
    • جمله‌ورزی
  • جملات کوتاه
  • نامه
  • لینک
  • پرسش‌و‌پاسخ

حالا حالاها

۱۴۰۰-۱۰-۲۱شاهین کلانتریاز نوشتن10 دیدگاه

بسیاری از ما با نوشتن است که روی «زبان» حساس می‌شویم. نوشتن هنری زبانی است و از وقتی دست به قلم می‌شوی خواه‌ناخواه به کلمه‌ها و جمله‌ها دقیق‌تر می‌نگری. همین، «زبان» را به یکی از سرگرم‌کننده‌ترین کارهای نویسنده تبدیل می‌کند. کنجکاو می‌شوی ببینی آدم‌ها زبان را چگونه به کار می‌گیرند. فرق گفتار و نوشتار چیست؟ چگونه می‌توان چیزهای تازه‌ای را از گفتار به نوشتار آورد و بهتر نوشت و… .

باری، تو این دو سه روز به «حالا حالاها» فکر می‌کردم.

جالب نیست؟ اینکه یک «حالا» بگویی و بعد یک حالای دیگر را هم جمع ببندی و پشت‌بند آن بیاوری و معنای تازه‌ای بسازی.

-این مملکت حالا حالاها درست نمی‌شه.

-این یارو حالا حالاها آدم نمی‌شه.

–حالا حالاها باید تمرین کنی تا بتونی یه مقاله شخصی خوب بنویسی.

–حالا حالاها باید صبر کنی.

–

 

پی‌نوشت:

دیروز توی کلاس حضوری نویسندگی گفتم:

«گاهی برای شروع یک نمایشنامه فقط به یه سطر دیالوگ نیاز دارید. و جالبه بدونید که این یه سطر اصلن قرار نیست چیز جالب و خاصی باشه؛ یا بهتره بگم این یه سطر می‌تونه خیلی سطحی و کلیشه‌ای به نظر برسه، اما اگه سطرهای بعدی خوب نوشته بشن، سطر اول جلوۀ دیگه‌ای پیدا می‌کنه.»

حالا شما از بین سطرهایی که در یادداشت بالا دیدید یکی را انتخاب کنید و دیالوگی دو سه صفحه‌ای بنویسید. شاید حالاحالاها نتوانید نمایشنامه بنویسید، اما نفس نوشتن دیالوگ برای ارتقای فکر و مهارت نویسندگی مفید است.

در همین رابطه:

دربارۀ دیالوگ‌نویسی | بهترین وسیلۀ عرضۀ زندگی به خواننده

برچسب ها: دیالوگ نویسی, نوشتن, نویسندگی
پست قبلی شعری وهمناک و پر پست بعدی تمرین کلمه‌برداری | غوطه‌ور در واژه‌ها

مطالب پیشنهادی

اهمیت نوشتن جملات کوتاه

اهمیت نوشتن جملات کوتاه

۱۳۹۷-۰۲-۱۵شاهین کلانتری

داستان شما چیست؟

۱۳۹۵-۱۱-۰۳شاهین کلانتری

پس از نوشتن نسوزان

۱۳۹۵-۱۰-۰۱شاهین کلانتری

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

10 دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید

سارا اعتمادزاده
۱۴۰۰-۱۰-۲۸ ۲:۱۲ ب.ظ

-بعد شاکی اند که چرا هربار پیام های گروه توسط اعضای گروه باحوصله ودقت چک نمیشود.
-خب چرا پیام ها را چک نمیکنی؟
-چرا اتفاقا برای پیام های گروه وخواندنش هم برنامه ریزی دارم و روزی دو الی سه تا را میخوانم. اما مشکل این است که از شلوغی زیاد بدمم می آید. خصوصا اگر یک چت شلوغ باشد.
-مشکل چیست که چت شلوغ میشود؟
-ای بابا، یکی میگوید بیایید تمرین های سایت را انجام دهیم. دیگری میگوید بیایید دربارهء علائم سجاوندی بخوانیم. آن دیگری میگوید ما عملا چیزی از زبان نمیدانیم.
-آن .قت یکی دیگر می آید و حرف او را نقض میکند که اگر علایم سجاوندی را هم بلد نباشی میتوانی درنهایت کارت را به ویراستار بسپاری و سپس دیگری دربارهء سپردن کار دست ویراستارو تغییر نوع نوشته خبر میدهد.
-عجب بلبشویی است. به نظرت فایده ای هم دارد؟
-راستش این جور کلنجار رفتن ها همیشه بدون نتیجه بوده است. درست مثل یک بازی صفر-صفر. نه برنده ای وجود دارد و نه بازنده ای. به نظر من باید از طریق خود کتاب ها به این پی ببریم که نمیدانیم. سپس با سرعت آهسته به سراغ یادگیری آن ها برویم. در ضمن بهتر است هم کمی سردرگم بمانیم تا بدانیم عمیقا کدام راه درست است و از کجا شروع کنیم.
-یعنی میگویی نباید بحث کرد؟
-نمیگویم نباید بحث کرد یا نباید حرف زد. اما باید توجه داشت که ذات گروه یک هدف مشترک است که در فعالیت کلی با یکدیگر به یک نتیجه و فعالیت منسجم دست پیدا میکنند و نه به گونه ای که منجر به ترک چند نفر از اعضای گروه ودلخوری شود.
-خب چرا افراد به تنهایی کار نکنند؟
-در مواردی خوب است اما باید توجه داشت که دور بودن از جمع آدم های هم-هدف هم خطراتی را به دنبال دارد.
-چه خطراتی؟
-از موضوع پرتم نکنم تا اصل مطلب را بگویم. جواب تو را هم سر فرصت میدهم.
-موضوع اصلی این است که یک نفر برای خودش برنامه میچیند، لم و قلق خودش دستش می آید که مثلا روزهای زوج بنشیند و راجع به علائم نگارشی بخواند. اصلا برای یک نفر این موضوع در اولویت اول است و دیگری هزار. حالا اینکه بیایند و بگویند هر هفته موضوعات علایم نگارشی را هر هفته از جناب گوگل کش میرویم و کپی و بعد پیست میکنیم بیهوده و نامنطقی به نظر می آید.
-علتش را هم بگو که کسانی که کامنتت را میبینند فکر کنند خیلی شاهکار کرده ای و علت و معلولی نوشته ای.
-برای مثال من دو صفحه از مرغ دریایی چخوف را طی یک ماه خوانده ام. اصلا تا آن زمان خیالم به سمت یادگیری علائم نگارشی پرت نشده بود. بعد یکی یکی برایم مهم شدند و از همان علامت سه نقطه… بود که پی به تعلیق- که حالا موضوع اساسی ام شده- بردم. بعد کتاب صحنه پردازی در رمان را که فصل دهم آن به تعلیق اختصاص دارد را باز کردم و خواندم. حالا میبینم همان کتاب باعث میشود که من یکی یکی به خواندن کل صفحات کتاب و سپس کتاب بیست کهن الگوی پیرنگ بپردازم و آن را مطالعه کنم.
خب؟
خب من دارم نردبان و مسیر خودم را یکی به یکی طی میکنم. به این خوشه سازی ذهن میگویند. درست مثل کتاب ها که همیشه صفحات آخر خود را به منابع مشابه اختصاص میدهند. حالا بالفرض یکی هم هر سه شنبه بیاید و بگوید که پیرنگ شامل فلان مرحله است و فلان را دارد. فایده ندارد. در ضمن شاید اصلا یکی دغدغه نوشتن کتاب داستانی را حالا حالا ها نداشته باشد.
-راستی حواست نبود که به بچه ها بگویی یکی از تمرین های سایت نویسندگی خلاق به همین پیرنگ اختصاص دارد و استاد هم دربارهء آن یکی از کلاس هایش را ضبط کرده و گذاشته است.
-راست میگویی ها! البته ولش کنم. نمی گویم. به اندازه کافی بحث کرده اند و همدیگر را به خاک وخون کشیده اند. اصلا در همین آرامش و حاشیه امن ماندن بهتر است. من که نظرم را قبلا اعلام کرده ام. هرکس برایش چنین موضوعاتی اهمیت دارد بهتر است فردیت را به کار ببندد و خودش پیگیرش شود.
-میخواهی از گروه کناره گیری کنی؟
-نه اما بهتر است در کلیت ها با یکدیگر باشیم نه در جزئیات. در ضمن مگر زندگی مشترک است که بخواهیم جزئیات را به کار ببندیم؟
-جواب سوالم را نمیدهی؟
-دوباره مطرحش کن تا بگویم.
-چرا به صورت فردی کار نمیکنی و از گروه جدا نمیشوی؟
-فردیت خوب است و تمرکز را بیشتر میکند. اما یادم می آید که شاهین کلانتری میگفت اینطور از فرصت رقابت عقب میمانی. و در نتیجه ممکن است سرعت رشدت کم شود. و البته نمیخواهم لجبازی کنم. به هرحال سنی از من گذشته. ۲۴ سال دارم.
-ولی تو که هنوز ۲۴ سالت نشده.
-نشده باشد. از نظر خودم بزرگ شده ام.
-حالا چرا انقدر بحث را به حاشیه میکشانی؟
-استاد گفته سه الی ۴ صفحه دیالوگ بنویسم. ابتدا قصد داشتم طبق آن چیزی که از نمایشنامه چخوف خوانده ام و آن تمرین هایی که با آن انجام داده ام بنویسم. بعد یادم آمد که باید مثل دیالوگ های دائی جان ناپلئون موضوعی را برای کشمکش ایجاد کنم و کشمکش را توسط یک موضوع با مخاالفت یک شخصیت یا ذات همان پدیده بوجود بیاورم. اما درنهایت دیدم ناتوانم. این شد که تصمیم گرفتم جراتم را آزمایش کنم و دیالوگ بنویسم. حتی اگر بلد نباشم.
-فکر نمیکنی اصول و چهارچوب ها دست و پای تو را برای نوشتن میبندد؟
-خیر. شاهین کلانتری میگوید: بهتر است اصول را بدانی و سپس اگر قرار است آن هارا زیر پا بگذاری، آن وقت بگذاری. اما در درجه اول باید این اصول را بشناسی. میدانی من چطور این حرفش را ترجمه میکنم؟
خب فکرش را کن کودکی که تازه حرف زدن را یادگرفته است. او که از همان ابتدا نمیداند چه کلمه ای را کجا و در کدام بخش جمله استفاده کند. از همان ابتدا آیا او را به مدرسه میبرند و به او چیزی یاد میدهند؟ اما اگر دقت کنی یک کودک در سن ۷ سالگی وارد مدرسه میشود و خواندن ونوشتن را یادمیگیرد. حالا با اصول مواجه میشود و میتواند بخشی از آن را در زبان محاوره ای بشکند. البته نمیدانم شکستن محسوب میشود یا خیر. یا اصلا تو اگر علم پایه ریاضی را بلد نباشی چطور قرار است دو عدد با دو توان را به یکدیگر تقسیم کنی اگر ضرب بلد نباشی؟
-متوجه قضیه شدم. خب برای پایان این دیالوگ چه چیزی پیشنهاد داری؟
-راستش دلم میخواهد مثل دیالوگ های دائی جان ناپلئون تا هنوز آتش سرد نشده دوباره بنزین بریزم و حادثه محرک جدیدی را بوجود بیاورم. میخواهم خواننده را همراه خودم بکشانم. میدانستی به این عنصر، تعلیق میگویند؟
-تعلیق؟ برایم بیشتر توضیح میدهی؟
-اگر میخواهی خواننده را هیجان زده تا پایان داستان همراه خودت کنی…
-خب…
-اگر میخواهی بیننده بعد از دیدن کمی از فیلم شبکه را عوض نکند و کانال دیگری نزند…
-خب…
-اگر میخواهی دیگران تشنه بدست آوردنت باشند و به اصطلاح برایت له له بزنند…
-خب…
-اگر میخواهی لقمه به راحت الحلقوم تبدیل نشود…
-خب…
-باید از عنصر تعلیق استفاده کنی. البته باید توجه داشته باشی که خواننده را گاگول فرض نکنی و تصور کنی حاضر است تا پایان راه همراهت بیاید و بعد تو نتیجه را خیلی معمولی تر از معمول برایش رقم بزنی.
مثلا یادم می آید یک بلدرچین داشتم. همین بلدرچین بیچاره بی شوهر که معلوم نیست چطور روزانه یک تخم میگذاشت، یکبار کنارم آمد و هی زور زد. هی زور زد و حال وخیمی داشت. هی شکمش باد میشد و خودش را فشار میداد-آن وقت ها هنوز نمیدانستم تخم گذار است-فکر میکردم باید تخم بگذارد. هرچه نشستم و منتظر ماندم هیچ نبود که نبود. نیم ساعت تمام نشستم و به زور زدن هایش زل زدم. فقط چشم هایش را میبست، خودش را باد میکرد و هی زور میزد.آخر دست راستم را زیر چانه ام گرفتم و منتظر ماندم. بعد از نیم ساعت تمام دیدم که زنک مذکور گلاب به رویتان یک گرفتاری ناجوری داشته.
-چرا توی غذایش قرص ضدیبوست نریختی؟
-اصل قضیه را بچسب.
-اصل قضیه چیست؟
-انتظار داشتم تخم بگذارد. نتبیجه آبکی تر از آنی بود که اانتظار داشتم. و اما یک چیز دیگر…
-چه چیزی؟
-میدانستی همین سوال کردن خود عنصر کشمکش را میسازد؟
-برایم مثال میزنی؟
-البته به نظر من نه هر سوال کردنی. مثلا اگر دقت کرده باشی دیالوگ مشقاسم و دائی جان ناپلئون همیشه حالت مخالفتی و کشمکشی دارد. یا مثلا جایی که گوش قاسم سنگینی میکند یا شاید هم سوادش لنگ است و به جای مشکوک میگوید مشکوف.
و بعد شمسعلی میزرا دوباره تکرار میکند و مشقاسم هم چندباری هی تکرار میکند و اشتباه تکرار میکند.
-مثل اینکه قرار نیست این دیالوگ را تمام کنی؟
-راستش موخره را بلد نیستم .
-من جور آن را به دوش میکشم. دوستان عزیز این کامنت صرفا جنبه شوخی داشته و به سبد جفنگیات استاد میپیوندد. با تشکر. اه.

پاسخ
شاهین کلانتری
۱۴۰۰-۱۱-۰۲ ۵:۲۵ ق.ظ

آفرین آفرین. خیلی خیلی خوب و خلاقانه نوشتی سارا جان. یکی از بهترین چیزایی بود که ازت خوندم.
و چه خوب که این قدر تر و تمیز ویرایش می‌کنی نوشته‌هاتو.
بهت تبریک می‌گم. سرعت رشد خیلی خوبه.

پاسخ
سارا اعتمادزاده
۱۴۰۰-۱۱-۰۳ ۲:۵۱ ب.ظ

شما همیشه نیروی من رو در جهت تداوم بیشتر می‌کنید. ازتون ممنونم.

پاسخ
فاطمه یکتا
۱۴۰۰-۱۰-۲۲ ۴:۳۸ ب.ظ

سلام استاد کلانتری عزیز.
در مورد جمله‌ی “حالا حالاها باید صبر کنی” نوشتم. چقدر جالب بود برام که حین این قلم‌تراپی به یه نگرش تازه و خوب رسیدم. در این تمرین کیفیت متن اونقدرام مهم نیست(البته نمیشه نادیده‌ش گرفت ولی به تازه‌کارهایی مثل من میشه آسون‌تر گرفت تا کم کم از کمیت به کیفیت برسن). اون چیزی که این مطلب روش تمرکز داره کشف دیدگاهامون هست. البته که این روش رو میشه موقع خواندن کتاب هم بکار برد و نردبان پنج دقیقه رو علامت زد هر بار. ممنون از شما💫🌿

پاسخ
شاهین کلانتری
۱۴۰۰-۱۱-۲۰ ۶:۱۱ ق.ظ

آفرین فاطمه عزیز
شما خیلی خوب و فعالانه پیش می‌ری.
با قدرت ادامه بده.

پاسخ
فاطمه یکتا
۱۴۰۰-۱۱-۲۴ ۷:۰۴ ق.ظ

شما همیشه به من لطف دارید. حتما ادامه میدم. 🌺

پاسخ
فاطمه سادات جزائری
۱۴۰۰-۱۰-۲۲ ۱۲:۱۱ ب.ظ

سپاسگزارم استاد همیشه در صحنه🙏🏻

استاد میشه از شما برای کتاب مشاوره گرفت؟
به این صورت که داستانی رو که نوشتم قبل از چاپ خدمت شما بدم تا نظر نقادانتون رو بفرمایید.
۱) اگر (بله) لطفا شرایط مشاوره رو بفرمایید.
۲) لطفا جوابتون بله باشه 😉🙏🏻

پاسخ
شاهین کلانتری
۱۴۰۰-۱۱-۲۰ ۶:۰۹ ق.ظ

درود فاطمه جان
می‌تونید با خانم اهل‌ایمانی در تماس باشید.

پاسخ
آزیتاناصح
۱۴۰۰-۱۰-۲۱ ۹:۳۵ ق.ظ

چقدر جالب.عالی بود.
متشکرم.

پاسخ
شاهین کلانتری
۱۴۰۰-۱۰-۲۱ ۱۰:۴۲ ق.ظ

سپاسگزارم خانم ناصح عزیز.

پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

من عاشقِ انجیر خیس‌خورده و نوشتنم

پیشنهاد مطالعه

چگونه نوشتن را راحت‌تر شروع کنیم؟ نوشتن چیست؟
چگونه نوشتن کتاب را شروع کنیم

آخرین دیدگاه‌ها

  • شاهین کلانتری در فهرست کلمات و اصطلاحاتی که دوست ندارم
  • امیررضا صفری در فهرست کلماتی که با یک واو به شکل آهنگینی به هم وصل می‌شوند
  • فاطمه در فهرست کلماتی که با یک واو به شکل آهنگینی به هم وصل می‌شوند
  • آزادمهر دانش در فهرست کلمات و اصطلاحاتی که دوست ندارم
  • آزادمهر دانش در فهرست کلماتی که با یک واو به شکل آهنگینی به هم وصل می‌شوند
  • لیلاالسادات ازغندی در فهرست کلماتی که با یک واو به شکل آهنگینی به هم وصل می‌شوند
  • سید هادی هادیان در فهرست کلماتی که با یک واو به شکل آهنگینی به هم وصل می‌شوند
  • فاطمه فرخی در فهرست کلماتی که با یک واو به شکل آهنگینی به هم وصل می‌شوند
  • سمانه در فهرست کلماتی که با یک واو به شکل آهنگینی به هم وصل می‌شوند
  • زهره در فهرست کلمات و اصطلاحاتی که دوست ندارم

دریافت خبرنامه اختصاصی:

با عضویت در خبرنامه، هر هفته گزارشی از پست‌های سایت و مطالب مهمی که به تازگی خوانده‌ام، دریافت خواهید کرد.
loader

جدیدترین مطالب:

  • دوره‌ی پریشانکاری
  • نشان زیبایی | از شعرهای محبوبم
  • فهرست کلماتی که با یک واو به شکل آهنگینی به هم وصل می‌شوند
  • فهرست کلمات و اصطلاحاتی که دوست ندارم
  • و هفت‌سالگی | نویسندگی: اصول و مسائل
  • فهرستی از عمیق‌ترین و بدترین اشتباهات دنیای نویسندگی
  • آیا شما هم به تدریس علاقه دارید؟ | درباره‌ی نویسنده‌مدرس شدن
  • گا‌ه‌شمار روزانه | چگونه با نوشتن زندگی کنیم؟
  • ماجرای نردبان نویسندگی چیست و چگونه هر روز از آن بالا برویم؟
  • از مدرسه نویسندگی چه خبر؟ فراخوان کلاس‌های جدید
  • وبینار روزانه‌ی اهل نوشتن (حضور برای همه آزاد و رایگان است)
  • آفوریسم چیست؟ | درباره‌ی گزین‌گویه و گزین‌گویه‌نویسی
  • نوشته‌های شما | آدم‌ها، کارها، لینک‌ها
  • کریستین بوبن چرا و چگونه می‌نویسد؟ | دانلود ۲۵مین وبینار زبان‌آور
  • تبدیل یادداشت‌ روزانه به اثر ادبی | دانلود ۲۴مین وبینار زبان‌آور
  • پنج نامه‌ی متفاوت | دانلود ۲۳مین وبینار زبان‌آور
  • کتاب «زبان، گفتگو، حقیقت» | دانلود ۲۲مین وبینار زبان‌آور
  • ساده‌ترین تمرین نوشتن | دانلود ۲۱‌مین وبینار زبان‌آور
  • گفت‌وگوهای دوره‌ی وبلاگ‌نویسی
  • چگونه مانیفست بنویسیم؟ | دانلود بیستمین وبینار زبان‌آور
  • دیالوگ‌نویسی برای ایده‌یابی | دانلود نوزدهمین وبینار زبان‌آور
  • تاریخ جایگزین در داستان‌نویسی | دانلود هجدهمین وبینار زبان‌آور
  • نگرش‌های محدودکننده در نویسندگی | دانلود هفدهمین وبینار زبان‌آور
  • فصل تازه‌ی کانال مدرسه نویسندگی در تلگرام
  • از «می‌خوام»‌ به «دارم»
  • یک سؤال و صد جواب | دانلود شانزدهمین وبینار زبان‌آور
  • شروع برنامه‌‌ی گسترس دایره‌ی واژگان | دانلود پانزدهمین وبینار زبان‌آور
  • ده سال، رایگان انجامش بده | دانلود چهاردهمین وبینار زبان‌آور
  • کتاب «شفاف بیندیش» | دانلود سیزدهمین وبینار زبان‌آور
  • از کانت تا کامنت | دانلود دوازدهمین وبینار زبان‌آور

دانلود رایگان کتاب:

مجلۀ عشق نوشتن:

آموزش تولید محتوا:

تولید محتوا

ویدیوهایی دربارۀ نویسندگی:

نوشتن تی وی

جمله‌ورزی:

شاهین بلاگ

بایگانی شمسی

  • بهمن ۱۴۰۱ (۵)
  • دی ۱۴۰۱ (۷)
  • آذر ۱۴۰۱ (۲۵)
  • آبان ۱۴۰۱ (۲۸)
  • مهر ۱۴۰۱ (۱۷)
  • شهریور ۱۴۰۱ (۱)
  • مرداد ۱۴۰۱ (۴)
  • تیر ۱۴۰۱ (۱۳)
  • خرداد ۱۴۰۱ (۱۲)
  • اردیبهشت ۱۴۰۱ (۴)
  • فروردین ۱۴۰۱ (۱۲)
  • اسفند ۱۴۰۰ (۸)
  • بهمن ۱۴۰۰ (۱۵)
  • دی ۱۴۰۰ (۲۴)
  • آذر ۱۴۰۰ (۲۹)
  • آبان ۱۴۰۰ (۱۶)
  • مهر ۱۴۰۰ (۲۵)
  • شهریور ۱۴۰۰ (۲۸)
  • مرداد ۱۴۰۰ (۲۹)
  • تیر ۱۴۰۰ (۲۸)
  • خرداد ۱۴۰۰ (۳۰)
  • اردیبهشت ۱۴۰۰ (۲۹)
  • فروردین ۱۴۰۰ (۲۹)
  • اسفند ۱۳۹۹ (۱۷)
  • بهمن ۱۳۹۹ (۹)
  • دی ۱۳۹۹ (۲۵)
  • آذر ۱۳۹۹ (۴)
  • آبان ۱۳۹۹ (۱۰)
  • مهر ۱۳۹۹ (۱۷)
  • شهریور ۱۳۹۹ (۱۳)
  • مرداد ۱۳۹۹ (۷)
  • تیر ۱۳۹۹ (۱۳)
  • خرداد ۱۳۹۹ (۳)
  • اردیبهشت ۱۳۹۹ (۵)
  • فروردین ۱۳۹۹ (۱۲)
  • اسفند ۱۳۹۸ (۱۷)
  • بهمن ۱۳۹۸ (۱۴)
  • دی ۱۳۹۸ (۱۷)
  • آذر ۱۳۹۸ (۲۴)
  • آبان ۱۳۹۸ (۲۷)
  • مهر ۱۳۹۸ (۲۹)
  • شهریور ۱۳۹۸ (۱۹)
  • مرداد ۱۳۹۸ (۲۲)
  • تیر ۱۳۹۸ (۲۵)
  • خرداد ۱۳۹۸ (۱۱)
  • اردیبهشت ۱۳۹۸ (۱۰)
  • فروردین ۱۳۹۸ (۲۶)
  • اسفند ۱۳۹۷ (۲۳)
  • بهمن ۱۳۹۷ (۲۰)
  • دی ۱۳۹۷ (۱۸)
  • آذر ۱۳۹۷ (۱۸)
  • آبان ۱۳۹۷ (۱۵)
  • مهر ۱۳۹۷ (۱۸)
  • شهریور ۱۳۹۷ (۱۳)
  • مرداد ۱۳۹۷ (۱۵)
  • تیر ۱۳۹۷ (۲۳)
  • خرداد ۱۳۹۷ (۲۲)
  • اردیبهشت ۱۳۹۷ (۲۵)
  • فروردین ۱۳۹۷ (۲۲)
  • اسفند ۱۳۹۶ (۲۲)
  • بهمن ۱۳۹۶ (۲۵)
  • دی ۱۳۹۶ (۲۸)
  • آذر ۱۳۹۶ (۲۴)
  • آبان ۱۳۹۶ (۲۹)
  • مهر ۱۳۹۶ (۲۶)
  • شهریور ۱۳۹۶ (۲۵)
  • مرداد ۱۳۹۶ (۳۱)
  • تیر ۱۳۹۶ (۲۹)
  • خرداد ۱۳۹۶ (۳۴)
  • اردیبهشت ۱۳۹۶ (۴۲)
  • فروردین ۱۳۹۶ (۳۱)
  • اسفند ۱۳۹۵ (۲۵)
  • بهمن ۱۳۹۵ (۲۳)
  • دی ۱۳۹۵ (۲۲)
  • آذر ۱۳۹۵ (۲۰)
  • آبان ۱۳۹۵ (۲۹)
  • مهر ۱۳۹۵ (۱۷)
  • شهریور ۱۳۹۵ (۲۱)
  • مرداد ۱۳۹۵ (۲۱)
  • تیر ۱۳۹۵ (۶)
  • خرداد ۱۳۹۵ (۱)
  • اردیبهشت ۱۳۹۵ (۲)
  • فروردین ۱۳۹۵ (۲)
  • اسفند ۱۳۹۴ (۶)
  • بهمن ۱۳۹۴ (۴)

موضوعات:

  • 10 جمله (22)
  • 101 جمله (2)
  • آفوریسم (5)
  • آموزش دستور زبان فارسی (6)
  • آموزش ساخت محصول آموزشی (2)
  • آموزش نویسندگی (71)
  • آنافورا (4)
  • از تدریس (8)
  • از نوشتن (430)
  • استراتژی محتوا (74)
  • استعاره (2)
  • استعاره‌هایی که با آن‌ها زندگی می‌کنم (1)
  • اطلاع رسانی (12)
  • اون می‌گه (1)
  • این آدم‌های دوست‌داشتنی (4)
  • این شکسته‌ها (2)
  • با شما نبودم (29)
  • با هم بنویسیم (4)
  • با و بی حوصله (5)
  • باشگاه تولیدکنندگان محتوا (3)
  • باورهای من (6)
  • برای اعضای دورۀ آنلاین لذت نویسندگی (1)
  • برگزیده‌ها (17)
  • برند شخصی (2)
  • بهترین لینک‌های هفته (1)
  • بهره وری (26)
  • پادکست (28)
  • پادکست بهترین عادت (1)
  • پادکست شاهین کلانتری (3)
  • پادکست محتواتیم (5)
  • پادکست مهم (1)
  • پاره‌ها (2)
  • پرت و پلا (1)
  • پرسش و پاسخ (5)
  • پست‌های چندصدایی (1)
  • پیاده روی (14)
  • تبلیغ نویسی و کپی رایتینگ (6)
  • تجربه‌ی شرکت در کارگاه تمرین نوشتن (1)
  • تسلط کلامی (9)
  • تعریف‌های تازه (18)
  • تفکر نقادانه (1)
  • تکنولوژی (5)
  • تکنیک تبلیغ نویسی (5)
  • تکه‌های طلایی هفته (7)
  • تلگرام (7)
  • تلگرامات (7)
  • تمرین (23)
  • تمرین افزایش دایره لغات (12)
  • تمرین نویسندگی (36)
  • توسعه فردی (274)
  • تولید محتوا (111)
  • توییتر من (1)
  • تیتربازی (1)
  • جستار هفته (1)
  • جستارنویسی (2)
  • جملات کوتاه (57)
  • چالش جستارک (3)
  • چرا باید زیادتر حرف بزنیم؟ (1)
  • چگونه نویسنده شویم؟ (4)
  • حرف کتاب (2)
  • خرده‌گفته (1)
  • خلاقیت (79)
  • داستان (17)
  • داستان دوست (6)
  • دل نوشته ها (30)
  • دهه هشتادی ها (2)
  • دوست (5)
  • دیالوگ روز (1)
  • دیجیتال مارکتینگ (12)
  • رابطه (23)
  • رادیو کاماک (1)
  • رادیو نویسندگی (21)
  • رادیونوشته (1)
  • رسانه‌سازی (7)
  • رویاها (9)
  • ریزنوشته‌ها (1)
  • زندگی (11)
  • سبک زندگی (15)
  • سبک‌های نویسندگی (2)
  • سخنرانی (3)
  • سمپوزیوم توسعه فردی (16)
  • سمپوزیوم نویسندگی (21)
  • سوال (7)
  • شاعرانه‌ها (12)
  • شاهین کلانتری (1)
  • شاهین‌شو (3)
  • شبکه های اجتماعی (6)
  • شعر (11)
  • شعر نوشتن (1)
  • شکسته‌نویسی (5)
  • شما و شاهین (1)
  • عشق (5)
  • فروش (1)
  • فکر و تفکر (9)
  • فهرست‌ها (5)
  • فیلم (3)
  • فیلم نامه نویسی (3)
  • فیلمسازی (6)
  • قدرت (1)
  • قصه گویی (3)
  • قلم‌انداز (17)
  • کارتون و کاریکاتور (17)
  • کارگاه تولید محتوا (7)
  • کارگاه کلمات (20)
  • کانال مهارت های نویسندگی در تلگرام (4)
  • کتاب الکترونیکی (8)
  • کتاب قدرت تکرار (17)
  • کتاب و کتابخوانی (134)
  • کسب و کار (15)
  • کشکول کلانتری (24)
  • کلاس کپی رایتینگ (4)
  • کلاس نویسندگی (7)
  • کلمات قصار (13)
  • کلمه (26)
  • کلمه‌برداری (8)
  • گروه‌سازی (1)
  • گزارش زندگی (1)
  • گفت‌وگوی روزانه درباره‌ی نوشتن (2)
  • لینک های خوب (20)
  • مجلۀ عشق نوشتن (2)
  • محتواتیم (1)
  • محتواگران (1)
  • مدرسه نویسندگی (6)
  • مدیریت پروژه (1)
  • مسترکلاس نویسندگی (7)
  • مصاحبه (8)
  • مصاحبه با علی اکبر قزوینی (3)
  • معرفی کتاب (12)
  • مقالات گروهی (1)
  • مقالۀ هفته (5)
  • مهارت های نویسندگی (188)
  • مواد خام برای تولید محتوا و جستارنویسی (1)
  • مواد خام تولید محتوا و جستارنویسی (1)
  • موفقیت (22)
  • مونولوگ‌های شکسته (5)
  • نامه (10)
  • نامه ها (3)
  • نامه‌های شاهین کلانتری (1)
  • نانومحتوا (1)
  • نثرهای یومیه (31)
  • نخستین سطرها (1)
  • نسیم نیکلاس طالب (3)
  • نظرت برگزیدۀ هفته (3)
  • نقل قول (156)
  • نکته‌ها و تکه‌ها (1)
  • نگرش (3)
  • نمایشنامه‌نویسی (3)
  • نوشتار پولساز (1)
  • نوشتن TV (6)
  • نوشتن کتاب (4)
  • نوشته‌های شما (1)
  • نویسندگی آنلاین (23)
  • نویسندگی استراتژیک (1)
  • نویسندگی خلاق (8)
  • نویسندگی کودک و نوجوان (1)
  • نویسندگی مثبت نگر (3)
  • هر روز یک دفتر شعر (4)
  • هزار و یک ایده (124)
  • همۀ کتاب‌های نویسندگی (2)
  • هوش کلامی (5)
  • وبلاگ نویسی (75)
  • وبینار اهل نوشتن (1)
  • وبینار زبان‌آور (26)
  • ولاگ (8)
  • ویدیو (20)
  • یادداشت روز (85)
  • یادگیری (43)
  • یک کار تازه (2)
  • یوتیوب آموزش نویسندگی (1)
© ۱۳۹۴-۱۴۰۱ | این وب‌سایت برای شاهین کلانتری است. | طراحی و پشتیبانی: سعید قائدی