استراتژی محتوای تازۀ سایت | جنبه‌های پولساز نوشتن

استراتژی محتوای تازۀ سایت | جنبه‌های پولساز نوشتن

دو سال پیش از اسکات آدامز (کارآفرین، سخنران و هنرمند) راه درست اولویت‌بندی را یاد گرفتم:

بالاترین اولویت تو در زندگی باید خودت باشد. اگر به خودت آسیب بزنی نمی‌توانی روی سایر اولویت‌هایت وقت بگذاری. پس باید سلامتی را در صدر جدول اولویت‌هایت قرار بدهی.
اما دومین اولویت تو باید پول باشد، منظور شغل و سرپناه و سرمایه‌گذاری برای آینده و… است.
ممکن است از اینکه سلامت شخصی و پول را بالاتر از خانواده و دوستان و دنیا قرارداده‌ام متعجب شوی، اما برای این کار دلیل محکمی دارم:
اگر سالم نباشی، اگر موتور مالی و اقتصادی تو به درستی کار نکند، باری بر دوش خانواده و دوستان و کشور خودت می‌شوی.
اما وقتی از نظر سلامت و مسائل مالی وضعت خوب باشد، می‌توانی به سومین اولویت خودت برسی: یعنی خانواده و دوستانت.
سلامت جسمی و پول کافی حداقل لازم برای کسب شادی است که همراه با داشتن خانواده‌ و دوستانی خوب باعث می‌شود از زندگی نهایت لذت را ببری.
اولویت‌های بعدی تو می‌تواند بهبود اوضاع شهر و کشور و کل دنیا باشد. اما تا زمانی که به اولویت‌های قبلی‌ات نرسیده‌ای نمی‌توانی هوس تغییر جهان داشته باشی.
…این را هم به یاد داشته باش، وقتی از اولویت‌ها حرف می‌زنم منظورم چیزهایی نیست که بیش از همه دوست داری. می‌توانی خانواده‌ات را بیشتر از کارت دوست داشته باشی و با این حال تمام روز کار کنی. تا خانواده‌ات در رفاه و آرامش زندگی کند.
اگر این اولویت‌ها و نسبت میان آن‌ها را به خوبی درک کنی می‌توانی به رشد آنچه دوست داری کمک کنی.
(نقل به مضمون از کتاب «شکست بخورید و برخیزید)

من با شما، خوانندگان این وبلاگ، راحتم، پس بگذارید اینگونه بحثم را باز کنم:

در دوران کرونا رشد مادی نسبتاً خوبی داشتم. آپارتمان کوچکی خریدم و ماشین خودم را عوض کردم و خیلی از چیزهایی که دوست داشتم تهیه کردم (از جمله یک دستگاه خوب قهوه‌سار؛ دیگر مجبور نیستم آب زیپو بیاشامم.) حالا روزی دو فنجان قهوه می‌نوشم، هر روز یک کتاب کامل می‌خوانم و در خلوت و آرامش می‌نویسم و درس می‌‌دهم. چرا؟ چون فروش آنلاین از طریق نوشتن و محتوا را بلد بودم. چون از مدت‌ها پیس از کرونا زیرساخت کارم در فضای آنلاین را ساخته بودم.

خب، ظاهراً لیست کردن چیزهایی که خریده‌ام احمقانه است. اما برای توضیح بهتر حرفم به این منم منم کردن‌ها نیاز داشتم، وگرنه از خود تعریف کردن… (+)

اما چرا این حرف‌ها را برای شما می‌زنم؟

چون می‌بینم بسیاری از دوستان من به خاطر کمبود یا فقدان درآمد کافی سرخورده شده‌اند. تصور کن می‌روی جلوی کتابفروشی چند جلد کتاب تازه می‌بینی که می‌دانی خواندنش از تو رمان‌نویس بهتری می‌سازد، اما اصلاٌ جرات نمی‌کنی بروی توی مغازه و پشت جلد کتاب‌ها را ببینی، چون می‌دانی هر چند تومن هم باشد توان خریدش را نداری، اگر هم بتوانی بخری، جای دیگری از زندگی‌ات لنگ می‌زند.

خب، اینجاست که کار هنری و فرهنگی برایت زهر می‌شود، سرکوفت خانواده هم ممکن است قوز بالای قوز شود و یکهو تصمیم بگیری که قید هنر و منر را بزنی و تا ابد سوگوار استعداد به خاک رفتۀ خودت باشی.

اگر حالا کتابخانه‌ای با چند هزار جلد کتاب دارم و با آرامش برای مطالعۀ آن‌ها وقت می‌گذاریم، به خاطر این است که مجبور نیستم نگران جابجایی آن‌ها باشم، قبلاً که مستاجر بودم با ترس و لرز کتاب می‌خریدم. چون فکر جابجایی‌اش کلافه‌ام می‌کرد. اما حالا برای کتاب‌های نایابم قفسه‌ای اختصاصی دارم.

تکرار یک نکته: هم کتاب‌ها و هم آپارتمانی که کتاب‌ها را در آن نگه‌داری می‌کنم با نوشتن و تولید محتوا و مهارتم در فروش آنلاین خریده‌ام.

لب کلام: یاد بگیرید با نوشتن و تولید محتوا پول دربیاورید، تا با خیال راحت و حس خوب برای استاد شدن در نوشتن و تولید محتوا وقت بگذارید.

چطور می‌توان این کار را انجام داد: این همان چیزی است که قبلاً به شکل‌های مختلف از آن گفته‌ام و در آرشیو این سایت و مدرسه نویسندگی موجود است. اما برای آنکه موضوع برای همۀ شما شفا‌ف‌تر و کاربردی‌تر بشود، از این به بعد اغلب نوشته‌های اینجا و همینطور محتوای صفحۀ اینستاگرامم را اختصاص می‌دهم به آموزش همین موضوع: اینکه چگونه نوشتن را مهارتی پولساز تبدیل کنیم؟ چگونه با نوشتن بفروشیم؟ چگونه از نوشتن به عنوان پایه مناسبی برای تولید پادکست‌ها و ویدیوهای متقاعدکننده و تاثیرگذار بهره بگیریم؟

زمانی گفته می‌شد همه باید بیاموزند تا مهارت فروش را یاد بگیرند، اما حالا همه باید مهارت فروش آنلاین را بیاموزند. و برای فروش آنلاین ضروری است که نوشتن را بیاموزیم. نه فقط برای نوشتن متن‌های تبلیغاتی. که برای نوشتن متن هر فایل صوتی، هر ویدیو و هر پستی در شبکه‌های اجتماعی باید نوع خاصی از نویسندگی را بلد باشیم. نوشتن پایۀ همۀ کارهای دیگر است. در مطالب تازۀ سایت پیوند نویسندگی، روانشناسی و فروش خواهم گفت.

اما یک چیزی هم برای برخی دوستان دل‌نگران بگویم:

وقتی حرف پول می‌شود، عده‌ای از افراد پول را در ضدیت با هنر می‌دانند. اما مطمئن باشید هنر شما با بی‌توجهی به پول بیش از زمانی که خوب پول در می‌آورید تهدید می‌شود.

بگذارید از نویسنده‌ای برایتان بگویم که آثارش از لحاظ هنری جزو بهترین‌های جهان است: پیتر کی‌ری (بر وزن غیری). آقای کی‌ری جزو معدود نویسندگانی‌ست که دو بار جایزۀ معتبر بوکر را برده است. اما نکتۀ جالب‌تر اینجاست که پیتر کی‌ری در کنار نوشتن رمان‌های هنری و درجه‌یک، چند دهه نویسندۀ آگهی‌ها تجاری بوده، در کنار نویسندگی تجاری، داستان‌نویسی را هم بی‌وقفه دنبال کرده است.

از نوشتن و تولید محتوا پول دربیاوریم و در کنار آن تولید آثار ادبی را دنبال کنیم خیلی بهتر از این است که بیکار و سرافکنده باشیم یا مشغول کاری باشیم که هیچ ربطی به نوشتن و رمقی برای پیگیری نویسندگی باقی نمی‌گذارد.

و حالا، در دوران کرونا، که بسیاری از آدم‌ها خانه‌نشین و گوشه‌گیر شده‌اند و فضای مجاری دیگر به واقعیت جدایی‌ناپذیر زندگی ما تبدیل شده، اگر پول درآوردن از فضای آنلاین را بلد نباشم کلاهمان پس معرکه است.

اما اگر راه و روش کار را یاد بگیرم نه‌تنها دوام میاوریم که می‌توانیم شرایط موجود را به سکوی پرش خودمان تبدیل کنیم.

اگر به دنبال کردن این سلسله مقالات علاقه دارید، همین پایین کامنت بگذارد و بگویید. با تصور کردن نام شما نوشتن مقالات برای من راحت‌تر خواهد بود.

 پیشنهاد:

پول خوب

76 پاسخ

  1. سلام جناب کلانتری عزیز و بزرگوار
    مهارت فروش آنلاین نیازیه که این روزها یقه‌ام کرده. با وجود تولید محصول هنوز نتونستم توفیقی در این زمینه کسب کنم. می‌دونم برای به نتیجه رسیدن، باید صبور باشم. اما پیش از اون نیازمند فراگیری مهارت فروش و تولید محتوا برای کار تخصصی خودم هستم. درخواست مشاوره با شما را به همکارانتان اعلام کرده‌ام. امیدوارم بتونم از تجربه شما در این زمینه بهره‌مند شم.

  2. سلاماستاد.خیلی عالیه هیچوقت به نوشتن از این زاویه نگاه نکرده بودم میشه مطالب بیشتری در این راستا بزارید با تشکر

    1. سلام زینب جان
      خوشخالم شدم اسمتو دیدم.
      چه می‌کنی این روزا؟

  3. سلام استاد عزیز
    اتفاقا این موضوع چیزیه که چند وقته به شدت ذهنم رو مشغول کرده، و خیلی مشتاقم که این سلسله مقالات ادامه داشته باشه و ازتون یاد بگیرم کماکان!

  4. دفعه‌ی دوم است که این یادداشتتان را در این هفته می خوانم. از شفافیت و صداقتان و لحن دوستانه‌تان متشکرم. خیلی مشتاقم هر روز روی کسب مهارت در فروش آنلاین به شکل موثری وقت بگذارم. از دیروز هم تولید محتوا درباره پول رو به لیست مطالب وبسایتم اضافه کرده‌ام.

    1. سلام شیرین نازنین
      مرسی از مهرت.
      به درخشش تو بسیار امیدوارم.

  5. سلام، خداقوت
    استاد من تازه به جمع علاقه مندان سایتتان اضافه شدم و توی نویسندگی مهارت زیادی ندارم، بیشتر علاقه و استعداد من در طراحی و نقاشی است، آیا ممکنه که با نقاشی و طراحی و چاشنی از نویسندگی تولید محتوا و کسب درآمد کرد؟
    از کجا مخاطب و مشتری پیدا کنم؟
    برای چه کسانی یا کسب و کارهایی می توانم کار انجام بدهم؟

    1. سلام
      بله خانم علیخانی عزیز
      چرا که نه، نقاشان بسیاری رو داریم توی دنیا که از طریق تولید محتوا به درآمدهای عالی رسیدن.
      من پیشنهاد می‌کنم این سلسله مطالب رو با دقت بخونید:
      آموزش تولید محتوا

  6. به عنوان کسی که سالهاست دارم کار تولید محتوا انجام میدم، کاملا با صحبتهای شما موافقم
    میشه دلی نوشتن ولی تا زمانی که بدونه تامین مالی هستی
    بنابراین باید از مهارت نوشتن برای کسب درآمد هم استفاده کرد و در نهایت دلی نوشت و لذت برد.

    به شخصه از نوشته ها و قلم شما بسیار لذت میبرم و استفاده میکنم
    موید باشید

    1. سلام خانم محمدی نازنین
      درست می‌فرمایین.
      سپاس از مهر و توجه شما.
      باز هم برای من بنویسید. خوشحال می‌شم.
      با آرزوی بهترین‌ها.

  7. استاد جان من یک سال و خرده ای هست که وبلاگ دارم.اما در مورد مورد درآمد داشتن و پول در آوردن منی که فقط خانه دار هستم چگونه می تونم وارد این راه بشم ؟؟چون این کار هم نیاز به شبکه سازی و ارتباط با آدم های دیگه داره و هم برای یک دانشجو یا خانه دار یا بیکار چگونه امکان مالی به وجود میاره؟

    خیلی به راهنمایی های خوب شما در این زمینه احتیاج دارم.

    سپاس

    1. زهره عزیز
      حتما می‌تونید. خانه‌دار بودن مانع نیست و می‌تونه مزیت شما هم باشه.
      مهم اینه که نقشه داشته باشید و طبق استراتژی پیش برید.
      من بهتون پیشنهاد می‌کنم این مطلب رو بخونید فعلا تا به گام‌های بعدی برسیم:
      تولید محتوا

  8. سلام شاهین جان.
    چقدر لذت بردم از نوشتار جذابت و خوشحالم که یه دستگاه قهوه‌ساز خوب گرفتی و می‌تونی ازاین‌به‌بعد قهوه‌های خوشمزه بخوری. یادمه که می‌گفتی روزهایی رو میری کافه‌ای که قهوه‌های خیلی دلچسبی هم نداره.
    مثل همیشه یاد گرفتم ازت. سالم باشی و زندگیت پر از قهوه:)

  9. سلام
    من نیز مشتاق مطالعه این سلسله مقالات هستم.
    با این پیش فرض که پول هدف نیست بلکه وسیله است؛ و با این پیش فرض که بر خلاف باور رایج پول همیشه پدیده ای گمراه کننده نیست بلکه می تواند رشد دهنده هم باشد.

  10. سلام شاهین جان
    من البته که به این سلسله مقالات علاقه دارم
    مرسی

  11. سلام اقای کلانتری.یک بار کامنت گذاشته بودم و از ترس خودم درباره ی تولید محتوا و نشرش گفته بودم(چون که سرجمع ۱۴ سالم).
    مطلب‌تون شگفت‌انگیز بود.به نوشتن این نوع مقالات پولسازی از تولید محتوا ادامه بدید، من یکی از استقبال‌کنندگانش شدم.(البته با اینکه اوایل نوشتن خودم هنر رو ضد پول میدونستم)اما دیگه ذهنیتم تغییر کرده.
    من واقعا ظرفیت تولید محتوای ویدیویی توی یوتیوب، پادکست و سایت رو دارم اما نمیدونم چرا واقعا می‌ترسم و نمیتونم باهاش روبرو بشم!!؟

    1. سلام دانیال جان
      این ترس طبیعیه.
      فقط باید شروع کنی.
      به تدریج ترست کم‌تر می‌شه و به راه و روش‌هایی می‌رسی تا حتی با وجود ترس بتونی کارتو منتشر کنی.

  12. سلام شاهین عزیز
    نکته ی جالبی بود.عمریست شغل هایی داشته ام که اصلا به اونها علاقه ندارم. تنها علاقه ی حقیقی ام نوشتنه. و اگر بتوانم با نوشتن کسب در آمد هم بکنم بسیار عالی خواهد بود. منتظر مقاله های جدیدت هستم.

  13. سلام شاهین عزیز
    نمی تواند اتفاقی باشد که وقتی به دنبال پاسخ پرسشی در ذهنم هستم پس از مدت‌ها به سایتت سر میزنم و یک راست این مطلب را باز میکنم و می‌خوانم.
    می‌دانم که می‌شود محتوا ثروت‌ساز باشد پولساز باشد اما نمی‌دانم چگونه.
    مدت‌هاست که از نوشتن دور بوده‌ام و کاری متفاوت را آزموده‌ام اما درست در شبی که تصمیم گرفتم به مدت یک هفته آن کار را کنار بگذارم به فکرم زد که اینجا سری بزنم، چرا که هر چه نباشد نوشتن علاقه اولی و آخری من است و من زمانی آن کار دیگر را آزمودم که از توافق پول و نوشتن حداقل در خودم ناامید شدم و البته هنوز هم هستم. گرچه امروز نداهایی ضعیف در درونم میگفت که برو سمت کپی رایتینگ هر چه نباشد نویسندگی‌ است آن هم از نوع تجاری‌اش، ادبیات و داستان را هم می‌توانی در کنارش داشته باشی. شاید این جمله آخر مشابه چیزی باشد که تو در این پست نوشتی.
    به هر روی خواستم چیزی بنویسم برای شما استاد عزیزم. باشد که به راه صحیح هدایت شوم.

    1. مرتضی جان
      مطمئن باش اگر بخوای از یه کاری پول دربیاری، حتما می‌تونی. فقط باید بگردی و راه خلاقانه و درست این کارو پیدا کنی.

  14. من که از اولش همراهت بودم شاهین‌جان. روی من حساب کن. با جدیت مقاله‌هات رو دنبال می‌کنم. خود من از طریق محتوا و نویسندگی الان تونستم برای خودم کار تمام وقت توی تهران دست و پا کنم. اما شاهین یه سوالی واسم پیش اومده که شاید جوابش رو بدونی:
    چند وقتیه که می‌خوام توی اینستاگرام فعالیت بهتری داشته باشم اما به نتیجه نمی‌رسم. یعنی نمی‌دونم توی چه حوزه‌ای بهتره فعالیت داشته باشم. آیا نکات نویسندگی بگم؟ یادداشت روزانه از زندگی خودم بذارم؟ شعرهام رو بذارم؟ یه مقدار فعالیت توی اینستا واسم گیج کننده شده. اما توی بلاگ خودم مشکلی ندارم و اختصاصش دادم به مطالب مربوط به نویسندگی. تو چه پیشنهادی داری؟

    1. درود بر تو پوریا جان
      تو فوق‌العاده‌ای.
      همه چیز منتشر کن تو پیجت. خودتو به یه حوزه خاص محدود نکن اصلا.

  15. درود و ارادت
    کاملا با نظر شما موافقم.
    منطقی نوشته اید به دور از احساسات زودگذر.
    اما برای ما که در شهرستان ها زندگی می کنیم خریداری برای تولید محتوی نیست .
    برای دورکاری و همکاری با شرکت های مختلف هم اطلاعات ارسال کرده ام ولی قالبا تمام وقت می خواهند و ساکن تهران .
    راهکار چیست جناب کلانتری عزیز

    1. درود جناب شاه پسند عزیز
      البته بحث من وسیع‌تر از این بود که کارمند تولید محتوای جایی بشیم.
      این چیزی که من ازش حرف می‌زنم از هر نقطه‌ای از ایران و جهان امکان‌پذیره. اصلاً لطفش به اینه که غیرحضوری باشه.

  16. استاد ممنون میشم نظرتونو درباره این چشم انداز برای سایتم بگید: یه بار توی دوره نظم شخصی فرمودید برای کسب درآمد از سایت در یکی از سه حوزه ثروت، روابط یا سلامت بنویسید. همچنین با توجه به بحث نقطه ی شیرین، من دیشب به این نتیجه رسیدم که در حوزه ی روابط بنویسم. درباره ی مباحث مشاوره ای و روان شناسی بنویسم. چون هم رشته ام مشاوره است، هم خودم خوب با آدم ها ارتباط برقرار میکنم، هم سرچ مقالات لاتینم خوبه، هم ژورنال های معتبر رشته مونو میشناسم، دوست دارم مباحث روز دنیا رو توی مشاوره و روانشناسی دنبال کنم. می‌دانید استاد یک توانایی خاصی دارم توی پیدا کردن موضوعاتی که در پژوهش های داخل کمتر به آن پرداخته شده باشد، یا در مباحث نظری گمنام تر باشد. و می‌توانم موضوعات بدیعی را درآورم. که جاهای دیگر معرفی نشده باشد. اما پرداختن عمیق به آنها زمان‌بر است، بخاطر زبانش که انگلیسی است.
    البته که خیلی کلی است و شاید بهتر باشد یک یا چند موضوع خاص توی مشاوره رو برگزینم، اما فعلا وضوحی درباره موضوعی خاص در ذهن ندارم. چه بسا خود پژوهش های تازه پنجره ی جدیدی را برویم بگشایند. اگر اینچنین بخواهم بنویسم در کنارش باید زبان انگلیسیم را تقویت کنم.
    ناگفته نماند که قبلا خواسته ام دمکی در پژوهش ها سیر کنم اما پیگیرش نشدم، یعنی شدم اما چون ترجمه لازم بود، رها کردم.
    ممنون از نگاه و نظرتون استاد 🌹🌹🌹

    1. عالیه فاطمه جان
      حتما این کارو بکن. خیلی جواب میده.
      فقط آماده شو برای چند سال کار مداوم و جدی.

  17. سلام
    وقت بخیر
    یه سوال، منی که نتونستم کتابای مهم توی حوزه ی داستان رو بخونم ایا میتونم یک داستان نویس بشم. میشه من و راهنمایی کنید اول برم اون کتاب ها رو بخونم بعد بیام داستان بنویسم یا چی ؟واقعا نمیدونم برای جذاب تر کردن داستان هام چکار کنم.
    یک روز هم ازنوشتن فاصله نگرفتم ولی نمیدونم چرا نوشته هام اونی که دلم میخواد نمیشه

    1. مریم عزیز
      نوشتن رو که شروع کنید.
      اما در کنارش تا می‌تونید داستان بخونید. از هر فرصتی برای خوندن قصه‌های خوب بهره بگیرید.
      چون بدون خوندن داستان واقعاً نمیشه داستان درست و خسابی نوشت.

  18. شاهین جان سلام.
    من یک جوان بیست ساله هستم. بارها به این موضوع فکر کردم و نوشتم که دهه پیش روی عمرم، دهه استقلال مالی و فکری باید باشه. میخوام پایه ای بسازم برای باقی عمر. با توجه به اینکه از پزشکی من سالها باقی مونده، تصور اینکه تا سی سالگی بخوام از تلاش پدرم خرجم رو دربیارم دردناکه.

    آنچه نوشتی من رو یاد جمله های نادرابراهیمی انداخت: درگیری نان میخواهد.
    در سالی که گذشت اهمیت این موضوع روز به روز برام بیشتر شد.
    همونطور که این پست انقلابی رو نوشتی، من هم احساس میکنم دیگه ثابت موندن بسه، باید حرکت کنم و این مسیر رو بسازم.
    از کجاشو نمیدونم ولی مشتاقم تا با کار زندگی راحتی برای خودم بسازم تا خودم رشد کنم و دغدغه مادی نداشته باشم و هنرها رو راحت تر دریابم و البته با آسایش زندگی همه رو بهبود بدم.

    علی خواجه حیدری، ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۰

    1. علی جان
      تو تا اینجا خیلی خوب جلو اومدی.
      چراغ سایتت رو روشن نگه داری.
      یادگیری رو هم جدی پیش ببر.
      مطمئن باش بزودی راه برات روشن‌تر می‌شه.

  19. سلام آقای کلانتری ، با اینکه مدیریت خانه تاریخی زیبایی که اولین اقامتگاه شهرمان بهبهان هست دارم. و با دست خالی به اینجا رسیدم اما بشدت ضرر مالی نمودیم بخاطر کرونا و من حس سرخوردگی پیدا کردم اما چون عاشق کارم هستم بدتر از این هم می مانم
    چکنم که حوصله فضای مجازی را ندارم ،اینستاگرام هم ندارم .اما ادمین داریم و تا
    حدودی کار را انجام می دهد ، لطفاً راهنمایم کنید چکنم تا در فضای مجازی بخوبی در سطح دنیا اقامتگاه خود را معرفی کنم
    متشکرم

    1. سلام
      چه خوب که قصد چنین کاری رو دارید.
      به نظرم باید حتما یه سایت خوب داشته باشید.
      ساخت سایت هزینه‌ای نداره، مهم اینه که محتوای غنی روی سایت داشته باشید.
      بدون سایت کارتون شکل حرفه‌ای و جدی پیدا نمی‌کنه.

  20. وقتی که سال قبل تو یه همایش کارآفرینی بحث دیجیتال مارکتینگ شد و درمود کاربرد علوم اعصاب در بازار یابی، توجهم حسابی به این موضوع جلب شد. راستش یکی دیگه از دلایلم واسه رفتن به سمت روان شناسی غیر از نوشتن همین مباحث بود. ولی خوب وقتی آدم بخواد تنهایی و کورمال کورمال یه راهی رو بره سخت و دیر به نتیجه می رسه.
    و بله ذهن آدم اگه احساس ثبات و امنیت مالی کنه و به قول مازلو نیاز های پایین هرم برطرف بشه اون وقت می تونه به زیبایی شناسی و خودشکوفایی بپردازه.

    1. زنده باد زهرا جان
      خیلی خوبه که وبلاگت رو منظم به روز می‌کنی.

  21. درود شاهین گرامی
    خیلی خوبه که این مسئله رو مطرح کردین . من پارسال بعد از تصمیم جدی و البته آمیخته با ترسم در خصوص کم کردن فعالیت توی شغل اصلی نوشتن رو جدی تر دنبال کردم و اتفاقات خوبی افتاد و تونستم از این راه حتی درآمد هم داشته باشم و برای خودم خیلی جالب بود چون همیشه یه نگاه دوگانه و آمیخته با تردید به این مقوله داشتم . و دغدغه فعلی م ایجاد کسب و کار آنلاین خودم هست توی حوزه آموزش و محتوا که دارم روش کار می کنم …
    ممنوم از شما که با هر بار خوندن یکی از نوشته هاتون در تازه ای رو به حرفه ای تر شدنم توی عرصه محتوا باز میشه 🙂

    1. زنده باد معصومه جان
      تو عالی هستی.
      تداوم تو جای تحسین داره.

  22. چقدر اون جدایی عشق از اولویت حرف درستی و قشنگی بود.
    برای علاقمندی به این نوع مقاله ها حاضری میزنم

  23. سلام استاد کلانتری 🌹
    چقدر این مطلب انگیزه بخش و ایده بخش بود.
    هیجان بعد خوندنش دو تا از حرف های دیگه تونو برام تداعی کرد. و یک مثلثی رو توی ذهنم تشکیل داد. که منجر به تصمیم گیری جدیدی در راستای کسب درآمد از تولید محتوا شد. توی کلاس نویسندگی خلاق از آن مفصل صحبت می‌کنم.
    ممنونم استاد 🙏 🌺 🙏
    پیگیر ادامه ی این مبحث هستم.

  24. سلام خیلی مشتاقم تو ادامه‌ی مسیر همراهتون باشم.
    دغدغه‌ی این روزای من اتفاقاً همین شده.
    درگیر تضاد هم شدم چون تو کتاب جادوی بزرگ،الیزابت گیلبرت نوشته بود یه کار دومی داشته باشید که از نوشتن محافظت کنه.خودش هم ظاهراً کارای زیادی غیر مرتبط با نوشتن انجام داده بوده.
    الان که این پست رو می‌خونم سخت درگیرم که چی درسته و چی غلط.

    1. سلام مهدیس جان
      به تدریج مسیر برات روشن می‌شه. خیالت راحت.

  25. صرفا جهت اعلام علاقمندی برای بلعیدن نوشته ها.
    راستی،اسم آن نویسنده هم مثل اینکه پیتر کری هست.حداقل این چیزی است که در ویکی پدیا نوشته شده.
    سوال اصلی من این است که روش شخصی ای که آمیخته به عقاید و شخصیت مان است،چه قدر در این روند تاثیر گذار است و آیا باید برای موفقیت،تمام آنچه که گفته می شود را مو به مو اجرا کنیم؟چرا که نه از تمام آن روش ها خوشم میاید و نه با همه اش موافق هستم.بااین حال کلیت اش را رد نمی کنم.پیشاپیش از در اختیار گذاشتن صادقانه و سخاوتمندانه تجربیات و دانش ات ممنونم.

    1. سلام سعید عزیز
      نبودی یه مدت.
      به اصل اسم با حروف انگلیسی نگاه کن: peter carey

      و اما دربارۀ سوالت. مثل بزن. موضوعی که تو ذهنته برام روشن نیست.

      فدای تو

      1. اتفاقا خودم هم احساس کردم که شفاف نیست و نیاز به مثال دارد.اما صادقانه فکر نمی کردم که انقدر جدی اش بگیری.زیرا از مطرح کردن اش دودل بودم و فکر می کردم که نگرانی پوچی است.منظورم این است که مثلا همگی از تاثیر عکس بر روی توجه مخاطب یا پاراگراف بندی به شکلی می گویند که مخاطب آن را راحت تر بخواند.اما از نظر من بیهوده است.من اولا به فرم خاصی که نوشته به خودش می گیرد و قالبی که فکر به خوبی در آن جا خوش می کند اهمیت می دهم.و اینکه ترجیح می دهم که تمرکزم را مثلا برروی شیوایی متن بگذارم.یا اینکه با محتوای متنی احساس راحتی بیش تر می کنم و دلم می خواهد که فقط در حوزه وب فعالیت کنم.امیدوارم منظورم را به خوبی رسانده باشم.بااین حال با خودم می گویم که آیا با این یک دندگی ها در بازاریابی محتوا شکست می خورم یا نه؟زیرا من خودم بیش تر به وب سر می زنم(شاید فقط) و همچنین از ترفند به کار بردن برای جذب کردن و احساس مصنوعی بودن کارم بدم می آید.بلکه فقط می خواهم تاثیر گذار باشم و ارتباط خوبی برقرار کنم.همین.

        1. سعید جان
          بستگی داره.
          تو می‌تونی -و به نظر من باید- علایق و ترجیحات خودت رو حفظ کنی. اما برای نتیجه گرفتن از کارایی که می‌کنی باید به واقعیت‌های موجود هم توجه داشته باشی.

  26. درود بر شاهین کلانتری. پولسازی از تولید محتوا در ذهن خیلی از علاقه‌مندان این حوزه تبدیل شده به مقاله‌های سی چهل هزار تومنی که آگهی‌هایشان هر روز بیشتر می‌شود. لطفا این رشته مطالب را ادامه دهید.

    1. سپاس از شما رسول جان
      امیدوارم که این بحث‌ها راهگشا باشن.

  27. باوری که باعث شد شما رو به عنوان مهم‌ترین استاد زندگیم دنبال کنم، روزی شکل گرفت که صدایی رو شنیدم. نمیدونم از کجا. گفت:«پگاه بنویس. نوشتن تو رو نجات میده.»
    نوشتم و از اولین چیزی که نجات پیدا کردم، کسی بود که فقط برای اهدافم مانع می‌تراشید؛ خودم.
    تا به امروز از چیزهای زیادی نجات پیدا کردم. اما من کاری نکردم. همه رو نوشتن برای من انجام داده.
    حالا توی شرایطی‌ام که نداشتن شغل و به تبع اون نداشتن پول و تأمین نشدن داره به سدی مقابل من و رویاهام تبدیل می‌شه…
    اما امشب من این جمله را خوندم: «هم کتاب‌ها و هم آپارتمانی که کتاب‌ها را در آن نگه‌داری می‌کنم با نوشتن و تولید محتوا و مهارتم در فروش آنلاین خریده‌ام.»

    الآن صدایی از غیب نشنیدم. به جای اون باورم در گوشی بهم گفت: « این بار نوشتن و گوش دادن به حرف استادت نجاتت می‌ده.»
    و حالا من اینجام تا با دل و جون به دنبال کردن و یادگرفتن از شما ادامه بدم استاد. زمانی که از این سد هم عبور کردم، هر چند سال دیگه که شد میام اینجا و براتون داستانم رو می‌نویسم.
    و اما لب کلام: یاد می‌گیرم با نوشتن و تولید محتوا پول دربیاورم، تا با خیال راحت و حس خوب برای استاد شدن در نوشتن و تولید محتوا وقت بگذارم.

    مثل همیشه پگاه ازتون ممنونه و مدیون دانشی که بهش اضافه می‌کنید هست. بی‌صبرانه منتظر بقیه‌ی مقاله‌هاتون در این مورد هستم.
    با نهایت آرامش و قدرت پیش برین استاد. توی این دنیا کسی مثل شما نیست. جلو برین. همه چیز برای شما خواهد بود.
    موفق‌ترین باشین استاد خوبم.

    1. سلام پگاه نازنین
      چقدر این متن رو زیبا نوشتید.
      واقعاً لذت بردم.
      این بیان شفاف و این حسی خوبی که تو این کامنت هست ذوق و استعداد شما رو نشون می‌ده.
      من امیدوارم که در این مسیر به تمام دستاوردهای مد نظرتون برسید.
      با آرزوی بهترین‌ها

  28. می دانم که خیلی دیر خودم را پذیرفتم اما یقین دارم که بهترین راه را انتخاب کرده‌ام‌. هر روز و هر دقیقه برای تولید محتوای مفید تلاش می‌کنم بلکه به رویاهایم نزدیک بشوم. برایم مهم نیست که چه رخ خواهد داد چون آن‌قدر سال‌ها دست‌وپا زده‌ام که دیگر کنار نکشم. می‌دانم هم که این مسیر ممکن است مرا به فقر بکشاند اما من کسی نیستم که همین راحتی در مقابلش تسلیم شود. و می‌دانم که دائمی نخواهد بود.
    می‌سازمش… یواش‌یواش رویایم را می‌سازم‌ و آن‌وقت لیست خریدهایم را هم ردیف می‌کنم (:
    من در این راه می‌مانم😃✋🏻

    1. آفرین محدثه
      این نگرش تو عالیه.
      یکی از افرادی هستی که من امید خیلی خیلی زیادی به موفقیتشون دارم.

  29. سلام
    واقعا خیلی اوقات به این فکر می کنم که چطور میتونم از همین نوشتن که واقعا بهش علاقه مندم درآمد کسب کنم. تا اول از همه به سوالات ذهنی خودم پاسخ بدم و احساس بهتری نسبت بهش داشته باشم بعد هم به آدمایی که همیشه میگن خب بنویسی که چی، این که کاری نیس تا ازش بخوای درآمد کسب کنی… (البته هیچوقت نخواستم به حرف مردم توجه کنم اما یه واقعیتی که گاهی آزار دهندس)

    1. درود بر تو زهرا صلحدار عزیز
      چه خوب از دغدغه خودت گفتی.
      تو گام اول رو با راه‌اندازی سایت خودت خیلی خوب و محکم برداشتی.
      امیدوارم در این مسیر خوش بدرخشی.

  30. سلام جناب کلانتری عزیز
    ممنونم بابت زحمات شما. من دنبال کننده مشتاق این سلسله مقالات شما خواهم بود.

  31. سلام.
    استاد عزیز
    مثل همیشه خیلی عالی بود.
    متاسفانه خیلی ها فکر میکنند کسی باید براشون شغل ایجاد کنه و خودشون عاجز هستند.
    این سری مقالات حتی اگر برای یک نفر هم انگیزه ایجاد کنه؛ یه خانواده نجات پیدا میکنن

    1. زنده باد سمیه گرامی
      به موضوع مهمی اشاره کردید.
      خوشحالم که در این بحث همراه من هستید.

  32. چه خوب. مطمئنا باز هم مطالب مفید و جذابی در انتظارمونه. یاد گرفتن از شما واقعا لذتبخشه آقای کلانتری

  33. شاهین عزیز
    از خواندن تک تک کلمات لذت بردم.
    پول مثل اکسیژن می ماند و طبیعتا هر نویسنده ای به اکسیژن نیاز دارد

    1. فدای تو حسین عزیزم
      تو فوق‌العاده‌ای. تو ذهن من به عنوان یکی از بهترین‌های حوزۀ تخصصی خودت نقش پررنگی داری.
      همیشه ممنون و مدیون تو هستم.
      برقرار باشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *