چرا ذهن ما زود خسته می‌شود؟

چرا ذهن ما زود خسته می‌شود؟

قسمت دوم مصاحبه با خودم

خب بگو ببینم چه چیزی ذهن تو را بیش از همه پریشان می‌کند؟

چندکارگی یا همان مالتی تسکینگ. من فکر می‌کنم اصلی‌ترین تهدیدی که فعالان حوزۀ نویسندگی و محتوا را تهدید می‌کند، همیشه‌آنلاین بودن است.

نمی‌شود تلگرام دسک‌تاپت باز باشد، چند دقیقه یکبار ایمیلت را هم چک کنی و موبایلت هم سایلنت نباشد و آنوقت انتظار انجام درست و منسجم یک کار را داشته باشی.

با این حساب فکر می‌کنم هر کسی که عزم و ارادۀ مقابله با چندکارگی را داشته باشد با سرعت خیلی بالایی از بقیه جلو می‌افتد.

خب راهکار مشخصی هم داری؟

حذف کردن بسیاری از حواس‌پرت‌کن‌ها سخت است، تو نمی‌توانی دزدگیر ماشین همسایه یا صدای بوق ماشین‌های بیرون را کنترل کنی، اما موبایلت را که می‌توانی کلاً بی‌صدا کنی.

یا مهم‌ترین کاری که می‌توانیم انجام بدهیم این است که ساعت معینی را آفلاین باشیم، آفلاین فکر کنیم و آفلاین بنویسیم.

در روزگار ما مزیت رقابتی فقط در یک چیز است: بتوانی چندکارگی(multitasking) را کنار بگذاری و فقط روی انجام «یک» کار تمرکز کنی.

خب، مثلاً ممکن است حین نوشتن یک توییت خوب به ذهنت برسد، چطوری می‌خواهی تحمل کنی و آن را درجا منتشر نکنی؟ یا اصلاً ممکن است به فکر پیگیری یک کار مهم بیفتی، به نظرت آفلاین‌شدن ایده‌ای غیرعملی نیست؟

اتفاقا وقت آنلاین هستی و دائم از این شاخه به آن شاخه می‌پری، در مجموع زمان خیلی بیشتری را هدر می‌دهی. بهترین کار این است که اگر چیزی حین آفلاین بودن به ذهنت رسید توی دفترچه یادداشتت بنویسی تا وقتی آنلاین شدی به آن رسیدگی کن. باورت میشه من وقتی حین آنلاین بودن می‌خواهم روی کاری تمرکز کنم مغزدرد می‌گیرم؟

مگر مغز هم درد می گیرد؟

کافی است در چندکارگی زیاده‌روی کنی، آنوقت می‌بینی که ذهنت روز به روز فرسوده‌تر می‌شوی. پیش‌آمده که گرم نوشتن یک ایدۀ خوب بوده‌ام و ناگهان یک پیام تلگرامی از گوشۀ صفحه حواسم را پرت کرده، در چنین مواقعی حس می‌کنم که مغزم نیش می‌کشد. وقتی آنلاینی وسوسۀ یک سرچ را دیدن یا نوتیفیکشن می‌تواند به سرعت کل جریان خلاقیت تو را قطع کند.

خب، حالا دقیقاً چه‌کار کنیم تا تمرکز بیشتری داشته باشیم؟

بهتر است توی چک لیست برنامه‌های روزانۀ خودمان، ساعت آفلاین‌بودن را هم اضافه کنیم؛ و حتی اگر دنبال کیفیت ذهنی بیشتری هستیم، مودم اینترنت را کلاً تاز برق بکشیم و مشغول کار خومان بشویم، برای آنلاین شدن، وقت بسیار است.

راستی یک سایت خیلی جالب و خلاقه هست که پیشنهاد می‌کنم حتماً هرازگاهی به آن سر بزنی، البته فقط یک مطلب ثابت دارد که به فارسی هم ترجمه شده است، فقط دیدن این سایت یک شرط خیلی مهم دارد.

چه شرطی؟

خودت ببین:

کلیک کنید

 

بعد از خواندن این مطلب چه‌کار کنم؟

می‌توانید «حین نوشتن آنلاین باشیم یا آفلاین؟» را بخوانید.

عضویت در کانال مدرسه نویسندگی در تلگرام

24 پاسخ

  1. من تازه با سایتتون آشنا شدم و حتی با انگیزه تر از قبل شدم برای رسیدن به اهدافم از وقتی که مطالب مفید و کاربردی شمارو خوندم…خیلی خیلی ممنونم بابت مطالب بسیار مفید و ارزشمندی که برامون میزارین.

    1. زنده باشید نگین عزیز
      خوشحالم که چنین حسی دارید.
      حتما بیشتر بنویسید برای من.

  2. سلام شاهین عزیز
    موضوعی که مدتی ذهن مرا به خود مشغول کرده و انگیزه‌ام را برای روزانه نویسی کم کرده این است که آیا انجام چند کار مختلف جدا در روز که شاید هیچ ربطی به هم نداشته باشند نیز مالتی تسکینگ است؟
    مثلا من هم در سایت شخصی وبلاگ نویسی می‌کنم و هم در مورد موضوعات کاری برای یک سایت دیگر محتوا تولید می کنم که این دو هیچ ارتباطی به یکدیگر ندارند.
    هیچ کدام را هم نمی توانم انجام ندهم.
    تمرکز کافی هم برای هر دو دارم.
    اما شک دارم که این کار هم چندکارگی است یا نه.

    1. سلام مرتضی جان
      این چیزی که میگی رو در سطح گسترده‌تری هم میشه تعمیم داد.
      ولی در کل، همین که در هر نوبت فقط روی یک کار تمرکز می‌کنی عالیه. در هر صورت خیلی از ما ناچاریم در طی روزهای کارهای مختلفی رو انجام بدیم. بعداً اگه تونستی در یک روز فقط یک کارو بکن. نکردی هم فدای سرت! 😉

  3. سلام؛ بعد از خوندن متن قرنطینه در قرنطیه این نوشته جزو مطالب پیشنهادی بود لینک آفلاینی که قرار داده بودیدعالی بود. و اینکه این روزا در کارگاه پرکاری یکی ازمشکلات ما زمان بندی و استفاده بهینه از زمان هست. ممنون از شما

    1. سپاس زهرا خانم عزیز
      محبت دارید.
      خوشحالم که اینجا هستید.

  4. سلام آقای کلانتری عزیز.
    مطالبتون رو همیشه دنبال میکنم و خیلی لذت بخش هست.
    من همیشه اینطوری هستم.
    چند وقت پیش یک نوشته خوندم در رابطه با این که چه چیز هایی باعث میشه که سخت یاد بگیریم(لینکش رو پایین میزارم) و نگارنده مطلب با تحقیق یکسری دلیل بیان میکنه و میگه همیشه موقع یادگیری ما میخوایم اون بحث رو درک کنیم و رابطه های بین اون هارو پیدا کنیم چون اطلاعاتمون دربارش کمه و این باعث میشه که بیشتر فکرمون روی اون ها متمرکز بشه و مغز خسته میشه.
    پس باید اول اون بحث کلی رو یاد گرفت و باید رفت سراغ ریزه کاری های مطلب.
    خیلی ممنون بابت نوشته های خوبتون.
    موفق باشید.
    http://vrgl.ir/ShRSX

    1. سلام عادل عزیز
      چقدر خوشحالم که اینجا هستی.
      مطالب رو توی ویرگول دیدم، خیلی خلاقانه و خوب بودن.
      سایت شخصی هم داری؟
      ممنون بابت لینک مفیدی که گذاشتی.
      بهترین ها رو برات آرزو میکنم.

      1. خیلی ممنون آقای کلانتری عزیز. لطف دارید.
        خیر، فعلا داخل ویرگول مینویسم تا بعد که مهارت برنامه نویسیم بهتر شد بتونم سایت شخصیم رو راه بندازم.
        امیدوارم شما هم همیشه سلامت و موفق باشید.

        1. موفق باشی و برقرار.
          منتظر راه اندازی سایت اختصاصی خودت هستم.
          حتماً به من خبر بده.

  5. آقای کلانتری کاملا موافقم…
    من خودم یه مدتیه تصمیم گرفتم تحقیق روی موضوع پایان نامم رو شروع کنم اما همین که می خوام مقاله دانلود کنم، پیامای تلگرام حواسمو پرت می کنن و سر از ناکجا آباد در میارم😣😣

    1. زنده باد نیکی عزیز
      به امید اینکه در نوشتن پایان نامه آفلاین و موفق باشی.

  6. سلام و خدا قوت
    خییییلی خارق العاده و خلاقانه بود ، مخصوصا قسمتی که باید آفلاین می بودم تا مطلب قابل خوندن میشد! واقعا شگفت زده شدم ، انگار فقط یه مطلب نبود ، یه تمرین عملی بود که همزمان با یادگیری لمسش می کنی! اینجور مطالب هیچوقت از یاد نمیره!
    الان می فهمم چرا جریان پیشرفتم انقدر کند شده! این چندکارگی و آنلاین بودن شبانروزی واقعا طاقت فرساست! عبارت مغز درد ، انصافا که خیلی مناسب و عالی بود!!! سعی می کنم ازین مقاله متفاوت از امروز نه از همین لحظه استفاده کنم! بهترین پستی بود که تا حالا خوندم!
    ممنون

    1. سلام به دوست خوش ذوق و عزیزم
      چقدر خوب که این پست برات مفید بوده. خوشحالم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *