شماره‌ی تماس مسئول دفتر: 09388101739
ایمیل: info@madresenevisandegi.com
Facebook
Twitter
Instagram
RSS
لوگوی شاهین کلانتری
  • وبلاگ
  • درباره‌ی من
  • کانال تلگرام من
  • نظرات جدید
  • مدرسه نویسندگی
  • آموزش نویسندگی
    • اصول نویسندگی
    • تولید محتوا
    • عادت نوشتن
    • رادیو
  • کلاس‌‌ها
    • کلاس آنلاین نویسندگی
    • نویسنده-کارآفرین
    • کارگاه آنلاین تولید محتوا
    • کلاس حضوری نویسندگی
    • آموزش کپی‌ رایتینگ
  • رسانه‌ها
    • مدرسه نویسندگی
    • اینستاگرام شاهین کلانتری
    • اینستاگرام مدرسه نویسندگی
    • کانال تلگرام
    • کالج پول
    • جمله‌ورزی
  • جملات کوتاه
  • نامه
  • لینک
  • پرسش‌و‌پاسخ

ایده برای نوشتن کتاب

۱۳۹۹-۰۴-۱۸شاهین کلانترینثرهای یومیه, یادداشت روز45 دیدگاه

شروع نوشتن حتی از خوردن ماکارانی هم سخت‌تر است. البته شاید شما ماکارانی دوست داشته باشید، پس احتمالا نوشتن را مثل آب خوردن شروع می‌کنید. بسیار خب، حالا می‌بینید که حتی حرف زدن دربارۀ ماکارانی باعث شد من هم نوشتن را راحت‌تر شروع کنم. پس آیا بهتر نیست کمی دربارۀ ماکارانی بنویسم؟ نه، گمان می‌کنم برای کار دیگری آمده بودم اینجا. آهان یادم ‌آمد می‌خواستم از یکی از استعاره‌های جالب دربارۀ تولید محتوا بگویم. هیو مک‌لیود که یک وبلاگ‌نویس و کارتونیست پرکار و پرطرفدار است پیشنهاد می‌کند که به تولید محتوا به شکل هدیه دادن نگاه کنیم. پس کسی که قصد هدیه دادن دارد هر بار به این فکر نمی‌کند که با این محتوا چگونه می‌توانم کالا یا خدمات خودم را بفروشم. او فقط به این فکر می‌کند که با فراهم کردن هدیه‌ای مناسب مخاطب خودش را خوشحال کند. به یک طرف دیگر ماجرا نگاه کنید: اگر به تولید محتوا مثل آماده کردن یک هدیه نگاه کنیم پرداختن به این کار چقدر لذت‌بخش‌تر می‌‎شود؟ (البته شاید شما هنگام کارت کشیدن برای خرید هدیه برای حمام‌زایمان زن‌دایی‌تان چندان لذت نبرید) بله، وقتی به محتوا به شکل هدیه نگاه می‌کنی خواه‌ناخواه خلاقیت بیشتری به خرج می‌دهی. آن‌وقت حتی اگر مثل من به ماکارانی هم علاقه نداشته باشی، شروع نوشتن چندان برایت سخت نمی‌شود. 

خب، هنوز به نوشتن دربارۀ عنوان این مطلب نرسیده‌ام. ایده برای نوشتن کتاب. فرض من این است که شما قصد دارید یک کتاب غیرداستانی بنویسید. چون ایده‌یابی برای داستان ماجرای متفاوتی است و در جاهای دیگری از آن گفته‌ام. پس بگذارید از کتاب‌های خودم بگویم. وقتی موبایل هوشمند تازه باب شده بود من فکر کردم که چه خوب می‌شود دربارۀ رابطۀ خودم و موبایل کتابی بنویسم. پس این وسوسه را با دوستی در میان گذاشتم و با هم کتاب کوچکی نوشتیم که شکل خلاقانه‌ای هم داشت. متن کتاب شبیه صفحۀ چت کردن بود و من و رفیق سابقم تمام چیزهایی را که داشتیم به شکل گفتگویی دو نفره سامان دادیم. قطع کتاب هم اندازۀ یک موبایل بود. اما خب، دو سه هفته بعد از چاپ نمونه‌های اولیۀ کتاب، زدیم به تیپ و تار هم، و کتاب هم رفت هوا. بله، کتاب فدای اختلافی دوستانه شد!

کتاب بعدی من دربارۀ حرف زدن بود. به یک دلیل ساده: حرف زدن را دوست داشتم و دارم. وقتی حرف می‌زنم چیزهایی می‌گویم که خودم هم خوشم میاید! اندکی خودپسند بودن برای محتواگرشدن لازم است. وگرنه همه چیز را باید توی گنجه پنهان کنی. البته خیالتان راحت من به اندازه‌ای که مقبول خاطر جمع افتد از خودم متنفر هم هستم. در سرزنش خودم هیچ فروگذار نمی‌کنم. باری. داشتم از کتاب «چرا باید زیادتر حرف بزنیم؟» می‌گفتم. صرفاً از سر هوس دربارۀ این موضوع نوشتم. چون حس می‌کردم حرف زدن، زر زدن، ور زدن، اضافه‌گویی و گزافه‌پردازی گاهی اوقات چندان هم بدک نیست. به شرط‌ اینکه بخش عمدۀ ماجرا در خلوت ما بگذرد. دربارۀ این کتاب اینجا کمی گفته‌ام: نوشتن کتاب

حالیا، کتاب جدیدم که این روزها در انتظار مجوز است دربارۀ یکی از دغدغه‌های شخصی من است: «تمایز خلاقانه» و گزیده‌ای‌ست از پاره‌هایی که در این باره قلمی کرده‌ام. 

خلاصه که دربارۀ موضوعات موردعلاقه‌تان بنویسید. دربارۀ هر چیزی که عشقتان می‌کشد. چون اگر اینجوری نباشد انجام کار سخت می‎شود. موضوع موردعلاقۀ شما لزوماً بنا نیست چیزی باشد که در آن تخصص زیادی دارید. شروع نوشتن کتاب می‌تواند گامی برای تخصص یافتن در یک موضوع باشد. اگر ماکارانی دوست داشته باشید سرعت رشد شما به‌مراتب بیشتر خواهد بود. اگر هم دوست ندارید فقط کافی است چند کلمه‌ای دربارۀ آن بنویسید تا ترس شما از نوشتن بریزد. 

یک ایدۀ دیگر این است که دربارۀ یکی از مشکلات اصلی‌تان بنویسید. یکی از گرفتاری‌های ظاهراً لاینحل زندگی‌تان را انتخاب کنید و شروع کنید به نوشتن دربارۀ آن به این امید که در جریان تحقیق برای نوشتن بتوانید درد خودتان را دوا کنید. این محرک خوبی برای کتاب نوشتن است. مثلاً تا به حال کسی دربارۀ مشکل انگشت در بینی گرداندن چیزی ننوشته‌ است. ممکن است به نظر شما چندش‌آور برسد. اما زندگی خرج دارد. ضمناً رسالت نویسنده برای حل مشکلات جامعه را از یاد نبرید! تصور کنید اگر بتوانید با ایده‌هایی که در کتابتان می‌دهید حتی یک صدم از میزان انگشت‌ در بینی ‌گرداندن آدم‌ها کم کنید تا چه میزان می‌توانید جلوی شیوع کویت ۱۹ را بگیرید. (کویت را بیشتر از کووید دوست دارم. خوش‌آهنگ‌تر است. ادیب باید اینجور جاها ذوقش را نشان بدهد.)

یک ایدۀ دیگر هم برای کتاب نوشتن دارم که البته لطفاً به آن توجهی نکنید، چون مال خودم است و خودم دوست دارم بنویسمش (البته این یکی هم احتمالا به سرنوشت هزار کتابی دچار می‎شود که بعد از چند صفحه نوشتن رهایشان کرده‌ام). می‌توانید دربارۀ خودِ کتاب کتاب بنویسید. قصدم این بود کتابی بنویسم با این عنوان: «چرا نباید کتاب بنویسیم؟»

می‌خواستم پنبۀ هر نوع کتاب نوشتنی را بزنم. البته فکر بی‌سروته و ناقصی بود، ضمن اینکه نمی‌خواستم نان خودم را آجر کنم. پس بی‌خیال این پروژه شدم. اصلاً مال خودتان. شما اگر دوست داشتید با این دکمه کت خودتان را بدوزید. 

راستی استادی فرانسوی کتابی نوشته بود با عنوان: «چگونه دربارۀ کتاب‌هایی که نخوانده‌ایم حرف بزنیم؟»

می‌بینید که ایده برای نوشتن کتاب زیاد است. به ماکارانی فکر کنید و همین الان بروید سراغ نوشتن.

 

من هر چند وقت یکبار برای دوستانم ایمیلی می‌فرستم که در آن جدیدترین جملات الهام‌بخشی را که خوانده‌ام به اشتراک می‌گذارم. اگر به دریافت این نامه‌ها علاقه دارید فرم زیر را پر کنید:

[sibwp_form id=2]
برچسب ها: ایده, ایده نوشتن, ایده نوشتن کتاب, تولید محتوا, سوژه نوشتن, کتاب نویسی, نوشتن, نوشتن کتاب, نویسندگی
پست قبلی بهترین سال‌های عمر ما پست بعدی از بهبود تدریجی لذت ببرید

مطالب پیشنهادی

اصول نوشتن کتاب

پادکست: اصول نوشتن کتاب

۱۳۹۸-۰۶-۰۵شاهین کلانتری

نکتۀ اساسی در نوشتن یادداشت‌های کوتاه

۱۳۹۶-۰۳-۰۶شاهین کلانتری

وقتی حین خواندن به نوشتن می‌اندیشی و حین نوشتن به خواندن

۱۳۹۹-۰۴-۱۶شاهین کلانتری

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

45 دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید

پریناز
۱۴۰۰-۰۳-۲۱ ۴:۲۶ ب.ظ

سلام به نظرتون این ایده خوب یه دختر ۲۰ ساله که کلی سختی و مشکل داشته و الان تبدیل به یک ادم موفق شده الان چجوری شروع کنم به نوشتنش

پاسخ
شاهین کلانتری
۱۴۰۰-۰۴-۰۶ ۱۱:۴۳ ق.ظ

پریناز عزیز
بله، خیلی هم خوبه.
این مطلب می‌تونه بهتون کمک کنه:
نوشتن داستان

پاسخ
احمد
۱۳۹۹-۰۸-۲۳ ۸:۴۵ ق.ظ

سلام استاد محترم! ببخشید سوالم یه‌کم نامربط و ناجوره. میشه لطف کنید بگید تو این سایت‌تون از کدوم فونت استفاده کردید.

در ضمن، اگه در مورد این‌که چگونه این سایت‌تونو ساختید یه رهنمایی بکنید خیلی بیشتر ممنون‌تون میشم!

پاسخ
شاهین کلانتری
۱۳۹۹-۰۸-۲۷ ۱۱:۱۰ ق.ظ

سلام احمد عزیز. فونت سایت ایران سنس هست.
سایت من هم یه سایت وردپرسیه. قالبش هم آماده‌ست.
اینجا در این رابطه یه چیزایی گفتم:
ساختن سایت شخصی

پاسخ
یاسمن
۱۳۹۹-۰۴-۲۱ ۱۲:۵۸ ق.ظ

سلام
استاد عزیز من چند وقتی هست که شروع به نوشتن یک رمان کردم ، موضوع جذابی داره و برای خیلی ها که تعریف کردم از موضوع خوششون اومده و اینکه الان حدودا یک سوم اول داستان و تموم کردم و هیچ حسی نسبت به ادامه دادن ندارم ، واقعا خسته شدم و دیگه مثل قبل شور و شوق نوشتن ندارم انقدری که اصلا به سمتش نمی رم و شاید روزی یه بار اونم وقتی که یا متن خوب بخونم از حسودی برم و در حد چند پارت ادامه اشو بنویسم !!!
لطفا مطالب انگیزشی هم بزارین ممنون

پاسخ
شاهین کلانتری
۱۳۹۹-۰۴-۲۲ ۹:۴۱ ب.ظ

یاسمن جان
این هم یه بخش طبیعی از کاره.
ولی پیشنهاد می‌کنم هر طور شده داستانت رو تموم کن.
اگر خودت رو به نیمه‌کاره رها کردن عادت بدی، بعداً کار برات خیلی سخت میشه.
به خودت اجازه بد بودن بده. بعداً می‌تونی توی بازنویسی برای خوب شدن تلاش کنی.

مطلب تازه هم در این رابطه خواهم نوشت حتما.

پاسخ
یاسمن
۱۳۹۹-۰۴-۲۲ ۱۱:۵۶ ب.ظ

بله شما درست می گید ولی اینکه هر موقع متن های دیگه ای رو می خونم و می بینم که نویسنده به همه جوانب توجه کرده و یه متن عالی رو به وجود آورده همه انرژیه منو می گیره .
یجورایی دوست دارم نویسنده ای باشم که در رمانم به همه جوانب اهمیت بدم و اتفاق هایی که در رمانم می افته متفاوت باشه ولی نمیشه.

پاسخ
شاهین کلانتری
۱۳۹۹-۰۴-۲۴ ۱:۱۹ ب.ظ

یاسمن عزیز
همۀ این کارها رو تو هم می‌تونی بکنی؛ اما زحمت و تلاش و تمرین و صبر می‌خواد.

پاسخ
محمدجواد یعقوبی
۱۳۹۹-۰۴-۲۰ ۷:۲۷ ب.ظ

شاهین! یک ایده‌ی من از وبلاگ‌نویسی، روان شدن انگشت‌هام در نوشتن و آشنا شدن بیشتر با چم‌وخم کار کتاب‌نویسی بود.
اما یک مدت که گذشت،‌به این فکر افتادم که نباید برای کتاب نوشتن کتاب بنویسم! این دغدغه‌ی اساسی این روزهای منه. دوست ندارم کتاب نوشتنم برای رزومه و پز دادن باشه. میخوام بقدری پر باشم از لحاظ علمی که مطالب کتابم لبریز‌های ظرف علمی من باشه. البته که این کار نوشتن کتاب رو اندکی سخت میکنه و چه بسا به تأخیر بندازه. نظر تو چیه؟

پاسخ
شاهین کلانتری
۱۳۹۹-۰۴-۲۰ ۷:۴۵ ب.ظ

محمد جواد! خود مسیر بهت می‌گه چه باید بکنی. تو فقط تداوم داشته باش.

پاسخ
آزاده کیانی
۱۳۹۹-۰۴-۲۰ ۳:۲۷ ب.ظ

مثل همیشه به دردبخور و زیبا.
ممنونم از اینکه الگوی کمیابی در تولید محتوا و آموزش این کشور هستید.
کیفیت و صداقت در کارتان موج می زند
من عاشق این دو هستم.
و از شما می آموزم.

پاسخ
شاهین کلانتری
۱۳۹۹-۰۴-۲۰ ۷:۴۳ ب.ظ

سلام آزاده خانم نازنین
این نظر لطف شماست.
امیدوارم در مسیر فوق‌العاده‌ای که در پیش گرفتید خوش بدرخشید.

پاسخ
رضا
۱۳۹۹-۰۴-۲۰ ۲:۱۶ ق.ظ

استاد یک شبهه که برای من ایجاد شده! اینکه همه این روش های نویسندگی اعم از نویسندگی خلاق و… و حتی اینکه تولید محتوا و… همگی به سمت رمان نویسی و داستان نویسی میره و راه همه به این مقصد ختم میشه، تولید محتوایی هم که نامبرده میشه همینه! اما روشی دیگه که محتوای نو و تازه بیرون میده آیا چیزی غر از این هست که اصلا به صرف داستان نویسی ختم نمیشه و تعالی بسیاری رو در پیش داره! این رو برام توضیح میدید ممنون میشم تشکر

پاسخ
شاهین کلانتری
۱۳۹۹-۰۴-۲۰ ۷:۲۱ ب.ظ

رضا جان
در کل، موضوع کاملاً اشتباه در ذهنت شکل گرفته.
در این زمینه بیشتر بخون. خیلی بیشتر.
چون الان تو یه کامنت واقعاً نمیتونم این موضوع رو برات روشن کنم.
می‌تونی با این مطلب شروع کنی:
آموزش تولید محتوا
وبلاگ نویسی

پاسخ
سید متین فقهی
۱۳۹۹-۰۴-۱۹ ۱۲:۰۳ ب.ظ

سلام، خوبین؟
خیلی نوشته نو و جالبی بود (: منم خیلی دوست دارم کتاب بنویسم، ولی واقعا هنوز نتونستم درباره یه موضوع چندین صفحه بنویسم. درواقع اگه هم بنویسم ممکنه یک چیز رو به چندین روش مختلف توضیح بدم، چون شاید چیز جدیدی برای گفتن نداشته باشم. شایدم هنوز موضوع مناسبی نتونستم پیدا کنم، بالاخره موضوع هم باید چیزی باشه که بشه کلی چیز ازش بیرون بکشی.
ممنون ازتون.

پاسخ
شاهین کلانتری
۱۳۹۹-۰۴-۲۰ ۶:۳۶ ب.ظ

سلام متین جان
همین وبلاگ‌نویسی تو گام خیلی خوبی در مسیر کتاب‌نویسیه. فقط ادامه بده.

پاسخ
فائزه افتخاری
۱۳۹۹-۰۴-۱۹ ۱۱:۳۸ ق.ظ

سلام استاد عزیز
کتاب نوشتن به‌نظرم امر چالش‌برانگیزی هست مخصوصا برای کسانی مثل من که تازه نوشتن را شروع کردند. اما قبل از شروع نوشتن همیشه به جزوه یا کتاب نوشتن غیر داستانی یا حتی داستانی فکر می‌کردم.
چند روز پیش با یکی از دوستان صحبت می‌کردم که هم‌رشته من بود منتهی از نظر تحصیلات پایین‌تر اما از لحاظ دانش بنظرم اگر بیشتر از من نمی‌دونست، کم‌تر هم نبود. واقعا از آن روز تا الان فقط دارم به این فکر می‌کنم که فقط فکر نکنم😐
دست‌‌به‌کار شدن می‌خواهد این راهِ نوشتن و متخصص شدن!
نوشته‌های شما من را همیشه به عمل‌گرا بودن توصیه می‌کنه و واقعا رای من تاثیرگذار بوده و هست.
سپاس بی‌کران

پاسخ
شاهین کلانتری
۱۳۹۹-۰۴-۲۰ ۶:۳۶ ب.ظ

سلام فائزه جان
خوشحالم که موضوع عملگرایی برات جدی‌تر شده.
و با ذوقی که من دور تو می‌بینم، مطمئنم با تداوم به جاهای درخشانی‌ می‌رسی.

پاسخ
زهرا قاسمی
۱۳۹۹-۰۴-۱۸ ۷:۴۸ ب.ظ

سلام
اول اینکه تمایز خلاقانه‌تان مبارک
بعد هم، توی پست قبلی گفتید برای وبلاگ‌نویسی حرفه‌ای چهار ساعت وقت لازمه، دیگه نوشتن از خوردن ماکارونی هم سخت‌تر میشه!
من برای ماکارونی یه راهکاری پیدا کردم. دستور غذایی‌ چند تا کشور دربارهٔ پخت ماکارونی رو بخونم و امتحانشون کنم. احتمالا ذائقهٔ غذاییم دربارهٔ ماکارونی با چند ده میلیون نفر دیگه در یک جای دیگه از این کره خاکی منطبق باشه. البته ماکارونی دغدغه‌م نیست ولی انگیزه و بهانه خوبی برای آشنایی با غذاها و فرهنگ‌های جدید هست. اینجوری ایده‌های جدیدی هم برای نوشتن ازش به دست میاد.

پی‌نوشت: فکر کنم این ماکارونی قضیه‌ش خیلی جدی باشه:)

پاسخ
شاهین کلانتری
۱۳۹۹-۰۴-۲۰ ۶:۲۰ ب.ظ

درود زهرا جان
بی‌نهایت سپاس از مهر تو
اتفاقا نوشتن از غذا یه تمرین خیلی خوبه برای نوشتن.
تو این کتاب توصیه شده: کتاب تا می توانی بنویس
اینجا هم قبلاً یه چیزی از همین کتاب نقل کرده بودم:
رابطۀ غذا و نویسندگی

پاسخ
اكرم حسيني نسب
۱۳۹۹-۰۴-۱۸ ۶:۴۶ ب.ظ

بسيار عالي مثل هميشه زيبا و تاثير گذار

پاسخ
شاهین کلانتری
۱۳۹۹-۰۴-۲۰ ۶:۱۵ ب.ظ

عزیز دلید. نظر لطف شماست.

پاسخ
الهام رهنما
۱۳۹۹-۰۴-۱۸ ۵:۵۴ ب.ظ

درود بر روان پاک قلمتان! که مثل همیشه آموزنده تر از هر کلاس درسی است برای من،واقعا یکی از بهترین اتفاقات امسال من آشنایی با شما بوده. همیشه سالم باشید و برامون بنویسید🌹

پاسخ
شاهین کلانتری
۱۳۹۹-۰۴-۲۰ ۶:۱۵ ب.ظ

سلام به الهام خانم نازنین
مهر شما دوست عزیزم برام خیلی ارزشمنده.
براتون بهترین‌ها رو آرزو می‌کنم.

پاسخ
محمد
۱۳۹۹-۰۴-۱۸ ۳:۴۷ ب.ظ

گفتگو

پاسخ
فاطیماه خانوم
۱۳۹۹-۰۴-۱۸ ۳:۳۰ ب.ظ

برای من خوردن ماکارانی چهارسالی میشه که به لطف سلف دانشگاه سخت شده!
کتاب باید با طعم فسنجون باشه 🙂

پاسخ
شاهین کلانتری
۱۳۹۹-۰۴-۲۰ ۶:۱۴ ب.ظ

😉😉

پاسخ
حسین شهریاری
۱۳۹۹-۰۴-۱۸ ۳:۰۱ ب.ظ

درود بر شاهین عزیز با مطالب ارزشمند و سودمند و هدفمند.

پاسخ
شاهین کلانتری
۱۳۹۹-۰۴-۲۰ ۶:۱۳ ب.ظ

سپاس حسین خوب و عزیز

پاسخ
مرجان
۱۳۹۹-۰۴-۱۸ ۱:۳۵ ب.ظ

متن شما هر چقدر هم که ساده نگاشته شود، اعتماد به نفس در آن موج می‌زند. این ویژگی را دوست دارم.

پاسخ
شاهین کلانتری
۱۳۹۹-۰۴-۲۰ ۶:۰۶ ب.ظ

سپاس مرجان خانم عزیز🌸🌸🌸

پاسخ
زهره
۱۳۹۹-۰۴-۱۸ ۱۲:۵۹ ب.ظ

سلام استاد
وقتی پیشنهاد میاد باعث میشه انگیزه پیداکنیم.لطف کنیددرباره تولید محتوا بیشترصحبت کنید

پاسخ
شاهین کلانتری
۱۳۹۹-۰۴-۲۰ ۶:۰۶ ب.ظ

درود زهره جان
این سلسله مطالب رو خوندی؟
آموزش تولید محتوا

پاسخ
مهدی شوشتری
۱۳۹۹-۰۴-۱۸ ۱۲:۵۰ ب.ظ

استاد ماکارونی که خیلی میپسندم.
تنها غذایی که خوب درست میکنم.
در ضمن آش محتوا و نوشتن را هم یک جوری هم میزنم ته نگیره.

پاسخ
شاهین کلانتری
۱۳۹۹-۰۴-۲۰ ۶:۰۵ ب.ظ

به به. پس تو هیچ مانعی در مسیر نوشتن نداری. نوش جان.

پاسخ
ملودی
۱۳۹۹-۰۴-۱۸ ۱۲:۴۹ ب.ظ

درود استاد عزیز، من چندهفته ای هست که نوشتن یک کتاب رو شروع کردم وامید زیادی دارم که بتونم به پایان برسونمش. اولا میخواستم بگم اگه یه روز نویسنده بشم فراموش نمی کنم که چقدر ازنوشته های شما انرژی گرفتم وچقدر خوندن مطالب سایت وکانالتون برام مفیدبود. یکیش هم همین متن بالا.
دوم اینکه بزرگترین مانع نوشتن من ترس هست. شایدترس ازدیده شدن، شاید شکست…
اگه مطلبی دراین رابطه دارید لطفا راهنماییم کنیدتا بخونمش.

پاسخ
شاهین کلانتری
۱۳۹۹-۰۴-۲۰ ۶:۰۴ ب.ظ

سلام به روی ماهت ملودی جان
مرسی از محبتت
من حس می‌کنم اگر به اندازۀ کافی تو این وبلاگ بگردی، در نهایت ترست از نوشتن می‌ریزه.
در حال حاضر صفحات صبحگاهی رو می‌نویسی یا نه؟

پاسخ
مژگان خ
۱۳۹۹-۰۴-۱۸ ۱۲:۲۴ ب.ظ

چرا ماکارانی؟! مگه ماکارونی درست نیست؟

پاسخ
شاهین کلانتری
۱۳۹۹-۰۴-۱۸ ۱۲:۳۸ ب.ظ

من خیلی چیزا رو جوری که تلفظ می‌کنم می‌نویسم.

پاسخ
Pooriya jnk
۱۳۹۹-۰۴-۱۸ ۱۲:۲۳ ب.ظ

خیلی متن نو،جالب و البته مفیدی بود.
ممنون استاد.

پاسخ
شاهین کلانتری
۱۳۹۹-۰۴-۱۸ ۱۲:۴۰ ب.ظ

سپاس از مهر تو پوریا جان.

پاسخ
مسعود انیس
۱۳۹۹-۰۴-۱۸ ۱۲:۲۱ ب.ظ

عالی بود درود بر قلمتان!
“مشکل انگشت در بینی گرداندن” واقعا مشکل جمعیت کثیری از جامعه است 🙂
دوست دارم یه روزی برم سراغش و کتابش کنم.

پاسخ
شاهین کلانتری
۱۳۹۹-۰۴-۱۸ ۱۲:۳۸ ب.ظ

درود بر مسعود جان
😉

پاسخ
سامیار
۱۳۹۹-۰۴-۱۸ ۱۲:۱۴ ب.ظ

سلام خدمت آقای کلانتری عزیزم.
راستش من از چند هفته پیش شروع به نوشتن کتابی کردم که آن را توی یک دفتر نوشتم. یک جور شکل اسکلت اصلی داستانم بود. تصمیم داشتم کتاب را تموم کنم و بعد اون رو توی ورد تایپ. کتابم توی دفتر تموم شد و حالا شروع کردم به تایپ کتاب ولی اتفاقی ذوق من رو از بین برد. فقط به ین دلیل:
۱٫تعداد خط های درون دفتر محدود و نوشتن با دست برایم آسان بود ولی حالا انگار یک صفحه درون ورد نیاز به چندین و چند خط برای اتمام دارد دارد و تایپ کردن به نظر طاقت فرسا و سخت می آید. و این به مراتب صفحات کتاب من را کمتر از درون دفتر می کرد و تایپ آن را نسبت به نوشتن درون دفتر بسیار زمان بر و سخت می کرد.
خودم حدس زدم که شاید با نوشتن بسیار در دفتر دستم قوی تر و با کم نوشتن در ورد تایپم ضعیف تر شده است.
حتی خواستم که کتاب رو برای تایپ به کسی دیگر بدهم و در عوض پولی به او تقدیم کنم ولی به دو دلیل از این کار هم منصرف گشتم:
۱٫به نظرم خودم باید کتاب خودم را تایپ کنم و در صورت نیاز به پاک کردن و اضافه کردن بعضی کلمات آن را (با اینکه میتوانم بعد از تایپ تایپیست به فایل ورد آن اضافه کنم.) در حالت تایپ اضافه کنم.
۲٫مهم ترین دلیل. به خاطر سریع نوشتن خط من در این دفتر به شدت بد است و شک دارم که تایپیست بتواند آن را بخواند.

حالا استاد من، شما به من پندی دهید و بگویید که چگونه از این دام نویسندگی رها شوم؟ آیا همان تایپ کتاب توسط دیگری ایده خوبی است؟اگر نه پس چه کنم؟

پاسخ
شاهین کلانتری
۱۳۹۹-۰۴-۲۰ ۵:۵۸ ب.ظ

درود سامیار جان
البته این دام و هچل نیست. به راحتی قابل حل شدنه مشکل تو.
کمی وقت بذار و این مشقت رو تحمل کن. در عوض مهارت خوبی رو یاد می‌گیری.
سایت یوتایپ هم شاید بتونه کمکت بکنه.
زیاد دیگری کیفیت و حجم متن و…نشو. مثل بازی بهش نگاه کن. تایپت که بهتر بشه از این کار خیلی لذت می‌بری.

پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

من عاشقِ انجیر خیس‌خورده و نوشتنم

پیشنهاد مطالعه

چگونه نوشتن را راحت‌تر شروع کنیم؟ نوشتن چیست؟
چگونه نوشتن کتاب را شروع کنیم

آخرین دیدگاه‌ها

  • شاهین کلانتری در سن مناسب برای نویسندگی
  • شاهین کلانتری در فهرستی از عمیق‌ترین و بدترین اشتباهات دنیای نویسندگی
  • شاهین کلانتری در تمرین افزایش دایره لغات-۷
  • شاهین کلانتری در ماجرای نردبان نویسندگی چیست و چگونه هر روز از آن بالا برویم؟
  • شاهین کلانتری در گفت‌وگوهای دوره‌ی وبلاگ‌نویسی
  • شاهین کلانتری در گا‌ه‌شمار روزانه | چگونه با نوشتن زندگی کنیم؟
  • شاهین کلانتری در ماجرای نردبان نویسندگی چیست و چگونه هر روز از آن بالا برویم؟
  • شاهین کلانتری در آیا ما بیش از ۳ بار عاشق می‌شویم؟
  • شاهین کلانتری در پرسش و پاسخ
  • شاهین کلانتری در گا‌ه‌شمار روزانه | چگونه با نوشتن زندگی کنیم؟

دریافت خبرنامه اختصاصی:

با عضویت در خبرنامه، هر هفته گزارشی از پست‌های سایت و مطالب مهمی که به تازگی خوانده‌ام، دریافت خواهید کرد.
loader

جدیدترین مطالب:

  • و هفت‌سالگی | نویسندگی: اصول و مسائل
  • فهرستی از عمیق‌ترین و بدترین اشتباهات دنیای نویسندگی
  • آیا شما هم به تدریس علاقه دارید؟ | درباره‌ی نویسنده‌مدرس شدن
  • گا‌ه‌شمار روزانه | چگونه با نوشتن زندگی کنیم؟
  • ماجرای نردبان نویسندگی چیست و چگونه هر روز از آن بالا برویم؟
  • از مدرسه نویسندگی چه خبر؟ فراخوان کلاس‌های جدید
  • وبینار روزانه‌ی اهل نوشتن (حضور برای همه آزاد و رایگان است)
  • آفوریسم چیست؟ | درباره‌ی گزین‌گویه و گزین‌گویه‌نویسی
  • نوشته‌های شما | آدم‌ها، کارها، لینک‌ها
  • کریستین بوبن چرا و چگونه می‌نویسد؟ | دانلود ۲۵مین وبینار زبان‌آور
  • تبدیل یادداشت‌ روزانه به اثر ادبی | دانلود ۲۴مین وبینار زبان‌آور
  • پنج نامه‌ی متفاوت | دانلود ۲۳مین وبینار زبان‌آور
  • کتاب «زبان، گفتگو، حقیقت» | دانلود ۲۲مین وبینار زبان‌آور
  • ساده‌ترین تمرین نوشتن | دانلود ۲۱‌مین وبینار زبان‌آور
  • گفت‌وگوهای دوره‌ی وبلاگ‌نویسی
  • چگونه مانیفست بنویسیم؟ | دانلود بیستمین وبینار زبان‌آور
  • دیالوگ‌نویسی برای ایده‌یابی | دانلود نوزدهمین وبینار زبان‌آور
  • تاریخ جایگزین در داستان‌نویسی | دانلود هجدهمین وبینار زبان‌آور
  • نگرش‌های محدودکننده در نویسندگی | دانلود هفدهمین وبینار زبان‌آور
  • فصل تازه‌ی کانال مدرسه نویسندگی در تلگرام
  • از «می‌خوام»‌ به «دارم»
  • یک سؤال و صد جواب | دانلود شانزدهمین وبینار زبان‌آور
  • شروع برنامه‌‌ی گسترس دایره‌ی واژگان | دانلود پانزدهمین وبینار زبان‌آور
  • ده سال، رایگان انجامش بده | دانلود چهاردهمین وبینار زبان‌آور
  • کتاب «شفاف بیندیش» | دانلود سیزدهمین وبینار زبان‌آور
  • از کانت تا کامنت | دانلود دوازدهمین وبینار زبان‌آور
  • با چه امیدی بنویسیم؟
  • وقتی نوشتن می‌ترساندت
  • آموزش مقاله‌نویسی خلاق | کلاس مقاله‌نویسی | راه و روش تولید محتوای متنی (نوشتن مقاله برای سایت)+ویدیو
  • تو را می‌جویم | دانلود یازدهمین وبینار زبان‌آور

دانلود رایگان کتاب:

مجلۀ عشق نوشتن:

آموزش تولید محتوا:

تولید محتوا

ویدیوهایی دربارۀ نویسندگی:

نوشتن تی وی

جمله‌ورزی:

شاهین بلاگ

بایگانی شمسی

  • بهمن ۱۴۰۱ (۱)
  • دی ۱۴۰۱ (۷)
  • آذر ۱۴۰۱ (۲۵)
  • آبان ۱۴۰۱ (۲۸)
  • مهر ۱۴۰۱ (۱۷)
  • شهریور ۱۴۰۱ (۱)
  • مرداد ۱۴۰۱ (۴)
  • تیر ۱۴۰۱ (۱۳)
  • خرداد ۱۴۰۱ (۱۲)
  • اردیبهشت ۱۴۰۱ (۴)
  • فروردین ۱۴۰۱ (۱۲)
  • اسفند ۱۴۰۰ (۸)
  • بهمن ۱۴۰۰ (۱۵)
  • دی ۱۴۰۰ (۲۴)
  • آذر ۱۴۰۰ (۲۹)
  • آبان ۱۴۰۰ (۱۶)
  • مهر ۱۴۰۰ (۲۵)
  • شهریور ۱۴۰۰ (۲۸)
  • مرداد ۱۴۰۰ (۲۹)
  • تیر ۱۴۰۰ (۲۸)
  • خرداد ۱۴۰۰ (۳۰)
  • اردیبهشت ۱۴۰۰ (۲۹)
  • فروردین ۱۴۰۰ (۲۹)
  • اسفند ۱۳۹۹ (۱۷)
  • بهمن ۱۳۹۹ (۹)
  • دی ۱۳۹۹ (۲۵)
  • آذر ۱۳۹۹ (۴)
  • آبان ۱۳۹۹ (۱۰)
  • مهر ۱۳۹۹ (۱۷)
  • شهریور ۱۳۹۹ (۱۳)
  • مرداد ۱۳۹۹ (۷)
  • تیر ۱۳۹۹ (۱۳)
  • خرداد ۱۳۹۹ (۳)
  • اردیبهشت ۱۳۹۹ (۵)
  • فروردین ۱۳۹۹ (۱۲)
  • اسفند ۱۳۹۸ (۱۷)
  • بهمن ۱۳۹۸ (۱۴)
  • دی ۱۳۹۸ (۱۷)
  • آذر ۱۳۹۸ (۲۴)
  • آبان ۱۳۹۸ (۲۷)
  • مهر ۱۳۹۸ (۲۹)
  • شهریور ۱۳۹۸ (۱۹)
  • مرداد ۱۳۹۸ (۲۲)
  • تیر ۱۳۹۸ (۲۵)
  • خرداد ۱۳۹۸ (۱۱)
  • اردیبهشت ۱۳۹۸ (۱۰)
  • فروردین ۱۳۹۸ (۲۶)
  • اسفند ۱۳۹۷ (۲۳)
  • بهمن ۱۳۹۷ (۲۰)
  • دی ۱۳۹۷ (۱۸)
  • آذر ۱۳۹۷ (۱۸)
  • آبان ۱۳۹۷ (۱۵)
  • مهر ۱۳۹۷ (۱۸)
  • شهریور ۱۳۹۷ (۱۳)
  • مرداد ۱۳۹۷ (۱۵)
  • تیر ۱۳۹۷ (۲۳)
  • خرداد ۱۳۹۷ (۲۲)
  • اردیبهشت ۱۳۹۷ (۲۵)
  • فروردین ۱۳۹۷ (۲۲)
  • اسفند ۱۳۹۶ (۲۲)
  • بهمن ۱۳۹۶ (۲۵)
  • دی ۱۳۹۶ (۲۸)
  • آذر ۱۳۹۶ (۲۴)
  • آبان ۱۳۹۶ (۲۹)
  • مهر ۱۳۹۶ (۲۶)
  • شهریور ۱۳۹۶ (۲۵)
  • مرداد ۱۳۹۶ (۳۱)
  • تیر ۱۳۹۶ (۲۹)
  • خرداد ۱۳۹۶ (۳۴)
  • اردیبهشت ۱۳۹۶ (۴۲)
  • فروردین ۱۳۹۶ (۳۱)
  • اسفند ۱۳۹۵ (۲۵)
  • بهمن ۱۳۹۵ (۲۳)
  • دی ۱۳۹۵ (۲۲)
  • آذر ۱۳۹۵ (۲۰)
  • آبان ۱۳۹۵ (۲۹)
  • مهر ۱۳۹۵ (۱۷)
  • شهریور ۱۳۹۵ (۲۱)
  • مرداد ۱۳۹۵ (۲۱)
  • تیر ۱۳۹۵ (۶)
  • خرداد ۱۳۹۵ (۱)
  • اردیبهشت ۱۳۹۵ (۲)
  • فروردین ۱۳۹۵ (۲)
  • اسفند ۱۳۹۴ (۶)
  • بهمن ۱۳۹۴ (۴)

موضوعات:

  • 10 جمله (22)
  • 101 جمله (2)
  • آفوریسم (5)
  • آموزش دستور زبان فارسی (6)
  • آموزش ساخت محصول آموزشی (2)
  • آموزش نویسندگی (71)
  • آنافورا (4)
  • از تدریس (8)
  • از نوشتن (428)
  • استراتژی محتوا (74)
  • استعاره (2)
  • استعاره‌هایی که با آن‌ها زندگی می‌کنم (1)
  • اطلاع رسانی (12)
  • اون می‌گه (1)
  • این آدم‌های دوست‌داشتنی (4)
  • این شکسته‌ها (2)
  • با شما نبودم (29)
  • با هم بنویسیم (4)
  • با و بی حوصله (5)
  • باشگاه تولیدکنندگان محتوا (3)
  • باورهای من (6)
  • برای اعضای دورۀ آنلاین لذت نویسندگی (1)
  • برگزیده‌ها (17)
  • برند شخصی (2)
  • بهترین لینک‌های هفته (1)
  • بهره وری (26)
  • پادکست (28)
  • پادکست بهترین عادت (1)
  • پادکست شاهین کلانتری (3)
  • پادکست محتواتیم (5)
  • پادکست مهم (1)
  • پاره‌ها (2)
  • پرت و پلا (1)
  • پرسش و پاسخ (5)
  • پست‌های چندصدایی (1)
  • پیاده روی (14)
  • تبلیغ نویسی و کپی رایتینگ (6)
  • تجربه‌ی شرکت در کارگاه تمرین نوشتن (1)
  • تسلط کلامی (9)
  • تعریف‌های تازه (18)
  • تفکر نقادانه (1)
  • تکنولوژی (5)
  • تکنیک تبلیغ نویسی (5)
  • تکه‌های طلایی هفته (7)
  • تلگرام (7)
  • تلگرامات (7)
  • تمرین (23)
  • تمرین افزایش دایره لغات (12)
  • تمرین نویسندگی (36)
  • توسعه فردی (273)
  • تولید محتوا (111)
  • توییتر من (1)
  • تیتربازی (1)
  • جستار هفته (1)
  • جستارنویسی (2)
  • جملات کوتاه (57)
  • چالش جستارک (3)
  • چرا باید زیادتر حرف بزنیم؟ (1)
  • چگونه نویسنده شویم؟ (4)
  • حرف کتاب (2)
  • خرده‌گفته (1)
  • خلاقیت (79)
  • داستان (17)
  • داستان دوست (6)
  • دل نوشته ها (30)
  • دهه هشتادی ها (2)
  • دوست (5)
  • دیالوگ روز (1)
  • دیجیتال مارکتینگ (12)
  • رابطه (23)
  • رادیو کاماک (1)
  • رادیو نویسندگی (21)
  • رادیونوشته (1)
  • رسانه‌سازی (7)
  • رویاها (9)
  • ریزنوشته‌ها (1)
  • زندگی (11)
  • سبک زندگی (15)
  • سبک‌های نویسندگی (2)
  • سخنرانی (3)
  • سمپوزیوم توسعه فردی (16)
  • سمپوزیوم نویسندگی (21)
  • سوال (7)
  • شاعرانه‌ها (12)
  • شاهین کلانتری (1)
  • شاهین‌شو (3)
  • شبکه های اجتماعی (6)
  • شعر (10)
  • شعر نوشتن (1)
  • شکسته‌نویسی (5)
  • شما و شاهین (1)
  • عشق (5)
  • فروش (1)
  • فکر و تفکر (9)
  • فهرست‌ها (3)
  • فیلم (3)
  • فیلم نامه نویسی (3)
  • فیلمسازی (6)
  • قدرت (1)
  • قصه گویی (3)
  • قلم‌انداز (17)
  • کارتون و کاریکاتور (17)
  • کارگاه تولید محتوا (7)
  • کارگاه کلمات (20)
  • کانال مهارت های نویسندگی در تلگرام (4)
  • کتاب الکترونیکی (8)
  • کتاب قدرت تکرار (17)
  • کتاب و کتابخوانی (134)
  • کسب و کار (15)
  • کشکول کلانتری (24)
  • کلاس کپی رایتینگ (4)
  • کلاس نویسندگی (7)
  • کلمات قصار (13)
  • کلمه (26)
  • کلمه‌برداری (8)
  • گروه‌سازی (1)
  • گزارش زندگی (1)
  • گفت‌وگوی روزانه درباره‌ی نوشتن (2)
  • لینک های خوب (20)
  • مجلۀ عشق نوشتن (2)
  • محتواتیم (1)
  • محتواگران (1)
  • مدرسه نویسندگی (6)
  • مدیریت پروژه (1)
  • مسترکلاس نویسندگی (7)
  • مصاحبه (8)
  • مصاحبه با علی اکبر قزوینی (3)
  • معرفی کتاب (12)
  • مقالات گروهی (1)
  • مقالۀ هفته (5)
  • مهارت های نویسندگی (188)
  • مواد خام برای تولید محتوا و جستارنویسی (1)
  • مواد خام تولید محتوا و جستارنویسی (1)
  • موفقیت (22)
  • مونولوگ‌های شکسته (5)
  • نامه (10)
  • نامه ها (3)
  • نامه‌های شاهین کلانتری (1)
  • نانومحتوا (1)
  • نثرهای یومیه (31)
  • نخستین سطرها (1)
  • نسیم نیکلاس طالب (3)
  • نظرت برگزیدۀ هفته (3)
  • نقل قول (156)
  • نکته‌ها و تکه‌ها (1)
  • نگرش (3)
  • نمایشنامه‌نویسی (3)
  • نوشتار پولساز (1)
  • نوشتن TV (6)
  • نوشتن کتاب (4)
  • نوشته‌های شما (1)
  • نویسندگی آنلاین (23)
  • نویسندگی استراتژیک (1)
  • نویسندگی خلاق (8)
  • نویسندگی کودک و نوجوان (1)
  • نویسندگی مثبت نگر (3)
  • هر روز یک دفتر شعر (4)
  • هزار و یک ایده (124)
  • همۀ کتاب‌های نویسندگی (2)
  • هوش کلامی (5)
  • وبلاگ نویسی (75)
  • وبینار اهل نوشتن (1)
  • وبینار زبان‌آور (26)
  • ولاگ (8)
  • ویدیو (20)
  • یادداشت روز (85)
  • یادگیری (43)
  • یک کار تازه (2)
  • یوتیوب آموزش نویسندگی (1)
© ۱۳۹۴-۱۴۰۱ | این وب‌سایت برای شاهین کلانتری است. | طراحی و پشتیبانی: سعید قائدی