چه بخواهیم و چه نخواهیم در هر صورت زندگی ما با گوشی همراهمان عجین شده است. پس چرا از موبایلمان برای بهتر انجام دادن کارهایمان بهره نگیریم.
این سه نرمافزاری که معرفی میکنم الزاماً برای نویسندگی و تولید محتوا نیستند؛ شما در هر رشتۀ دیگری هم که باشید میتوانید از آنها بهره بگیرید. دلیل معرفی این اپها مصرف شخصی است! من با آنها کار کردهام و عملکردم را بهبود بخشیدهاند.
این مطلب بهانهای است تا شما هم نرمافزارهای مناسب برای گوشی همراه را معرفی کنید. فکر کنم کامنتهای این مطلب با مشارکت شما از خود این پست مفیدتر باشند.
1
واندرلیست | wunderlist
از چهار سال قبل تا حالا من واندرلیست را هم روی موبایلم دارم و هم روی دسکتاپم. هر چقدر هم که میگذرد علاقهام به آن بیشتر میشود. واندرلیست یک برنامه برای ثبت کارهاست.
واندرلیست چگونه به نویسندگی و تولید محتوا کمک میکند؟
توی واندرلیست به راحتی میتوانیم ایدههایمان را ثبت، سازماندهی و اولویتبندی کنیم.
واندرلیست این امکان را فراهم میکند تا برخی پوشهها را با دیگران به اشتراک بگذاریم و یک پوشۀ گروهی داشته باشیم. این برای پروژههای مشترک تولید محتوا بسیار مفید است.
لینک دانلود واندرلیست برای موبایل
لینک دانلود واندرلیست برای دسک تاپ
2
فوکوس بوستر | focus booster
من مدتها دنبال برنامۀ مناسبی میگشتم تا بتوانم برای کار کردن به روش پومودورو از آن استفاده کنم. از بین تمام برنامههایی که برای این کار آزمودم فوکوس بوستر بهترین رابط کاربری را داشت. مزیت فوکوس بوستر برای من این است که روی دسکتاپ به خوبی کار میکند. یک ویژگی بارز آن هم این است که میتوانید کوچولوشدۀ! فوکوس بوستر را حین نوشتن کنار صفحه داشته باشد:
تنظیم زمان هم دست خود ماست و کرنومتر فوکوس بوستر را میتوان روی 1 تا 90 دقیقه تنظیم کرد. البته من به 25 دقیقۀ هر پومودورو اکتفا میکنم.
این برنامه لذت مدیریت زمان را بر من چشانده است.
فوکوس بوستر چگونه به نویسندگی و تولید محتوا کمک میکند؟
با این برنامه میتوانید نظم و بهرهوری را وارد زندگی نویسندگیتان کنید. بیست و پنج دقیقه بنویسید، پنج دقیقه یا کمی بیشتر استراحت کنید و برگردید سرکارتان. با این روش اگر بتوانید هر روز سه یا حتی پومودرو هم به نوشتن اختصاص بدهید، بعد از مدتی نظم و مهارت شما در تولید محتوا بسیار رشد میکند. وقتی متعهد میشوید که طی 25 دقیقه فقط و فقط بنویسید، عوامل حواسپرتی از شما دور میشوند، ترس شما از نوشتن میریزد و ذهن شما برای شکل داده به ایدههای آزادتر و خلاقتر میشود.
لینک دانلود فوکس بوستر برای موبایل
لینک دانلود فوکوس بوستر برای دسک تاپ
3
اچ آی کیو ریکوردر | Hi-Q MP3 Voice Recorder
این برنامه را من فقط روی موبایلم دارم. برای من که قبلاً در ستایش حرف زدن کتاب نوشتهام (+) و توی کلاس نویسندگی تمرین حرف زدن هم میدهم، قطعاً استفاده از بیان شفاهی یکی از عادتهای مهم است. من به شکلهای مختلفی از این اپ ضبط صدا استفاده میکنم:
برای ضبط پادکست
احتمالا رادیو نویسندگی را شنیده باشید، من تمام فایلهای رادیو نویسندگی را با همین اپلیکیشن ضبط میکنم. در قیاس با دیگر برنامهها من کیفیت و رابط کاربردی راحت این برنامه را بیشتر میپسندم.
برای آزادگویی
همانطور که در نوشتن آزادنویسی تمرین پایهای و مهمی برای ورزیده شدن عضلات نوشتاری نویسنده است. به زعم من برای ضبط پادکست هم ما به ساعتها آزادگویی نیاز داریم تا بتوانیم توان بیان را بیشتر کنیم. در تمرین آزادگویی من بیشتر سعی میکنم خاطر بگویم، و بعد از دل آن خاطرهها سعی کنم ایده یا معنایی را بیرون بکشم. صد البته این فایلها را فقط برای خودم ضبط میکنم و هیچ کسی دیگری قرار نیست آنها را بشنوند، بنابراین ممکن است گاهی صدای عر عر الاغ هم دربیاورم! خر درون است دیگر، بالاخره یک جایی باید خودش را آزاد کند.
برای ثبت ایدهها
خیلی اوقات حین راه رفتن کوچه و خیابان و طبیعت مکان اینکه توی دفترچه یادداشت چیزی بنویسیم فراهم نیست. حتی گاهی اوقات که هوا بارانی است، توی خیابان نمیشود با موبایل چیزی را نوشت. ضمن اینکه بعضاً در لحظۀ خطور الهام چنان سرعت تداعیها زیاد است که راهی جز حرف زدن نمیماند. من همیشه ایدههایم را توی این برنامه ضبط میکنم. بخشی از نوشتههای وبلاگ حاصل پیاده کردن و ویرایش همین صداهاست.
لینک دانلود اچ آی کیو ریکوردز برای موبایل
خب، این از این. میشد از برنامههای دیگری هم سخن گفت. اما این 3 برنامه از آزمون زمان موفق بیرون آمدهاند و من حداقل 3 سال است که با آنها کار میکنم.
شما چه نرمافزارهایی را برای نویسندگی و تولید محتوا مناسب میدانید تا روی گوشی تلفن همراهمان نصب کنیم؟
34 پاسخ
سلام براستاد عزیزم.
استاد مهربان،ازخدا پنهان نیست،ازشما چی پنهان شخصیت والای که دارین روی زندگی من تاثر بی نهایت گذاشته از روزی باسایت زیبایی تون معرفت حاصل نمودم زندگی من بکلی تغیرکرد مسیر جدید را درپیش گرفتم.امید که توفیق یارگردد یک روزبتونم ازنزدیک شمارا زیارت نمایم.
الان گوشی همراه من بهترین دوست ویار لحظات شادی وتنهایی من است، هرلحظه فرصت یارم میگردد سراغ گوشی ام را میگرم دربرنامه افیس مینوسم گرچندسختی های زیاد را تحمل نمودم اماتونستم مسیرم را بیابم.
به امید دیدار روی ماه شما.
سلام آقای کلانتری
من دوره های آنلاین قبلی شمارو ثبت نام کردم
سوالم از شما اینه که چطور به فیلم کلاس ها دسترسی پیدا کنم
سلام حسین عزیز
شمارهی تماستون رو به من بدید تا باهاتون در تماس باشیم.
بامدادان مسرور ، روزگار پیش از پسا کرونا در صحت و سلامتی پایدار باشد تا …. درود بر شما ، برای بررسی صحت خبری ، سراغ گوگل دانشمند اومدم از صفحه اول به دوم رفته بودم یا نرفته بودم که یهو خودمو وسط کلمات و جملاتی پیدا شدم که اگه از لحن و سادگی در بیان برخوردار نبود الان این حال خوب رو نداشتم .
حال خوب ، حس خوب ، یار خوب ، همکار خوب و …. تمام خوبان در اعمال و کردار ، حافظ و نمایانگر
مطلع یا منتقل کننده هستن .
دل و جان به مهر پروراندن جلا میگیرد ، جانانه محفوظ بدار این فکر و عمل خویش را از پلشتی ها و پلیدی.
یاحق ، محمدرضا / در دو سالگی به پنجاه
درود بر شما محمدرضا جان
بینهایت خوشحالم که اینجا هستید.
سپاس از مهر و توجه شما.
باز هم برای من بنویسید.
با آرزوی بهترینها.
سلام آقای کلانتری. نمی دونم منو یادتون هست یا نه اما خیلی وقت پیش هم دیدگاه نوشتم. یه خب تقریبا خوب. تونستم به فضای مجازی دسترسی داشته باشم. الان هم دو سوال از شما داشتم. اول اینکه رمانم و نوشته هام رو در سایت های رمان نویسی انتشار بدم یا در برنامه ورد تایپ کنم و خودم دز فضای مجازی انتشار بدم؟ دوم اینکه چرا نمی تونم در سایت ویرگول ثبت نام کنم یا در برنامش بنویسم؟
سلام
امتحان کنید.
هر روشی رو امتحان کنید تا ببینید کجا برای شما مناسبتره.
درود
به تازگی با اپلیکیشن auctor آشنا شدم
فوق العادست
شخصیت پردازی های رندوم و دستی داره، یه بخش چلنج هم داره که ازمون می خواد به 10 سوال در مورد شخصیت جواب بدیم
سوالات به این صورت است که شخصیت رودر یک بحران قرار میده و از ما می خواد واکنشش رو بنویسیم
معرکس !
سلام، ممنون از معرفی برنامه. لطفا بگید این برنامه auctor به زبان فارسی هم کار می کنه؟ برای دانلود نیاز به فیلتر شکن داریم؟
سلام استاد عزیر 🌹🌺🌹
من یه نرم افزار توی گوشیم دارم اسمش کالری شمار زیره است برای کنترل وزن است، ازش استفاده کردم خیلی عالیه.
چه ربطی به نوشتن و تولید محتوا داشت 🤔😀
ربطش ای کاش بعدشه:
کاش یک نرم افزاری وجود داشت که میزان فعالیت های مختلف تولید محتوا را که در آن ثبت میکردی، کالری و مقدار انرژی آن کار را نیز به ما میگفت
اون وقت علاوه بر کمیت از کیفیت کار هم مطلع می شدیم
جالبه 😉
شاهین جان مدت هاازاخرین کامنت من برای صفحه ات میگذره امروز تصمیم گرفتم یه کتاب بنویسم من نوشتن باخوندن سایت ووبلاگ روزنوشت تو وبعداشنایی از طریق توباشهبانعلی شروع کردم ببخش میگم تو چون میخام حس کنم چقد حس دوستی دارم بانوشته ها ونکته هات واومدم ک ببینم چجوری شروع کنم ک بازاین صفحه توبازشد برام ومن همه این اپ هارو نصب میکنم وشروع میکنم به نوشتن به همون حس نابی ک شبیه طعم انجیره…
ممنونم ازدوسال پیش تاحالا توبه من نهال رویایی رو دادی ک حالا بااتفاقای کوچیک وبزرگ درختی شده ک وقتشه میوه بده…قطعا برات میفرستم بعدنوشتن ک بخونی ونظر بدی قطعا ک بزرگترین راهنمام مطالب خوب توهستن وقطعا ک من ممنون اینهمه ایم ک بهم دادی ودرعوص هیچی نخاستی…
سلام شیما جان
خیلی خوشحالم از حضور تو در اینجا.
حتما نوشتن کتاب رو شروع کن و به جدیت ادامه بده.
راستی صفحات صبحگاهی رو هم مینویسی؟
وان نوت
قابلیت نویسندگی گروهی دارد
وقتی میخوام یک کتاب الکترونیک یا مقاله بلند بنویسم با برنامه mindly شروع به دسته بندی و زیرشاخه سازی اون میکنم یکی از بهترین برنامه های دنیاست برای من و باعث شده این ریز کردن یک کار بزرگ اونو برام قابل دسترس تر کنه.
من هر وقت كه الهام يا شهودى رو توى دنياى روحانى خودم دريافت ميكنم(كه عموما بعد از چند دقيقه تعمق و سكوت كم كم اتفاق مى افته از با مواجهه با يه اتفاقى كه بطور ناخودآگاه منتظرش بوده ام)شروع به نوشتنش در موبايلم ميكنم و برام جالبه كه هر كلمه اى رو كه با دست من مكتوب ميشه كلماتى بعدى رو خودش خلق ميكنه و نهايتا اين كلمات هستن به نوشته هام جهت ميدن و بعد از تموم شدن نوشته عنوانِ اون مطلب از بين كلماتِ مكتوب شده، خود به خود رونمايى ميكنه.
ربات تلگرامی که گفته را به نوشتار تبدیل میکند.البته اسمش یادم نیست.ولی پولیه
نرم افزار رایگان گوگل داکس google docs همین کارو براتون با بالاترین کیفیت ها انجام میده و فیلترم نیست
سلام استاد عزیزم
راستش الآن که برنامههای گوشیم نگاه کردم یکم خجالت کشیدم. آخه به زور یه برنامه به دردخور دارم که اونم خیلی وقت نیست نصب کردم.
نرم افزار Todoist رو حدود یک هفته ست که دارم. البته از طریق مرورگر کامپیوتر هم از تودوییست استفاده میکنم. من بعد از خوندن معرفی تودوییست و واندرلیست در متمم، به دلیل توضیحات متمم درباره واندرلیست و شکل نه چندان جذاب آیکونش (من در همین حد سطحی نگر هستم 🙂 ) رفتم سراغ تودوییست و خیلی راضی ام. البته هنوز فکر نکنم از کل پتانسیلش استفاده کرده باشم اما خوبه. مثلا برای خودم منهای کارهایی که باید یک بار انجام بشن (مثلا زنگ زدن به کسی در یک زمان خاص)، فعالیت هایی هرروزه (چندباره) تعریف کردم. مثلا هرروز مطالعه کتاب. یا حتی فعالیت هایی مثل متمم خوانی رو برای سه روز در هفته برنامه ریزی کردم.
معرفی واندرلیست در متمم:
https://motamem.org/اپلیکیشن-واندرلیست/
معرفی تودوییست در متمم:
https://motamem.org/کاربرد-todoist-در-نظم-شخصی/
گفتم براتون لینک ها رو بزارم البته اگر نخونده باشیدشون. با این تفاسیر شاید بعدا یه شانسی هم به واندرلیست بدم.
پرانرژی باشید. :))
زنده باد نوید جان
مرسی
وبلاگنویسی چطور پیش میره؟
چه چیزهایی یادگرفتی توی این مدت؟
سلامت باشید
وبلاگ نویسیم خوب داره پیش میره. توی این هشتاد روز، حدودا هفت هشت روز تنبلی کردم و ننوشتم. البته چند روزش قابل جبرانه. اما الآن حسابی روی دورم.
والا نمیتونم بگم از 72 تا پست و دو ماه و خرده ای نوشتن، خیلی دستاورد (یا آموخته) داشتم اما چندتا نکتۀ حائز اهمیت برای من وجود داشته که خیلی خوشحالم بابتشون:
1. حس میکنم هرروز نوشتن بهم خیلی کمک کرده هم از لحاظ بهره وری و مدیریت زمان پیشرفت کنم (چون اون نظم به ابعاد دیگۀ زندگیم هم تسری پیدا کرده). ته دلم حس میکنم به زودی مهارت نوشتنم بهتر میشه، فکر کنم بعد یکی دوسال تغییرات محسوسی ببینم.
3. بهم اعتماد به نفس داده. راستش یکی از معدود کارهایی که باجدیت پیگیری کردم همین وبلاگ نویسیم بوده. سایتم (قصرم) رو خیلی دوست دارم.
4. به اون هدف اصلیم رسیدم (یادگیری بیشتر و بهتر). واقعا روزی که مطالعه نداشته باشم، احساس بدی پیدا میکنم. بنابراین به خاطر نوشتن پست هم که شده حتما سعی میکنم مطالعه داشته باشم.
5. نوع نگاهم به نوشته های دیگران عوض شده. سعی میکنم بیشتر به ساختار و سبک نوشتن شون دقت کنم. آخه نوشته های من ساختار خاصی ندارن و به خاطر شکسته نویسی هم کمی (خیلی خیلی کم) عذاب وجدان دارم. البته خیلی هم نگران این چیزها نیستم چون حس میکنم به مرور به ساختار و سبک نوشتن خودم میرسم (شاید هم در اشتباهم).
6. نوشتن در معرض دید دیگران (حتی اگر یک نفر باشه) با نام خودم، باعث میشه که کیفیت نوشته ام و برداشتی که ممکنه صورت بگیره برام مهم باشه. بنابراین با دقت و علاقه مینویسم.
7. هنوز اندرخم اینم که تمرکزم رو روی چه موضوعی بزارم. فعلا دربارۀ موضوعات پراکنده مینویسم. (البته نه دیگه مثل سایت های زرد که از طرز تهیه پیتزا تا لینک دانلود برنامه برای کامپیوتر رو میزارن)
8. اینکه آدم بدونه توسط دیگران خونده میشه خیلی حس خوبی داره. اما فکر کنم لذتبخش ترین زمان وقتی باشه که بفهمم نوشته ام واقعا به درد کسی خورده.
ازتون ممنونم. برای این همه اتفاق و حس خوب.
نوید عزیز
چقدر از خوندن کامنتت کیف کردم.
تاثیر رشدت در نوشتن رو توی همین کامنت هم میشه دید.
فقط ببین:
عجله نکن.
این چیزی که تو شماره هشت گفتی لااقل الان نباید و نمیتونه دغدغه تو باشه.
کار کن. خیلی کار کن. و حالا حالاها به مخاطب و اینا فکر نکن.
فقط روی رشد شخصی خودت وقت بذار.
چشم. به نکته ای که گفتین سعی میکنم عمل کنم.
بازهم چشم. تا جایی که شرایط زمانی و مکانی امکان بدن مینویسم. چندباری که ننوشتم تقریبا همه شون رو یا مهمونی بودم یا سفر (خلاصه بهانه زیاد دارم) و … .
البته راه حلش رو پیدا کردم و به زودی با آماده کردن چند نوشته از قبل، این قضیه رو حل و فصل میکنم.
ممنونم بابت پاسخ پرانرژی تون.
شاد و پرانرژی باشید.
سایتم قصرم آفرین احسنت
آفرین آفرین
قصرم آفرین
درود چه استعاره باحالی
یک کلمه است ولی دنیا دنیا شور و حرکت داره
احسنت آفرین
سلام
من از گوگل داکز توی موبایل استفاده میکنم و از امکانات مختلفی که دارد بسیار راضی هستم. اگر بخواهم از همهی امکاناتی که در اختیار میگذارد بنویسم، خیلی طولانی میشود. اما چند تا از مهمترین امکاناتش؛ ذخیره شدن هرچه نوشتهام در گوگل درایو و نیز امکان رنگآمیزی نوشتهها و نیز امکان جستجوی لغت در متن هست.
سلام شاهین جان
به برنامه to do مایکروسافت هم نگاهی بنداز. برنامه things 3 برای پلتفرم اپل فوق العاده این برنامه برای مدیریت کارهاست. بعید میدونم برنامه ای در این حد برای پلتفرم ویندوز و اندروید وجود داشته باشه.
راستی من هم سایتم را راه انداختم و هر هفته به روزش خواهم کرد. خوشحال میشم سری هم به من بزنی
saeedworld.ir
سلام. من هرروز در کانال تلگرامی منتظر معرفی کتابهای شم و رادیو نویسندگی هستم اما چرا یه مدتی هر دو کمرنگ شدن؟!
سلام فروغ عزیز
ممنون از پیگیری تو
هر دو رو با جدیت و قوت بزودی از سر میگیرم.
من بیشتر از ورد استفاده میکنم
از برنامه focus booster خیلی خوشم اومد حتما ازش استفاده میکنم
ممنونم
درود صادق جان.
شاهین عزیز
ابزارهای خوبی رو معرفی کردی
«وان نوت» مایکروسافت هم خیلی مفیده.
برای نوشتن و پیگیری کارها نرم افزار To Do List هم پیشنهاد خوبیه.
پایدار بمانی
زنده باد