برنامه‌ای ماهانه برای توسعه فردی

«زندگیِ نیازموده، ارزش زیستن ندارد.»
سقراط

«خودت را بهتر کن. این است همۀ کاری که برای اصلاح جهان می‌توانی انجام دهی.»
لودویگ ویتگنشتاین
به نقل از: مالک حسینی، ویتگنشتاین و حکمت، تهران، هرمس، ۱۳۸۹، ص. ۱۲۲.

ماه نو. فرصتی برای شروع دوباره. تقویم هم نگرانت می‌کند هم دلگرم. نگران می‌شوی چون زمان به سرعت می‌گذرد، خوشحال می‌شوی چون فرصتی دوباره در پیش است.

بیایید در ماه جدید هر روز به برخی موضوعات مهم بیندیشیم و در راستای آن‌ها گام برداریم.

10 سؤال برای هر روز

این سؤالات را در انتهای هر روز از خودمان بپرسیم و پس از اندکی فکر کردن به هر کدام به روز خودمان از 1 تا 10 نمره بدهیم:

  1. مدیریت زمان: امروز برای جلوگیری از اتلاف وقتم چقدر جدی و مصمم بودم؟
  2. تولید: امروز چطور و چقدر برای تولید و توسعۀ محصولم وقت گذاشتم؟ (محصول می‌تواند یک کتاب یا هر چیزی باشد. در این رابطه: تولید محصول آموزشی)
  3. رابطه: امروز چه اقداماتی برای برقراری ارتباطات سازنده انجام دادم؟
  4. یادگیری و تکرار: آیا امروز سراغ کتاب‌ها و آموزش‌هایی که به طور مستقیم به کارم مربوط می‌شود رفتم (در همین رابطه: حوصلۀ تمایز)؟ آیا امروز مطلب آموزشی مهمی را برای درک بهتر دوباره‌خوانی کردم؟
  5. رضایت مشتری: آیا امروز گام مؤثری برای افزایش رضایت مشتریان بالقوه و بالفعل کسب و کار خودم برداشتم؟
  6. یادداشت‌نویسی: آیا در لحظات مختلف روز ایده‌ها و افکارم را ثبت کردم؟
  7. تحرک بدنی: آیا امروز برای فکر کردن و آرامش ذهنم به پیاده‌روی رفتم؟ (بهتر است این کار را در فضای سبز انجام دهیم. طبق برخی پژوهش‌ها، قدم زدن در فضای سبز تا حد زیادی از نشخوارهای ذهنی می‌کاهد.)
  8. انتشار محتوا: آیا امروز محتوای مفیدی برای مخاطبانم منتشر کردم؟ (محتوای ما باید در جهت معرفی و ترویج کسب‌وکار و برند شخصی‌مان باشد.)
  9. قدردانی: آیا امروز قدردان داشته‌هایم بودم و از موقعیت اکنونم به اندازۀ کافی لذت بردم؟ (قدردانی به خاطر داشته‌ها را در کنار نارضایتی هوشمندانه برای نداشته‌ها مفید می‌دانم. هنر، ایجاد تعادلی میان این دو است؛ چرا که نارضایتی می‌تواند محرکی فوق‌العاده برای عملگرایی و تغییر باشد.)
  10. موضوع شخصی شما: دهمین موضوع را خودتان به این فهرست بیفزایید. (می‌توانید موضوع پیشنهادی خودتان را در این صفحه به اشتراک بگذارید.)

یک روش برای پیگیری دقیق موضوعات بالا:

یک) از جدول زیر پرینت بگیرید یا نمونۀ مشابه آن را بسازید.

دو) هر روز وقت کوتاهی برای بررسی این جدول در نظر بگیرید.

سه) پس از بررسی هر ده موضوع به روز خودتان از 1 تا 10 نمره بدهید.

چهار) برای هر یک از موضوعات می‌توانید یک نمره در نظر بگیرید که مجموعۀ این نمرات نمرۀ هر روز شما را شکل می‌دهد.

پنج) در انتهای ماه نمرات را جمع‌بندی کنید.

شش) جدول این ماه را برای مقایسه با جدول ماه بعد نگه دارید.

دانلود فایل ورد جدول

دانلود فایل پی دی اف جدول

جدول دی‌ماه 1400
1
نمرۀ امروز:
2
نمرۀ امروز:
3
نمرۀ امروز:
4
نمرۀ امروز:
5
نمرۀ امروز:
6
نمرۀ امروز:
7
نمرۀ امروز:
8
نمرۀ امروز:
9
نمرۀ امروز:
10
نمرۀ امروز:
11
نمرۀ امروز:
12
نمرۀ امروز:
13
نمرۀ امروز:
14
نمرۀ امروز:
15
نمرۀ امروز:
16
نمرۀ امروز:
17
نمرۀ امروز:
18
نمرۀ امروز:
19
نمرۀ امروز:
20
نمرۀ امروز:
21
نمرۀ امروز:
22
نمرۀ امروز:
23
نمرۀ امروز:
24
نمرۀ امروز:
25
نمرۀ امروز:
26
نمرۀ امروز:
27
نمرۀ امروز:
28
نمرۀ امروز:
29
نمرۀ امروز:
30
نمرۀ امروز:
مجموع نمرات ماه:

 

 

پیشنهادی برای ماه جدید:

دوره تولید محتوا

24 پاسخ

  1. آشنایی با شما یکی از مهم‌ترین اتفاقات زندگیم بود و البته یکی از بهترین آن‌ها هم. چقدر خوب شد که اسفند ماه سال 98 در دوره‌ی پرکاری و پولسازی شما شرکت کردم. و چقدر خوبتر که هنوز هم می‌توانم با شما در ارتباط باشم و نوشته‌هایتان را بخوانم و باز هم از شما یاد بگیرم.

    1. سلام زینب عزیز
      شما از بهترین‌ها هستید و به دوستی با شما افتخار می‌کنم.

  2. اول هر ماه هم خوشحالم هم نگران. خوشحالم که برای ماه جدید می تونم اونجوری که دوست دارم برنامه‌ریزی کنم و نگران از اینکه اگر موفق نشدم به همه‌ی برنامه‌هایم برسم چی؟ البته از اول آذر با سطح‌بندی فعالیت‌های روزانه‌ام در سه سطح خرد، متوسط و بزرگ تا حد زیادی نگرانی‌ام کم شد و نتیجه ماه قبل به‌صورت میانگین رضایت‌بخش بود. ممنون از شما استاد کلانتری مهربان بابت این پست مفید، هر 9 تا موضوع ذکر شده لازم و ضروری هستند، من برای موضوع شماره 10 شنیدن موسیقی بی‌کلام را به لیست روزانه‌ی خودم اضافه کردم.

  3. درود بر شما
    من به شدت اهل به تعویق انداختن کارهام هستم علیرغم برنامه ریزی و داشتن جدول روزانه. ولی امتیاز گذاری روزانه باعث شده به تعویق انداختن هام خیلی خیلی کمتر بشه.
    سپاس

    1. چقدر عالی سامیا جان
      خوشحالم که در مسیری تازه قرار دارید.

  4. سلام
    همیشه بانظم و برنامه ریزی، انجام کارها برایم راحت تر میشد. وقتی تفاوت خودم را با بقیه ی همسن و سالانم میدیدم، فکر میکردم بخاطر علاقه ی زیادم به ریاضیات است که همه چیز را در قالبِ اعداد و ارتباط آنها انجام میدهم.
    به مرور برایم روشن شد که با برنامه ریزی و زمانبندی، رسیدن به اهداف برایم ساده و ممکن بنظر می رسد به همین دلیل همیشه جدولی از برنامه ها و تیک های کنارشان همراهم بود . تا آنکه با شما آشنا شدم‌. روش جدول پنج دقیقه ها به شدت برایم آشنا بود، ولی به مرور داشتنِ چنین جدولِ زمانیِ برای انجام نوشتنهای روزانه من را از ماهیت نوشتن دور کرد، یعنی بیش آنکه به خودِ نوشتن و ایجاد لحظاتی لذتبخش، فکر کنم، به فکر این بودم که بنویسم تا جدول را پر کرده باشم. حس کردم این وابستگی به زمان و جدول و ثانیه ها من را از پرواز خیال و آسودگی در نوشتن دور کرده، پس بااجازتون فقط عناوین و سرفصلها را در جدول می نویسم و متعهد به انجامشان هستم، ولی زمانِ مشخصی را برایش تعیین نمی کنم. لطفا اگر مسیر را اشتباه رفتم، راهنمایی کنید.
    ممنون 🙏😊🌺

  5. من از ایده این چدول خیلی خوشم اومد و توی دفترچه یادداشتش کردم وسعیم بر اینکه هر روز سری بهش بزنم و نمره بدم و یا راجب بعضیاش بنویسم .گزینه دهم رو برای خودم اینجوری نوشتم
    10-امروز برای لبخند برای محبت برای عشق ورزیدن و انتقال حس خوب به کسی قدمی برداشتم؟
    تجربه به من ثابت کرده گاهی گفتن جملات خوبه کوتاه ساده می تونه کل روز یک شخص رو تغییر بده .

  6. امروز برای سومین بار این مطلب را خوندم. و در دفترم یادداشت کردم. جدولش رو هم در دفترم ترسیم کردم و ان شاالله از امشب پرش می کنم

  7. عالی بود من همین الان این ده تا سوال را تو دفترچه همراهم نوشتم و به خودم قول پایبند بودن دادم فکر میکنم مورد دهم برای من لذت گذراندم وقت با دخترم و خانواده ام هست

  8. درود استاد عزیزم!
    دقیقا نارضایتی از وضع موجود خودم از حدود سه سال پیش باعث شد تا از حدود سه سال پیش آغازگر تغییرات اساسی در باورها و روش زندگی خود باشم و تا به امروز به لطف آشنایی با افرادی نواندیش و خلاق مثل شما و استاد ناهید عبدی عزیز در این راه ثابت قدم بمانم.

  9. تا حالا اینطور برنامه نچیده بودم. لذت بخش بود روش جدید. سپاس.

  10. من سوال پرسیدن از خودم و پیش بردن با سوال رو از شما آموختم، و همیشه از اثرات عالی اون شگفت زده میشم، حتما این جدول رو هم به عنوان چکاپ آخر روز در برنامم میگنجانم. سپاسگذارم

  11. با سلام بسیار عالی
    من که هر شب دارم گاه شمار رو می نویسم اگه بتونم اینم بنویسم و کار کنم عالی می شه
    ممنون
    امروز با من که برای دوره نویسندگی خلاق ثبت نام کردم تماس گرفتید.
    آقای شاهین کلانتری اگر ممکن است به سایت من سر بزنید و دو مطلب آخر را که متاثر از تمرین سبک نویسی است که توی لایوتون فرمودید رو رویت بفرمایید. ممنون
    https://zeinabghahremani.ir/%d9%85%d9%86-%d9%88-%da%a9%d8%aa%d8%a7%d8%a8%d9%87%d8%a7%db%8c%db%8c-%da%a9%d9%87-%d9%85%db%8c-%d8%ae%d9%88%d8%a7%d9%86%d9%85%d8%9b-%d8%a7%db%8c%d9%86-%d9%82%d8%b3%d9%85%d8%aa-%d8%b4%d8%a7%d9%87/

  12. سوال دهم: آیا امروز در نقش‌هایم(مادری، همسری، دانش آموزی، فرزندی، کارمندی و…) قوی‌تر ظاهر شدم یا ضعیف‌تر؟
    به نظر شخص من پاسخ به این سوال به رشد ما خیلی کمک میکنه.
    چرا که ما وقتی در نقش‌هایی که بر عهده داریم با کیفیت ایفای نقش کنیم، روانمون آرامش میگیره و نوعی رضایت درونی در ما ایجاد میشه.
    این رضایت درونی انرژی مضاعفی رو برای حرکت در مسیر رشد به ما میده.

    سپاس استاد گرامی از مطالب مفید شما 🙏🏻

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *