تجربهنگاری روز ششم سمپوزیوم نویسندگی:
- امروز دربارۀ کتاب «یک روز برای خلق هزاران ایده» حرف زدیم. این نوشتۀ جیمز وب یانگ است و نشر سیته آن را با ترجمۀ علیرضا قائدیان منتشر کرده است.
- خلاصۀ روش ارائه شده در این کتاب: اول از همه اطلاعات و مواد خام جمع کن. بعد روی این اطلاعات کار کن و سعی کن بین آنها ارتباط ایجاد کنی. در این مرحله تا میتوانی ذهن خودت را خسته کن. در مرحلۀ سوم بهکلی از کار فاصله بگیر. تفریح کن و بگذار ناخودآگاهت روی ایده کار کند. حالا وارد مرحلۀ چهارم میشوی، در این مرحله ناگهان ایده یا ایدههایی به ذهنت خطور میکند. مرحلۀ پنجم به کار کردن روی ایدهها اختصاص دارد، باید ایده را پرورش بدهی تا به اثری مفید و کامل تبدیل شود.
از میان نقلقولهای جلسۀ امروز:
پیشنهاد گی دو موپاسان برای نوشتن:
«به خیابانهای پاریس برو. یک راننده تاکسی پیدا کن. احتمالاً او هم مانند هر رانندۀ دیگری به نظر میرسد. اما سعی کن او را بشناسی؛ آنقدر که بتوانی توصیفش کنی. آنوقت میبینی که او برای تو از هر رانندۀ دیگر در جهان متمایز میشود.»
تمرین:
تاکنون برای مقالهتان به چه منابعی دست یافتهاید؟
برای نوشتن مقاله به چه منابعی نیاز دارید؟
42 پاسخ
سلام بر شاهین عزیز و پرانرژی
منبعهای زیادی دربارهی ارتباط مؤثر وجود دارد. که میتوانم ازشان استفاده کنم. موضوع من بیشتر راجع به چرایی شکست در تداوم رابطهی مؤثر است که بیشتر شامل حال روابط صمیمانه میشود. با منابعی که یافتهام و آنچه قبلاً مطالعه کردهام انشااله به زودی لینک مقالهام را ثبت میکنم.
سلام بر شاهین عزیز و پرانرژی
موضوع انتخابی که در سایت ثبت کردم موضوعی است که با عنوان روابط مؤثر بعنوان آموزش یک مهارت منابع زیادی داره. حالا با استفاده از این منابع و آنچه در ذهن من میگذرد در پی جواب به این چرایی هستم که راههای تداوم رابطهی مؤثر چیست؟ که عوامل خیلی زیادی را در بر میگیرد و صد البته که فقط یادگیری مهارت برای تداوم کافی نخواهد بود.
موضوعی که انتخاب کردم راجع به تنهایی هست . کتاب های تنهایی درمانی و فرانکشتاین و دیالکتیک تنهایی را مطالعه کرده و در اینترنت هم سرچ کرده م .
موضوعی که انتخاب کردم منابع آن موجود است و از نظر محتوا به قدر کافی در مورد موضوع کتاب دارم مگر اینکه بخواهم در گوگل هم سرچی کنم و یادداشت برداری کنم و بعد مطالب را به هم ربط بدهم. در مورد آزادی انسان که پیش نیاز رسیدن به توحید عملی است.
من امروز متوجه این شدم که بطورکل اگر بخواهیم وارد کار نویسندگی بشویم ویا بهتر بگویم اگر بخواهیم وارد هر گرایشی از کار نویسندگی بشویم باید از یک ساختار خاصی باید پیروی بکنیم .تا نوشته ما بطور هنر مندانه ای شکل بگیرد .ودیگر اینکه در شروع هر نوشته ای باید پیش نیازهایی را بدست بیاوریم تا بتوانیم یک اثر تاثیر گذاری را بوجود بیاوریم.
سلام استاد عزیز. من امروز وقت کر م این جلسه رو کار کنم
من موضوعم رو انتخاب کردم و در حین تحقیق و جمع اوری اطلاعات حدودا هزار کلمه نوشتم.
نمیدونم روش کارم مناسبه یا نه. ولی سعی کردم در مرحله اول مقاله رو بنویسن و احتنالا در جلسات بعدی تغییرات اعمال کنم
سلام
مقاله ی من راجع به راه و رسم رسیدن به هدف است که به طور دقیق آن هدف نویسندگیست.
در گوگل این مهم را سرچ کردم و مثل من خوب میدانید که به مدرسهی نویسندگی رسیدم😍🌺
با آدمهای کتابخوان دور و برم هم در مراوده و مصاحبهام در این باره.
شکر خدا هر کتابی هم که بخوانم خودش تا حدی منبع تلقی میشود.
یک چیزی که کشف کردم این روزها این است که؛ چقدر درست نوشتن میتواند لذتبخش باشد.
پس پیش بهسویش😍😊
سلام. توی این چند روزی که دارم روی مقاله کار می کنم خیلی حس خوبی دارم. فکر کنم عاشق مقاله نویسی بشم. یه سری اطلاعات جمع کردم و فکرهایی هم دارم. اما اصلا نمی دونم چطور باید شروع با نوشتن کنم و چطور مطالب رو بهم ربط بدم. چکار باید بکنم؟
دلم نوشتن میخواهد،آنهم طولانی،طوری که بنویسم و خودم محوِ قلم شوم،
آنقدر بنویسم که دلم آرام گیرد،
دلتنگی ام تمام شود،
خالی شوم،…
از این میان تنها یه چیز است که میخواهم
آنهم دوباره بتوانم بنویسم،…
درود استاد و خدا قوت.
راستش از روز شنبه که من باب مقاله نویسی صحبت فرمودید، موضوعات متعددی به ذهنم خطور کردند که برای شروع تصمیم گرفتم روی موضوعی کار بکنم که بخشی از دغدغه ی روزهای کاری و هنری ام محسوب می شود. «دیالکتیک سکوت و ارتباط آن با هنر ». کتاب های بسیاری هم در این زمینه وجود دارند. از جمله ی آنها سکوت و پیاده روی در زمانه ی هیاهو از کاگه. هنر همچون درمان از آلن دوباتن و مقالات فارسی و انگلیسی که خب بسیارند و باید مورد مطالعه قرارشان دهم.
باید اضافه کنم که کمک گرفتن از اساتید هنر و هنرمندانی که با ایشان در ارتباط هستم را هم جز برنامه هایم قرار داده ام.
سپاس بابت معرفی کتاب منحنی خلاقیت که بخشی از آن را در اینجا به اشتراک میگذارم. امید که مورد قبول دوستان واقع گردد.
«همانطور که کارآفرینان تجربه کسب میکنند، کمکم به گردآوریِ مفاهیم گوناگون روی میآورند و به مرور زمان بیشتر و بیشتر به این نمونه ها وابسته میشوند. استفاده از نمونه ها به پردازش ایده ها سرعت میبخشد. به هر حال کار آفرینان مجبور نیستند کندتر پیش بروند و تمام عناصر خاص و شاخص هر ایدهی جدیدی را که مطرح میشود شناسایی کنند. راحت ترین کار این است که بپذیرند فلان ایدهی تازه با نمونه همخوانی دارد و آشناست.»
موضوع مقاله من از این سوال به وجود می آید که رابطه بین فضای ذهنی زنان معاصر ایران در شعر و داستان های ایشان چگونه می تواند در فضای معماری جلوه کند . این سوال از این واقعیت سرچشمه می گیرد ، که در ایران امروز ادبیات معاصر زنان غنی از تولیدفضاهای زنانه است اما در حوزه معماری این همترازی و تلاش برای تصور و ترسیم چنین فضاهای وجود ندارد. به عبارتی زنان معاصر ایران در ادبیات زمانه پیشگامان و فعالان برجسته هستند با این حال در حوزه معماری کمترین تلاشی برای گرته برداری از فضاهای ذهنی ایشان نشده است .
کلید واژه های مهم برای تحقیق پیشرو
فضای ذهنی/ فضای عینی / اشعارسیمین بهبهانی / اشعار فروغ فرخ زاد /فضای ذهنی زنانه /فضای زنانه / طراحی معماری/خط وخطوط معماری /کالبد معماری
برای بخش شعر و ادبیات چندین مقاله که به بررسی و تحلیل دیدگاه هاو فضای ذهنی حاکم در شعرهای فروغ فرخزاد و سیمین بهبهانی پرداخته شده را خواندم و نکات مهم را تایپ کردم . برای بخش معماری کتاب( معماری زنانه و زنان معمار )نوشته مگی توی با ترجمه ی مینا مهدلو و همچنین برای درک محیطی ، فضای عینی و تبدیل ایده به خط و خطوط معماری ، از کتاب نظریه های آفرینش نظریه معماری نوشته ی پروفسور جان لنگ با ترجمه ی علیرضا عینی فر استفاده کردم. * برای درک بهتر و تحلیل دیدگاه شاعران زن معاصر به منابع بیشتری احتیاج دارم . اگر دوستان در این خصوص منابع خاصی می شناسند ممنون میشم راهنمایی کنند .
با سلام من در مورد موضوع مقاله ای که باید بنویسم در گوگل و طاقچه سرچ کردم و مطالب خوبی را پیدا کردم.
موضوع: با قضاوت عجولانه خود چگونه برخورد کنیم؟
الف- گوگل
مقالات و کلیپها :
1. 9 راهکار کلیدی برای جلوگیری از قضاوت عجولانه
2. جملات زیبای قضاوت کردن در مورد دیگران
3. قضاوت عجولانه- زود قضاوت نکن! دلایل و راهکارها
4. 20 حدیث در باره قضاوت و داوری کردن
5. استغفار از قضاوت عجولانه
6. آیه ای از قرآن در مورد قضاوت دیگران
7. پرهیز از قضاوت عجولانه
8. تاکید قران بر قضاوت نکردن بر اساس ظواهر
9. توصیه امام علی در مورد قضاوت عجولانه
10. قضاوت نا به حق
11. قضاوت در مورد دیگران از دیدگاه دیگران
12. قضاوت عجولانه انسان را جهنمی می کند.
13. دو تا هم کلیپ
کتاب ها از طاقچه بی نهایت :
1. ترک عادت قضاوت نادرست- باورهای سد راهتان را کنار بگذارید و به زندگی بهتر برسید (نویسنده: گابریل برن اشتاین، مترجم: مهدی قراچه داغی، انتشارات نسل نو اندیش)
2. تمرین هایی برای قضاوت نکردن، گابرییل برنشتاین / مترجم آرزو خوشابی / پندار تابان
3. رازهای قضاوت نکردن- نویسنده: محمود دانایی- پندار تابان
سوال:
آیا به نظرتون لازم است در منابع علمی فارسی و انگلیسی هم جستجو کنم یا نیاز نیست؟
سلام بر استاد ماهر و توانا
استاد کلانتری عزیز موضوع مقاله من هست
“چگونه بهترین خودم باشم؟”
فعلا چند مقاله از گوگل سرچ کردم و خواندم و یک کتاب هست که دنبالش هستم تا بتونم بخرم یا از کسی قرض بگیرم.
و باید برای چندمین بارازتون تشکر کنم بخاطر برگزاری جلسات مفید و پر بار سمپوزیم
در ضمن مقاله نویسی و به دنبالش تولید محتوا یکی از تمایلات و اهداف من بوده و اصلی ترین دلیل شرکت در کلاس های نویسندگی کسب دانش کافی در این حوزه است.
پایدار باشید🌹
سلام
موضوع مقالهی من نقش قصهگویی در تولید محتواس
منبعی هم که براش دارم کتاب بهترین قصهگو برنده است هستش و چند سایت از جمله همین سایت که اطلاعات خیلی خوبی دادن.
راستش من برای جمع آوری اطلاعات تو اینترنت همون چند لینک اول رو قبلاً چک میکردم ولی با پیشنهاد شما بقیهی صفحات رو هم چک کردم و اطلاعات خوبی هم شکار شد.
اگر خوب دیگهای در این زمینه میشناسید ممنون میشم معرفی کنید.
در مورد منابعی که امروز سراغشون رفتم هم میتونم به چندین سایت اشاره کنم که به روشها و نکاتی برای یادگیری پرداخته بودن. از اونجایی که موضوع مقالهی من «یادگیری زبان انگلیسی بر پایه نوشتن» هست، تصمیم دارم که به سراغ روشهای یادگیری زبان، روشهای یادگیری مؤثر، خلاقیت در نوشتن، و روانشناسی یادگیری برم و بعد این نکات رو با هم تلفیق کنم. فردا هم میخوام برم سراغ چندتا از کتابفروشیها و شهرکتابهای عزیز شهر^^
و این رو هم بگم که خیلی خوشحال میشم اگر دوستانم نظرشون رو در این مورد با من به اشتراک بزارن یا اگر منبعی رو میشناسن بهم معرفی کنن. با کمال میل مشتاق شنیدنشون هستم.
سلام پگاه عزیز.
به عنوان یک تیچر زبان انگلیسی وقتی موضوع مقاله تون رو خوندم خیلی برام جالب بود که ازش بیشتر بدونم. فکر میکنم که منظورتون از یادگیری زبان انگلیسی بر پایه ی نوشتن همون بخش writing هست که بسیار بخش مهمی هم در بین چهار مهارت اصلی شناخته میشه. اگر منظورتون همین هست و من درست متوجه شدم، پیشنهاد میکنم که از تکنیک های ارائه شده در کتاب های آموزش writing حتما دیدن کنید و تجربه ی تیچر هایی که با متد روز کار میکنند رو هم شناسایی کنید. اگر درست موضوع تون رو درک کردم، خوشحال میشم بتونم کمک بیشتری بهتون بکنم. موفق باشید🌷
ای وای استاد فاطمهی عزیزم سلام. چقدر لذت بردم از نظرتون. واقعا ممنونم. تمام تلاشم رو میکنم که به نتیجهی خوبی در مورد این موضوع برسم. و خیلی خوشحالم که اجازه دارم اگه سؤالی برام پیش اومد ازتون بپرسم. واقعا ممنونم. من این موضوع رو از اونجایی انتخاب کردم که برام واجبه که زبان انگلیسی رو هرچه سریعتر یاد بگیرم. اما حقیقتا توان پرداخت شهریهی کلاسها رو ندارم، به خصوص کلاسهای فشرده و فوق فشرده رو. برای همین به صورت خودخوان یادش میگیرم که متأسفانه هر چند روز یکبار دچار استرس میشم و ممکنه که رهاش کنم. برای همین تصمیم گرفتم چنین کار پر اهمیتی رو با یک کار دیگه که عاشقانه و هر روزه انجامش میدم، یعنی نوشتن ترکیب کنم. بلکه بتونم به روشی برسم که برای افرادی شبیه به خودم هم مفید باشه.
توی ویرگول هم من چند روز پیش یک مطلب خوب درباره یادگیری زبان خوندم شاید بتونید از اونم استفاده کنید
لیلای عزیزم سلام. شبت بخیر باشه.
خیلی از پیشنهادت ممنونم. حتما توی ویرگول مطلبی که در این باره باشه رو پیدا میکنم. واقعا ممنونم که وقت گذاشتی و جوابم رو دادی.
سلام به بهترین استاد دنیا. جلسهی امروز سمپوزیوم خیلی مفید و آموزنده بود برای همین تصمیم گرفتم پنج مرحلهی خلق یک ایدهی تازه را به صورت جدا شرح دهم و هر آنچه را که یاد گرفتم طی روزهای متوالی در سایتم بنویسم. اولین یادداشت در مورد مرحلهی اول این فرایند بود:
در جلسهی ششم سمپوزیوم نویسندگی، استاد شاهین کلانتری در مورد پنج مرحلهی اساسی برای خلق کردن ایدههای تازه صحبت کردند. اولین مرحله در شروع نوشتن پیرامون یک موضوع -در هر قالبی- جمعآوری اطلاعات است.
در ابتدای کار ما باید تمامی اطلاعاتی را که به دردمان میخورد شناسایی و بعد جمعآوری کنیم. این مرحله درست مثل پی ریزی ساختمان میماند و به همان اندازه اهمیت دارد. برای اینکه نوشتن ما جهتش را پیدا کند و بتوانیم بهترین ایده را شکار کنیم باید اول چاهمان را پر کنیم. پر کردن چاه یکی دیگر از اصطلاحات جولیا کامرون است که در بعضی کتابهایش از آنها نام برده است.
البته پر کردن چاه فقط به معنای جمعآوری اطلاعات نیست، بلکه مراحل بعد از آن را هم در بر میگیرد. اما چیزی که میخواهم در اینجا به آن اشاره کنم نقطهی تمایز افراد در صبوری کردن با اطلاعات است.
فردی که زمان بیشتری از خود را صرف تحقیق و جستوجو میکند و تمامی منابع مهم موجود را کندوکاو میکند خود را چندین پله از کسانی که دقیقا در مورد همان موضوع نوشتهاند یا مینویسند جلو میاندازد. اما چرا؟
تعداد کمی از آدمها پیدا میشوند که حوصله کنند و آن چنان دل به کار بدهند که حتی جمعآوری کردن اطلاعاتشان ماهها طول بکشد. این خود باعث میشود که فرد صبورتر و عملگراتر شود. کسی که دغدغهی نوشتن در مورد موضوعی و حل مسئلهای را دارد نباید به دریافتهای ذهنی، تجربیات محدود و خیالپردازیهای اغراقآمیزش اکتفا کند.
در این مرحله هر فرد بسته به نوع سلیقه و تجربهای که دارد سراغ انواع منابع و بانکهای اطلاعاتی می رود. این کار برای هر فرد خاص خودش است اما نکتهای که اهمیت مییابد این است که به عنوان یک کاوشگر یا صرفا یک علاقهمند وظیفه داریم که از تمامی منابع موجود استفاده کنیم و خود را به استفاده از تنها یک یا دو روش محدود نکنیم. بهتر است از سر راه خودمان کنار برویم و اجازه بدهیم که کتابها را زیر و رو کنیم، سایتها و پیجها را بگردیم، ویدیوها را بالا پایین کنیم، مقالات زبان اصلی را به فارسی برگردانیم، عکسهای مربوطه را جمعآوری کنیم، کمک بگیریم، سؤالاتمان را بپرسیم و درخواست کنیم تا نظرات بعضی افراد را بشنویم و… (فقط باید حواسمان باشد که در انتخاب این افراد دقت کنیم. ما در این مرحله نباید برای خودمان مانع تراشی کنیم. نه با اجازه دادن به بیدار شدن روحیهی کمالگراییمان، نه با سرزنشهای درونی و قضاوت کردن خودمان و نه با پرسیدن نظرات کسانی که گمان میبرند که ما را بهتر از خودمان میشناسند و صلاحمان را بیشتر از هر کسی میخواهند.)
ما مسیر طولانیای برای تسلط یافتن بر یک موضوع داریم.
امروز نقل قولی زیبا از گی دو موپاسان نیز نقل شد که در مورد نحوهی شناخت و تسلط یافتن بر موضوعی صحبت میکند:
«به خیابانهای پاریس برو. یک راننده تاکسی پیدا کن. احتمالاً او هم مانند هر رانندهی دیگری به نظر میرسد. اما سعی کن او را بشناسی؛ آنقدر که بتوانی توصیفش کنی. آنوقت میبینی که او برای تو از هر رانندهی دیگر در جهان متمایز میشود.»
پس قبل از اینکه بنویسیم باید اول خوب ببینیم، از هر زاویهای که میتوانیم به تماشای موضوعمان بنشینیم. و بعد تمام سعیمان را بکنیم که به خوبی بشناسیمش. هر آنچه را که میتوانیم، در موردش پیدا کنیم و وارد دنیای جزئیاتش بشویم. عمیق بشویم و اجازه بدهیم تکرارِ چرخیدن ما حول محور یک موضوع ما را خسته و حتی کلافه کند. اجازه بدهیم که حوصلهمان از موضوع سر برود.(که این در مراحل بعدی بسیار به کارمان میآید.) چه بسا همین خسته شدنهای ما اگر با پیگیریهای ما همراستا شود به یک زمینهی تخصصی برای ما تبدیل بشود، یک مهارتی بشود برای کمک به ما، یا حتی راهی بشود برای شناساندن ما به بقیه.
پس این جور عمیق شدنها یک مهارت هست. یک هدف والاست. جنگجوییست که حریف قدَر را میطلبد؛ کسی که پای کار بماند را.
پس انتخاب درستترین کار ممکن بسیار آسان است و هیچ فرمول پیچیده ای ندارد اما سختیِ موضوع مربوط به بُعد عملی آن میشود. آن جا که ما باید یک مجموعهای از روندهای مشابه را بارها و بارها تکرار کنیم و همچنان ادامه بدهیم. همانطور که خسته، سردرگم و کلافه میشویم کنار کار بمانیم تا زمانی که به شناخت نسبتا خوبی از موضوع برسیم. بعد از آن میتوانیم با خیال راحت وارد مرحلهی دوم کارمان بشویم؛ یعنی کار کردن روی اطلاعات جمعآوری شده.
سلام استاد
من می خوام در مورد مهارت های لازم برای سفر مقاله بنویسم، یعنی می خوام بگم که برای سفر فقط پول کافی نیست کلی مهارت لازمه تا بتونی سفر خوبی داشته باشی،لطفا اگر کتاب یا منبعی سراغ دارید بهم معرفی کنید؟
به نظرم یکی از آدمهایی که در سالهای گذشته اطلاعات خوبی راجع به چگونه سفر کردن و شکل های مختلف سفر کردن در پیجش داده هدی رستمیه … من واقعا از مطالب پیجش مخصوصا هایلایت هاش خیلی استفاده کردم امیدوارم به کارت بیاد hodarostami
ممنون از این جلسه پربار و مفید .
شرکت درسمپوزیوم بعداز نویسندگی خلاق یک تجربه عالی برای من است و دیگر هیچ بهانه ای نمیتوانم برای ننوشتن بیاورم .
تاکنون دو مقاله نوشته ام ولی چون هنوز سایتم را راه اندازی نکرده ام آنها را انتشار نداده ام. این جلسه، نکات کاربردی تری برای نوشتن مقاله یاد گرفتم که امیدوارم با تمرکز بیشتر روی آنها کار کنم.
موضوع مقاله جدیدم:
تاثیرات عمقی مثبت اندیشی، است.
فکر میکنم خواندن دوباره کتاب چهار اثر به من کمک کند .
ممنون میشم شما هم اگه کتابی می شناسید بهم معرفی کنید.
من در مورد موضوع شما کتاب نیمه تاریک وجود و شفای زندگی رو پیشنهاد میکنم. البته در مورد موضوع شما کتاب چهار اثر در راس همه کتاب هاست.
کلاس امروز عالی بود هرچند من مدتها قبل مشکل ایدهیابیام با خوندن مداوم سایت شما با استفاده از راهکارهای جذابتون حل شده بود. ممنون
سلام و احترام
مقاله ی من در زمینه ی نتورک بود،فعلا دو مقاله از آقای علیرضا ماستری خوندم
https://t.me/alirezamastery_support
درود بر استاد گرامی و دوستان عزیز .
موضوع مقاله من ” چگونه شاد کنیم (شادی هدیه دهیم ) و شاد باشیم ؟ ” است و با توجه به بررسی هایی که انجام دادم این کتاب های را به عنوان منابع برای این مقاله پیدا کردم (البته چندتایی را خواندم و بقیه را فقط بررسی کردم )
بگیر و ببخش
10 درصد شادتر
شیرجه در خوشبختی
کارهای خوب
قدرت حال
هرگز تنها نخورید
ممنون می شوم اگر در این موارد یا منابع دیگر پیشنهاداتی دارید من را راهنمایی کنید .
سپاس از همگی
خسته نباشید قربان ، الان هم میشه برای سمپوزیوم نویسندگی ثبت نام کرد ؟ وقت شرکت در کلاسها رو ندارم ، به صورت بسته و پکیج اراريه میشه بعداً؟
من درباره شگفت آور بودن قراره بنویسم. دو کتاب شاد بودن کافی نیست و هفت عادت مردمان موثر و شفای زندگی میتونن به من کمک کنن. دو تا رو قبلا خوندم و شاد بودن کافی نیست رو مشغول خوندن و یادداشت برداشتن ازش هستم. تصمیم دارم با چتدتا از دوستانم که تجربه های پیروزی و شکست رو هم داشتن صحبت کنم. منبع دیگری اگر می شناسید خوشحال میشم به من معرفی کنید. 🙂
سلام، من در مورد موضوع شما کتاب نه ولی یه پیج تو اینستاگرام می شناسم به نام “سوخت جت”. چندتا مصاحبه از افراد موفق داره که فکر میکنم موثر باشه.
من برای موضوع مقاله ام که در مور قصه ازار مکاشفه است کتاب های قصه گویی و مقالات متعدد رو جمع اوری کردم
البته من همیشه برای هر کاری به دنبال منبع و اطلاعات می روم تو اداره هم وقتی مدیر و یا مسئولی از من مکاتبه یا اطلاعاتی می خواد ابتدا مقالات منابع لازم رو بررسی می کنم بعد نظر می دم البته مرحله رهایی رو نمی دونستم خیلی عالی بود گاهی میشد که احساس می کردم مغزم تهی شده و هیچی نمی دونم ولی نمی دونستم این مرحله رهایی هست چون وقتی به این مرحله می رسیدم ناخودآگاه همه چی رو جمع می کردم و ی رفتم با بچه هام بازی می کردم و یا سفر می رفتم و یا آشپزی می کردم بدون فکر و به قول شما یک روز یا چند روز می گذشت احساس می کردم همه چی عادی شده و من ذهنم بازتر شده و ایده هام بیشتر شده و راهکار دارم ….
جالبه این یک فرآیند بوده و من نمی دونستم ممنون از شما که یادم دادید
منابعی که من دارم
کتاب قصه گویی آرتور روشن- دوره های فلسفه برای کودکان دکتر یحی قائدی-نخستین داستان ها برای فکر کردن – کتاب قصه گویی خلاق خانم مهاجری- قصه گویی خلاق خانم آلیسون و کتاب قصه های کودکانه کتاب به کوکان گفتن و از بچه ها شنیدن و…
سلام
موضوع مقاله ام توازن بین درس و نوشتن بود.
هرچه گشتم مطلبی با این مضمون پیدا نکردم.
پس ((چگونه درس بخوانیم))، ((چگونه به نوشتن عادت کنیم)) و ((چگونه بین درس و شغل توازن ایجاد کنیم)) را در گوگل جستوجو کردم. در هر کدام از موارد سه پست برتر را مطالعه و یادداشت برداری کردم. البته بیشتر روی تجربه ی خودم از نبود این توازن استفاده خواهم کرد.
مقاله من در مورد تاثیر طرز تفکر در باره پولُ بر آزادی مالی فرد است. منابعی که تاکنون پیدا کرده ام:
1-
MODEL OF FINANCIAL FREEDOM ACHIEVEMENT BASED ON APPLIED
PHILOSOPHY AND LIFE STYL
July 2016Journal of Life Economics
2- You Are a Badass at Making Money: Master the Mindset of Wealth by Jen Sincero
3-Wisdom from Rich Dad, Poor Dad: Book by Robert Kiyosaki and Sharon Lechter
سه ویلاگ هم هستند که نوع طبقه بندی مطالبشان برام جالب بود.
بی صبرانه منتظرم منابع دوستانم رو بببینم تا شاید بتونم کمک کنم.
کتاب خرده عادت ها را تهیه کردم که بیشتر راهکار ارائه میده و چندتا مقاله هم از سایت پیدا کردم.
سلام امروزانهی من بر شما باد
استاد عزیز من امروز از صبح بعد از کلاس یکسره به خواندن و نوشتن مشغولم.
موقع خوردن صبحانه به تفکر در باره اولین صحبتهاتان در جلسه ششم سمپوزیوم مشغول بودم و عمیقا دانستم آموختن تنها درصد کوچکی از راه موفقیت در دست یابی به اهداف است.
زین سبب عنوان مقالهام را تغییر دادم تا شاید سر و شکل دادنَش راهبردی در حال حاضرم باشد.
سپاس از شما و ایده هاتان🌺♥️
سلام بعد از گذشت چند جلسه از دو کارگاه نویسندگی خلاق و سمپوزیوم نویسندگی می تونم بگم یکی از بهترین انتخاب های زندگی ام بود و از شما سپاسگزارم. همه ی تمرین ها ی دوکارگاه را با اشتیاق انجام میدم، (مخصوصا ضبط صدا و رونویسی) و احساس می کنم نگاهم به نوشتن تغییر کرده. این تغییر برام انرژی بخش😊
موضوع مقاله ام را «تغییر» انتخاب کردم.
کتاب های زندگی نزیسته ات را زندگی کن. کافه ای به نام چرا؟ عادت های اتمی، خرده عادت ها، ذهن آگاهی، ذهن فریبکار را از بین کتاب هام انتخاب کردم برای جمع آوری اطلاعات.
سلام استاد
مقاله من اعتماد به نفس وکودکه ،دیروز چهارتا کتاب از دوستم که روانشناس کودکه گرفتم که البته مبحثی از کتاب در مورد عزت نفسه وباید کتاب تخصصی تری پیدا کنم
سلام استاد ارجمند
من امروز دارم مطالب و مقالات مرتبط با موضوعم رو میخونم و بخشهای نزدیک به هدف خودم رو برای خودم تو یه فایل ورد ذخیره میکنم تا پایان روز دوباره مرورشون کنم .این شیوه کافی و درستی هست برای جمع آوری اطلاعات یانه؟
درود بر دوستان عزیز و شاهین جانم
من از دیروز تصمیم گرفتم که روی مقالهای با عنوان کار و بیکاری بنویسم.
اما منابعی که آمار دقیقتر دارند رو لازم دارم.
با این که از دیروز چند منبع خبری و گزارشی پیدا کردم ولی گفتم که با شما دوستا ن هم در میان بذارم شاید منابع خوب و قوی تری بتونید به من معرفی کنید.
درود
آقای ارشد البته شما پیشکسوت بنده هستید ولی به طور اتفاقی کامنت شما رو دیدم متوجه شدم دنبال آمار هستید و موضوع شما خیلی علمی طوره میخواستم سایت گوگل اسکولار رو پیشنهاد کنم. کلید واژه ها رو اونجا سرچ کنید احتمالا هست.
سلام آقای ارشد
نشریات مرکز امار ایران را ببینید شاخص های اشتغال و بیکاری
اطلاعات بازار کار وزارت کار
سازمان جهانی کار ILO هستش می تونه کمک باشه و ایده بگیرید