از تی‌شرت‌ تکراری مارک زاکربرگ چه چیزی می‌توان آموخت؟

از تی‌شرت‌ تکراری مارک زاکربرگ چه چیزی می‌توان آموخت؟

قسمت‌های قبلی کتاب قدرت تکرار:

مقدمه کتاب قدرت تکرار

چگونه افکار تکراری بهتری داشته باشیم؟

چگونه با تکرار عمل‌گراتر شویم؟

چرا تکرار شبیه ماهیگیری است؟

6

ماندن در کنار یک اثر

آیا تاکنون کتابی را بیش از 3 بار خوانده‌اید؟

اینکه چقدر می‌توانیم در کنار یک فایل صوتی، فیلم یا کتاب بمانیم و حوصله‌مان سر نرود، نقشی تعیین‌کننده در عمق یادگیری ما دارد.

در اینجا ماجرای خواندن چهل باره‌ی مابعدالطبیعه ارسطو توسط ابن‌سینا به خاطرم می‌آید و نمونه‌های بسیار دیگری از تجربیات مشاهیر ادبیات و سینما و علم که از تلاش‌های شاید افراطی‌شان برای مرور چندباره‌ی برخی از آثار گفته‌اند.

بعید است با یک‌بار روخوانی از کتابی جان کلام آن را دریافت کنیم، چه برسد به اینکه بتوانیم نکات ماندگاری را بیاموزیم. به نظر می‌رسد فقط با تکرار و مرور دائمی می‌توان به رمز و راز آثار بزرگ پی برد.

تقویت مهارت تکرار می‌تواند یکی از شاخص‌های اساسی توفیق ما درزمینه‌ی موردعلاقه‌مان باشد.

گاهی باید چنان تکرار کنیم که خود نویسنده بهتر به رگ و پی و رمز و راز اثر واقف بشویم.

گاهی ناخواسته با خواندن دوباره و دوباره یک اثر یا تمرین مکرر مهارتی خاصی به متخصص بدل می‌شویم. بااینکه هدف ما از تکرار صرفاً لذت و فهم بیشتر بوده، اما نتیجۀ جانبی می‌تواند و شناخت و تخصص باشد.

7

تی‌شرت‌های تکراری مارک زاکربرگ

مارک زاکربرگ بنیانگذار فیس بوک، معمولاً همیشه یک نوع تی‌شرت خاکستری ساده را به تن دارد، بدون هیچ تنوعی. وقتی از او دربارۀ این کارش سؤال کردند در پاسخ گفت که معمولاً هر بار سی دست از این نوع تی‌شرت تهیه می‌کند و دوست ندارد هرروز وقتش را صرف انتخاب لباس کند. او با کم‌کردن حجم انتخاب‌های روزانه می‌خواهد تمرکز بیشتری برای کار روی فیس بوک پیدا کند.

تحقیقات متعددی نشان داده، وقتی تعداد انتخاب‌های ما از حدی بالاتر می‌رود دچار فوبیا و فلج انتخاب می‌شویم؛ و درنتیجه تعدد گزینه‌ها باعث استرس و اضطراب بیشتری می‌شود.

داشتن لیست تکرار و اکتفا کردن به موارد انگشت‌شماری از منابع آموزشی، به دلیل کاستن از درد انتخاب بین گزینه‌های مختلف، مقدار زیادی از انرژی ذهنی ما را برای یادگیری مؤثرتر ذخیره می‌کند.

داشتن برنامۀ تکرار محدوده و سقفی تعیین می‌کند تا بفهمیم کی به حد کافی رسیده‌اید.

کانال مدرسه آنلاین نویسندگی در تلگرام

12 پاسخ

  1. من هم به این موضوع فکر می‌کنم که مفهوم ‌«تمرکز» با «محدود‌کردن» مرتبط است.
    و اکنون آموختن مفهوم «تکرار» هم با «محدود‌کردن» مرتبط است.
    پس «تکرار» نیز با «تمرکز» در ارتباط است.

  2. چقدر زیبا مطالب رو توضیح دادید استاد شاهین کلانتری . این که گفتید عمق یادگیری ما بستگی به تکرار داره خیلی کمک کرد به من .

  3. سلام
    این سایت theminimalists.com که رایان و جاشوا دارند و مطالب بسیار جالبی می نویسند میشه یه جورایی به قدرت تکرار مربوط کرد ضمناً از ایمیل هات لذت می برم
    ممنون

    1. سلام محمدحسین عزیز
      یک دنیا ممنون بابت محبتت.
      مرسی بابت لینک.
      خوشحالم که اینجایی.

  4. سلام!
    من کتاب «داستان» از رابرت مک کی را سه بار خوانده ام. فکر می کنم باید چند بار دیگر هم بخوانم.
    در ضمن، در زمینه فوبیای انتخاب، شاید شنیدن فایل صوتی کتاب «دشواری انتخاب» مناسب باشد. محمدرضا شعبانعلی این کتاب را سرراست و سلیس به صورت صوتی ترجمه کرده است.

  5. سلام یه وقت بی ادبی نشه
    تیتر نوشته استاد اینه که «چه میتوان آموخت .» خب میشه گفت که ایشون انقدر نمیخواد برا یه موضوعی وقت بذاره و وقتش براش انقدر مهمه که حرف مردم براش مهم نیست که در مورد پوشش و سلیقه اش چی فکرمیکنند .

    میشه آموخت که به وقتمون احترام بیشتری بذاریم
    میشه آموخت که لباس شخصیت نمیده
    میشه آموخت که میشه تکراری بود ولی مهم و تاثیر گذار …
    و کلی چیزای دیگه .

  6. سلام شاهین جان
    به‌نظر من از این تی‌شرت‌ها نمیشه چنین چیزی رو یاد گرفت. حتی این مسئله ممکنه نشون‌دهندۀ نوعی اختلال روانی (شاید وسواس اجباری) باشه. دقت کن در افراد به‌ظاهر موفق اختلال‌های روانی شایع‌تره.
    یک مسئلۀ دیگه هم مطرح کرده بودی دربارۀ کم‌کردن از خواب برای رسیدن به موفقیت! اون هم نگران‌کننده است. موفقیت بدون سلامت جسم و روان بی‌معنیه. مواظب خودت باش.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *