1
با آمدن فیس بوک به ایران تب وبلاگ نویسی فروکش کرد، بعد با فراگیر شدن گوشیهای هوشمند و هجوم افراد به وایبر و واتس آپ ایستاگرام، فیس بوک از رونق افتاد و حالا شاهد این هستیم که بیشترین اعضای نرم افزار روسی تلگرام را ایرانیها شکل میدهند.
من در تب و تاب اولیه وبلاگ نویسی در سال 85 وبلاگی در بلاگفا ساخته بودم. اما آن وبلاگ و دیگر وبلاگهایی از آن جنس، بیشتر در جهت ارضای نیازی بودن که الان شبکه های اجتماعی به شکل بهتر و سریعتری تامین میشود. در زمان اوج وبلاگنویسی در ایران، تعداد وبلاگهای حرفه ای که نظم و استراتژی دقیقی در تولید محتوا داشته باشند به اندازه انگشتان یک دست هم نبود.
نکتهی قابل تامل این است که بسیاری از وبلاگنویس های حرفه ای که وبلاگ آنها از اعتبار نسبتاً خوبی در موتورهای جستجو برخوردار بود با فراگیر شدن شبکههای اجتماعی دست از کار کشیدند و لایک کردن و لایک شدن را به دردسر های به روز کردن وبلاگ ترجیح دادند.
2
وقتی می بینم یک از نویسنده های مورد علاقه ام، ست گادین، همه روزه و بی وقفه وبلاگش را به روز میکند انگیزهی بیشتری میگیرم و بیش از گذشته به اهمیت وبلاگ نویسی پی میبرم.
البته در ایران افراد اندکی هستند که همچنان به شکل حرفهای وبلاگ نویسی را جدی میگیرند.
بهترین نمونه ای که سراغ دارم روزنوشته های محمدرضا شعبانعلی است.
3
چند سالی هست که یادداشت های روزانه می نویسم. اما از چند وقت پیش که وبلاگ نویسی را شروع کردهام با چالشهای جدیتری روبرو شدهام.
دقتم روی کلمات بیشتر شده و مقالههایی را که دوست دارم بارها و بارها مرور میکنم، تا واژههای جدیدی به دامنهی کلماتم اضافه شود. مثلاَ چند روز پیش مقدمهی زیبای اخوان ثالث بر مجموعه شعرهایش را، سه بار پشت سر هم خواندم.
همچنین سعی میکنم درباره غلطهای مصطلح و جملهبندی و دیگر نکات نگارشی چیزهای بیشری یاد بگیرم و کاوش عمیقتری در معنی و ریشهی کلمات داشته باشم.
4
به نظرم حالا بهترین زمان جدی گرفتن وبلاگ نویسی است.
حالا که در تولید و عرضهی محتوا از فرصت برابری با دیگر نقاط جهان برخورداریم، میتوانیم با فراغ بال و داشتن استراتژی دقیق محتوا، افکار و ایدههایمان را به طور گسترده منتشر کنیم.
با افزایش سرعت و فراگیر شدن اینترنت در سراسرکشور ، حالا عموم مردم برای رفع نیازهایشان علاقهی بیشتری به گوگلکردن نشان میدهند و گوشیهای هوشمند بر سهولت استفاده از اینترنت افزوده اند. همهی این نکات بدیهی نشان دهندهی این است که باید به وبلاگ نویسی و ارائه محتوای دسته اول و اصیل توجه بیشتر توجه بیشتری کرد و در کنار استفاده از بسترهایی چون تلگرام به اهمیت ساخت رسانهی اختصاصی و مستقل خودمان و کسب و کارمان فکر کنیم.
5
برای وبلاگ نویسی ، مانند فراگرفتن دیگر مهارتها باید کمالطلبی را کنار گذاشت و به این جمله قدیمی اما همیشه تازهی چینی رجوع کرد:
طولانیترین مسیرها با اولین گام ها آغاز میشود.
22 پاسخ
سلام
داشتم گشتی تو سایتتون میزدم که به این پست برخوردم. چقدر خوبه که این وبلاگ نویسی تا این لحظه ادامه داشته. امیدوارم ما تازه کارا هم بتونیم مثل شما تداوم داشته باشیم.
من هم از دیدن سایت ست گادین خیلی انگیزه میگیرم و هم از دیدن این سایت.
چند سالی هست که در بلاگفا مشغول نوشتن خاطرات روزانه بودم و حالا قصدم برای وبلاگ نویسی جدی است.
از کجا شروع کنم ؟
سلام فرناد عزیز
یه سایت وردپرسی بسازید. تو این مطلب در این رابطه نوشتم:
ساختن سایت شخصی
چهار سال از نوشتن این مطلبتون می گذره و هنوز هم وبلاگنویسی در همون وضعیت قرار داره و بلکه هم بیشتر از قبل از رونق افتاده…
اما واقعاً تلاش شما برای احیا این ابزار موفقیتساز ستودنی هست…
زنده باد زهرا جان
بله، حالا حتی به نظرم اهمیت وبلاگ بیشتر هم شده.
علاقۀ من هم به وبلاگنویسی بیشتر شده به نسبت قبل.
مطالب بسیار عالی بود .
ممنونم
سپاس
سلام. آقای کلانتری یه چیزی یکدفعه به ذهنم اومد گفتم بگم…
چون تم بلاگتون سبز هست. بهتره یه https برای وبلاگتون جور کنید تا اون not secure قرمز رنگ کنار url از بین بره و بشه https سبز رنگ :))
توی کروم باز کنید بلاگتون رو میبینید که اون بالا یکم تو ذوق میزنه. البته میدونم که https برای بلاگ اصلا نیاز نیست ولی شاید توی سئو هم تاثیر مثبت داشت براتون. دربارش یه پرس و جویی کنید.
فقط در حد پیشنهاد بود.
بلاگ دوست داشتنی ای دارید. ممنون
سلام علی جان
ممنون که محبت کردی و گفتی.
حتما در روند اصلاحات جدید سایت، این نکته رو هم در نظر میگیرم.
شاد باشی عزیزم.
ساختم 🙂
به به، به این میگن کار
مبارکه، خیلی هم خوشگله
ببینم چه میکنی
رازش فقط تداومه.
شاهین جان
میدونم شاید اینجا جای پرسیدن این سوال نباشه! اما چون دارم وبلاگم را را راه اندازی میکنم جایی هم نتونستم جواب را پیدا کنم مزاحم میشم.
چطور میتونم در قسمت پاورقی سایت عبارت (فارسی شده توسط همیار وردپرس) را پاک کنم؟
اگه سوال برای اینجا مناسب نیست لطفا برایم ایمیل کنید. ممنون
سلام بهروز جان
من بلد نیستم، ولی میتونم برات سوال کنم.
ممنون میشم کمکم کنید…
بهروز جان توی تلگرام بهم پیام بده
اگه در مورد طراحی یه همچین سایتی مثل سایت شما برای شروع کمک بخوام از کجا و چه کسی باید راهنمایی بگیرم؟
سلام بهروز عزیز
سابت های آموزنده و فوق العاده خوبی در این زمینه وجود داره که با یک جستجوی ساده در گوگل میتونید به اونها برسید.
اما من در آینده ای نزدیک قصد دارم مطلبی در این رابطه بنویسم.
ممنون از شما بخاطر مطالب کابردیتون
یه سوال دارم من تازه میخوام کار وبلاگ نویسی را به صورت حرفه ای آغاز کنم اما به چند سوال برخوردم:
1. برای نوشتن از وبلاگ استفاده کنم یا سیستم های مدیریت محتوا مثل وردپرس؟
2. قالبی که شما استفاده میکنید خیلی زیبا و در عین حال ساده هستند، نام قالب شما چیست؟ آیا قالب سایت آقای شعبانعلی را هم میدانید چه نام دارد؟
لطفاً راهنمایی کنید.
سلام بهروز جان
مسلما وردپرس حرفه ای تر و جذاب تره.
من قالبم رو از سایت همیار وردپرس دانلود کردم،رایگان بود، اسمش آمادئوس هستش.
به مورد ۳ امروز پی بردم که “نوشتن” مخصوصاَ درجایی که می دونی دیگری هم می بیند حتی سخت تر از نوشتن در دفترچه یادداشت روزانه است!