هر از گاهی وسوسه میشوم نقدهای تند و تیز بنویسم یا بهتر بگویم غرغر کنم.
مثل وقتهایی که سلیقهی سطح پایین بعضی ناشرها را در طراحی جلد کتابها میبینم، وقتی میبینم حتی خرد این را ندارند که عیناً طرح جلد نسخه اصلی کتاب را کپی کنند و فقط یک فونت ساده فارسی را جایگزین عنوان کتاب کنند…
یا گرافیست مشهوری که ضعیفترین طرح ها را برای معروفترین نشرها را میزند و شهوت زیادی برای نمایش امضایش در جلد کتابها دارد. اما آثارش از ژوژمانهای دانشجوهای سال اولی گرافیکی هم ضعیفتر است.
(من که کلی غز زدم تا اینجا!)
توی این وبلاگ دوست ندارم بروم سراغ موضعگیری و نظرات سلبی، امیدم این است نوشتهها تحلیلی باشند، دوست دارم آموختههایم را به اشتراک بگذارم، موضعگیری های نازل و سطحی را به حدی کافی میتوان در شبکههای اجتماعی دید.
اما بگذارید به جای گفتن از کارهای غیرخلاقانه، از آثارگرافیست خلاق این روزها بگویم:
تقریباً تمام کارهای مجید زارع گاوبنفش است!(گاو بنفش نام کتابی از ست کادین است درباره تمایز در بازاریابی)
اطلاع دارم که طرح های او تاثیر به سزایی در افزایش فروش کتابها داشته. به هر حال در جامعه ای که تیراژ کتاب به 300 عدد رسیده، ترغیب مخاطب با طرح جلدهای خاص ایدهی بدی نیست.
زارع این روزها بیشتر با آریانا قلم همکاری میکند، ناشر معتبر کتاب های مدیریتی( کیفیت کتاب های آریانا قلم را مقایسه کنید با کتاب های دیگر ناشر بزرگ کتابهای مدیریتی که با طراحی ضعیف کتابها وجه بصری کتاب ها را نابود میکند، کتاب هایی که بعضیشان با موضوع خلاقیت و نوآوری است!)
البته من علاقهای به طرح زارع برای کتاب ایده عالی مستدام ندارم، چسباندن یک نردبان پلاستیکی در اندزهای بزرگتر از قطع کتاب، شاید برای پشت ویترین جالب باشد اما گمان کنم نه کسی که کتاب را میخواند. حین خواندن کتاب، نردبان چنان دستم را آزرد که از روی کتاب کندمش!
اما جدیدترین کار زارع یک هنرنمایی واقعاً زیباست. من که طی روزهای گذشته کتاب را به تمام اطرافیانم نشان دادهام.
کتاب معمای عشق از بنیاد فرهنگ زندگی
کتابی خواندنی درباره انواع عشق، که هر فصل آن در یک پاک نامه مجزا آمده است.
خواندن این کتاب یک تجربهی رمزآلود بود…
6 پاسخ
سلام و عرض ادب چطور میتونیم سفارشی طراحی جلد بدیم به آقای زارع؟
سلام رضا جان
من رابطهای با ایشون ندارم.
ایشون بیشتر با انتشارات آرایانا قلم کار میکنن، شاید از طریق تماس با این انتشارات بتونید به آقای زارع وصل بشید.
من همیشه مجذوب کتابهایی میشم که طراحی متفاوتی دارند و معتقدم که این نشان از دید باز و متفاوت هم نویسنده و هم طراح و هم ناشر هست. من وقتی طرح متفاوتی رو میبینم خودم رو جای نویسنده و طراح میذارم و سعی میکنم پیشبینی کنم که در چه حالتی و با چه طرز فکری به این طرح رسیدن و چه مراحلی رو طی کردن و چه چیزایی از فکرشون گذشته که این اثر رو خلق کردن و نویسنده و طراح چه تعاملاتی با هم داشتن که به این هماهنگی رسیدن و این حدس زدنها برام خیلی لذت بخشه.
لینکی که در مورد آقای زارع داده بودید رو خوندم و خیلی از نمونه طرحهایی که گذاشته بودن لذت بردم. مخصوصاً از این حرفشون که :«به نظرم کتاب برای بقای خود نیازمند افزودههایی است که تجربهاش در دنیای مجازی ممکن نباشد.»
سلام این کتاب رو چطوری میشه تهیه کرد؟ممنون
سلام
از کتابفروشی جیحون در انقلاب تهیه کنید.
یا مستقیما با بنیاد فرهنگ زندگی تماس بگیرید.