بشنوید:
در این پادکست میشنوید:
بحثم را با اساره به استعارۀ مهم گوسفندنگری آغاز کردهام.
سپس با اشاره به 24 ساعت هر روز، به عنوان یکی از مهمترین منابع برگشتناپذیر، از پیش گرفتن گوسفندنگری برای برنامهریزی روزانه گفتهام. همچنین از مطلب کارگردانی یک روز نام بردهام.
در ادامه به سحرخیزی اشاره کردهام و دلیل اهمیت آن در عصر حاضر. از این گفتهام که چطور سخرخیری میتواند به عنوان یک مزیت رقابتی ما را متمایز و موفق کند.
در پایان هم ضمن پاسخ به سوال یکی از دوستان دربارۀ وبلاگنویسی حرفهای و نقش آن در موفقیت شغلی، با ذکر نکتۀ کوتاهی دربارۀ اولویتبندی و اهمیت انجام پادکست را به پایان بردهام.
امیدوارم که این پادکست مثل برنامههای قبلی سبب رضایت خاطر شما بشود.
گوسفند نامبرده در پادکست!
مجموعه پادکستهای شاهین کلانتری:
پادکست: انتخاب موضوع برای تولید محتوا، اطرافیان بیذوق، اهمالکاری در نوشتن و چند چیز دیگر!
پادکست: جنون نوشتاری، تولید محتوا برای سایت و چند چیز دیگر
پادکست: از شتابزدگی مثبت و تولید محتوا تا بهرهوری و مدیریت زمان
39 پاسخ
من سحرخیزی رو در دورۀ نظم شخصی با شما دارم تمرین میکنم. دیروز به همسرم میگفتم بین ساعتهای اولیۀ صبح انگار چالۀ فضایی وجود داره و دو ساعت بازدهیِ شش ساعت رو داره. ذهن سحرخیز شادابتر از باقیِ زمانهای روز هست.
آفرین، چه تعبیر جالبی.
پادکست فوقالعادهای بود.کلی ایده گرفتم و ترغیب شدم برای سحرخیز.البته چندوقتی هست که در حال تمرین آن هستم ولی متاسفانه با مشغولیاتی که دارم بعضی شبها دیرتر میخوابم و این موضوع سبب فاصله در شکلگیری این عادت شده.
اما واقعا بهترین کارها و نوشتهها رو در صبح انجام دادم. امیدوارم در این زمینه خودم و ذهنم رو تربیت کنم.ممنون از شما
بسیار عالی… سکوت اولیه صبح پر است از الهام و خلاقیت…🌸🙏🌸
سپاس از مهر شما غزاله نازنین و عزیز
سلام شاهین جان واقعا عالی گفتی
تمایز یعنی موفقیت
ممنونم عمو سعید جان. فدای تو.
یک گوسفند وقتی قربانی میشود، همه چیزش استفاده میشود! ما آدمها هم همینطور میتوانیم باشیم؛ به شرطی که ظرفیتهایمان را بشناسیم و از آنها بهره ببریم؛ نه اینکه وقتمان را با موبایل و محتواهای عمدتاً سطحی و بیهودۀ آن تلف کنیم. فایل صوتی شما را که گوش دادم، که تلنگر خوبی در این قضیه بود: در شبانهروز، چندبار موبایلها و پیامها و استوریها را چک میکنیم؟ اگر یک روز یا یک هفته آنها را نبینیم، چه چیزهایی را از دست دادهایم؟ در کدام گروههای پیامرسان عضو هستیم و احساس میکنیم ارزشی به ارزشهایمان اضافه میکند یا چیز جدیدی به ما یاد میدهد؟
مدیریت زمان برای بسیاری از ما در حد شعار مانده، ولی به پای عمل که میرسد بسیار سخت است. من همیشه عادت به نوشتن دارم. قلم و دفترچه هیچ وقت از کنارم دور نشده و نمیشود. ترجیح میدهم وقتم را با نوشتن، تفکر و یاد گرفتن پر کنم. متأسفانه، موبایلها دشمن بسیاری از افراد در جامعه و روزگار ما شده است. به یاد داشته باشیم محتواهای سطحی موبایلها، هیچ وقت به ارزشمندتر شدن ما کمک نمیکند؛ بلکه فقط با محتواهایی بمباران میشویم که دست آخر، پر از هیچ است!
من تصور میکنم هر زمان وسوسه میشویم که موبایل را در دستان خود بگیریم و وقتمان را بگذرانیم، باید گوسفند را به ذهن بیاوریم تا این وسوسه، به سرعت نابود شود. در پایان یک روز وقتی میخواهیم فکر کنیم، به این بندیشیم که چه چیزی به داشتههایمان اضافه شد؟ آیا مهارت بیشتری یاد گرفتیم؟ آیا دوصفحه کتابِ مفید مطالعه کردیم؟ و یا اینکه وقتمان در موبایل تلف شد؟
همین چند روز پیش، نزدیک به 6گروه و سه کانال را در موبایل با شجاعت Left دادم تا زمانم را بهتر در چنگ بگیرم! ما انسانها متفاوت هستیم و ارزشها و شرایط خاص خودمان را داریم. هیچ وقت سلیقهها یکی نیست. مهم این است که بدانیم ظرفیتهای ما بالاتر از آن چیزی هست که در محتواهای سطحی، دنبالش هستیم.
زنده باد. بسیار زیبا نوشتید. لذت بردم.
سلام استادِ عزیز 🙂
من هنوز این پادکست رو گوش ندادم ولی چون حرفی که میخوام بگم راجع به سحرخیزیه، اینجا مینویسمش.
از طریق لینکی که در کانال قرار داده بودین، یکی از ویدئوهاتون رو در این باره گوش دادم، حقیقتش من اصلا آدم سحرخیزی نیستم، مگر روزایی که قراره برم سر کار و مجبورم ساعت حدود 6 بیدار شم ولی خب از اون روز خیلی خیلی به سحرخیز شدن فکر میکنم و میدونم همین روزا تو راهش قدم برمیدارم… این رو، رو حساب این میگم که انقدر تو سایت تاکید به نوشتن کردید و من انقدر به نوشتن فکر کردم، حالا معتاد به نوشتن شدم. دیگه نمی تونم بدون اینکه بنویسم تصمیم های بزرگ بگیرم یا به آرامش برسم و ذهنم رو سبک کنم و از این بابت واقعا خوشحالم 🙂 چون حداقل خیالم راحته انقدری متمرکز بودم که تونستم تصمیم درستی بگیرم. (هرچند هنوز شکسته مینویسم ولی واقعا در همین حد هم نعمت بزرگیه برام)
حالا نگم براتون که رفتم یه تبلت نوت با قیمت مناسب گرفتم که بتونم وقتایی که لپتاپ در دسترسم نیست، با دستخط خودم بنویسم و از نظر امنیتی برام بهتر شده :))))
از اون روزی که اون ویدئو رو دیدم روزی نشده که بهش فکر نکنم… حداقل در این حد جلو رفتم که دیگه تا دیروقت بیدار نمیمونم و دارم تلاش می کنم ساعت خوابم رو تنظیم کنم تا بتونم زود بیدار شم.
یادآوری دائم، می تونه باعث عمل بشه، اگر به شکل درست انجام بشه.
یکی از خوبی های نوشته های شما اینه که یک مفهوم رو هر بار به شکل تازه ای بهمون یادآوری میکنه؛ مثلا ممکنه اینجا تاحالا هزار بار خونده باشم که بنویسید! زیاد بنویسید! ولی هربار به شکل تازهای. مغز ما به حرفی/جمله ای که عیناً تکرار میشه عادت میکنه اما وقتی هر بار روش و سبک گفتنش تغییر کنه، باعث بیشتر جا افتادنش میشه.
فکر کنم اینو تازه الان در حین نوشتن، تونستم کشفش کنم :))) البته در زندگی شخصی خودم کشف محسوب میشه!
درود ساقی جان
من خیلی خیلی خیلی خوشحالم که نوشتن انقدر خوب و جدی وارد زندگی تو.
تو خوشذوق و باهوشی و نوشتن باعث میشه ده برابر بیشتر شکوفا بشی.
از مهرت هم ممنونم.
تو این پست بخشی از کامنتت رو نقل کردم:
یادداشت روز
سلام و خدا قوت شاهین جان…
درود بر شما، من لینک وبلاگ شما رو امروز از سایت جناب محمدرضا شعبانعلی عزیز گرفتم و چند وقتیه که به شدت علاقه مند به تشکیل وبلاگ و به اشتراک گذاشتن مطالبم هستم. مدتی بود که پیگیر یه منبع قابل اعتماد بودم و امروز با خوندن مطالب شما حس خوبی گرفتم. امید به خدا خوشحال میشم که در این امر مهم در کنارم باشین…
خیلی مخلصیم…
سلام فرزاد نازنین
خیلی خوشحالم که اینجا هستی.
حتماً وبلاگ خودت رو راهاندازی کن.
هر کمکی هم لازم بود، برام بنویس. اگر بتونم حتماً کمکت میکنم.
شاد و برقرار باشی.
راستی وبلاگت که راه افتاد حتماً لینکش رو برای من بذار.
یکی از بهترین پادکستهایی بود که شنیدم. بی نظیر بود، بی نظیر.
تمام موضوعاتش برایم تازه و قابل تامل بود.
دم شما گرم
زنده باشی پوریا جان
خوشحالم که برات جذاب بوده.
من امروز در جستجوی خوب نوشتن بودم، رسیدم به اینجا، خیلی خوب بود و انرژی گرفتم، خیلی وقت بود چنین لذتی نبرده بودم
خدارا شکر
سلام بهنام عزیز
خوشحالم که اینجا هستی.
حتما از خودت بیشتر برای من بنویس.
برقرار باشی.
سلام شاهین عزیز
پادکست جالبی بود و از شنیدنش لذت بردم. تا به حال از این زاویه بهش نگاه نکرده بودم. گُل گفتی! گوسفند نگری! دارم فکر می کنم ـ همون طور که گفتید ـ من مدت هاست قصد دارم ساعت 5 صبح (به قول آقای بهرامپور 4:44) از خواب بلند بشم و شروع به مطالعه کنم. اما هنوز این اتفاق نیفتاده و موفق نشدم.
گوشی رو کوک می کنم و منتظرم که کارم تموم بشه و بخوابم. اما یک دفعه به خودم میام و می بینم ساعت یک هم گذشته و هنوز مشغول نوشتن مطلبی برای سایت یا وبلاگ هستم یا مشغول ولگردی اینترنتی هستم.
یکی از مهم ترین مسائل هم اولویت بندی کارهاست که البته در این بخش شکر خدا مشکلم کمتره و به اون اولویت ها وفادارم. صحبت های جالبتون به فکرم انداخت. امیدوارم بتونم موفق بشم و کتاب های ایستاده یا نشسته در نوبت خواندن را تمام کنم. باز هم از مطلب جالبتون ممنونم.
درود سعید جان
با عزمی که از تو سراغ دارم قطعا میتونی.
راستی چند روز پیش تو سایتت یه کامنت نوشتم، ولی متاسفانه به خاطر مشکل فنی ثبت نشد. کامنتات درستن؟
سلام شاهین جان
همین الان بررسی کردم و دیدم مشکلی نداره. شاید اون وقتی که شما تشریف آوردید، دچار مشکل شده بوده. بابت مسئلۀ پیش آمده سایت ما رو ببخشید. قول می ده دیگه تکرار نشه! در خدمتیم شاهین عزیز!
دوباره سلام
راستی خواستم بگم من مدت هاست به اینستاگرامم خیلی کم سر می زنم. دیروز به دلیلی مجبور شدم سری بزنم و اینستای شما رو هم دیدم. ویدیوهای جالبی رو اونجا گذاشته بودید. کاش می شد روی سایت این ویدیوها رو ببینیم و استفاده کنیم. اگر اینجا بتونیم ببینیمشون خیلی خوبه. سپاس!
ممنونم سعید جان
برای سایت بیشتر روی پادکست تمرکز کردم.
ویدیوهای طولانیتری رو هم میخوام برای یوتیوب ضبط کن.
سپاس از مهرت.
وقت بخیر
یه خواهشی داشتم. شما توی یکی از پست های اینستاگرامتون هم گفتید که باید از فضای اطرافمون، هر طور که هست، بیشترین بهره رو ببریم. لطفا اینم بگید که اگر دورمون رو آدمای بی ملاحظه احاطه کردن، اونوقت چه کار کنیم؟ چطور با فضای شلوغ اطراف کنار بیایم؟
سحرخیز شو. ۵ صبح از خواب بیدار شو. اونوقت دیگه هیچکسی مزاحمت نمیشه.
شاهین جان سلام
امیدوارم همیشه سرحال و پر انرژی باشی.
مدتی است که موضوع گوسفندنگری به منابع ام به شدت فکرم را درگیر کرده و البته تصمیم هایی هم در این راستا گرفته ام و برخی از آنها را هم عملیاتی کرده ام. یکی از مهمترین تصمیم هام وبلاگ نویسی هست، و میخوام بگم که کاملا با تو عزیز موافقم که یکی از مهمترین آیتم ها برای برندسازی شخصی تولید محتوای تخصصی است.
خیلی ممنون از محتوا های زیبا و کاربردیت.
درود محسن نازنین
چقدر خوب که تصمیم گرفتی یه وبلاگ حرفهای بسازی.
مشتاقانه منتظر لینک وبلاگ تو هستم.
سلام خدمت شاهین کلانتری عزیزم
پادکست بسیاری خوبی بود
منو غرق فکر کرد تصمیم گرفتم بیشتر درموردش بخونم و حتی بنویسم
استاد از وقتی کلاسا رو هم شرکت کردیم واقعا وقت سرخاروندن هم نداریم دیگ الانم اینو گوش کردم ذهنم از این ور مشغول شد 😂😂😂
قشنگ لیست کارای این هفته حدودا به صدتایی میرسه
توی کتاب هایی که معرفی کردید خیلیاشو خوندم و البته تصمیم دارم دوباره بخونم ولی بعضیاشم ک معرفی کردید نخوندم تاحالا ومشتاقم خیلی زود تموم کنم کتاب ملت عشق رو که فعلا درحال خوندنشم بعد برم سراغ کتاب هایی ک نام بردید
واقعا ممنونم از این همه انرژی که به ما منتقل میکنید ومهمتر از اون امیدواری میدید بتونیم یه نویسنده خوب شیم در اینده
سلام زهرا جان
چقدر خوب که تو انقدر فعال و پرتلاش.
مطمئن باش با این روحیه به جاهای خیلی خوبی میرسی.
سپاس از محبتت.
شاد باشی و برقرار.
👌👌👌
آقای کلانتری یک لطفی می کنید لیستی از کتا بهایی که در مورد نویسندگی کاربردی هستند ویا شما با اونها آشنا هستید و از اونها استفاده کردید رو ذکر کنید.
با تشکر فراوان
سلام فاطمه عزیز
بخشی از کتابها رو قبلاً اینجا معرفی کردم:
معرفی کتاب
عالی عالی….
سلام
لینک گذاشته شده برای من باز نمیشه اگه دسترسی دارید میشه باز نشر کنید
فاظمه گرامی
دوباره امتحان کنید. لینک سالمه.
سلام استاد گرامی.
بسیار ممنون از نکاتی که میفرمائید.من ساله ست میخوام بین الطلوعین رو بیدار بمونم(میدونم خنده داره.چند سال زمان زیادیه برای ایجاد یک عادت جدید)ولی واقعا حس میکنم اراده لازم رو ندارم.مثلا سه چهار روز بیدار میمونم بعد تا دوسه هفته نمیتونم بیدار بمونم.و این روند همیشه ادامه داشته متاسفانه.کاش یک راهکار میذارید برای آدمهایی مثل من که نمیتونن پیوسته روی یک برنامه متعهد بمونن.
سلام طوبی جان
گاهی جسم شما با یک عادت سازگار نیست و نمیشه چندان کاری صورت داد.
کتاب «کی؟» از دنیل پینک در این زمینه میتونه کمکتون کنه.