نویسندگی آنلاین

یک نویسنده آنلاین حرفه‌ای چه ویژگی‌هایی دارد؟

نویسندگی آنلاین یعنی چه؟

به گمانم نوشتۀ آنلاین نوعی از متن است که برای فضای آنلاین تولید می‌شود و در اینترنت عرضه می‌شود.

نویسندگی آنلاین از تأثیرگذارترین و به‌روزترین انواع نویسندگی است که در ایران هنوز به ظرفیت‌های آن پی نبرده‌ایم.

برای اینکه در فضای آنلاین بنویسم لازم نیست نویسنده‌ای حرفه‌ای باشیم که تمام زمانش را وقف نوشتن کرده؛ بلکه هرکدام از ما با توجه به تخصصی که داریم می‌توانیم رسانۀ شخصی خودمان را داشته باشیم. ولی نکات مهمی هست که برای هر نویسندۀ آنلاینی که در پی اثربخشی بیشتری است ضروری به نظر می‌رسد.

نویسندۀ آنلاین چه ویژگی‌هایی را ندارد؟

  1. نویسندۀ آنلاین از آن دسته از آدم‌هایی نیست که از سر نابلدی و کم‌سوادی برای تأمین محتوای سایت و کانالش از درودیوار و غذایی که می‌خورد عکس سلفی بگیرد.
  2. نویسندۀ آنلاین آدم زردی نیست که مدام دنبال اخبار و حوادث و شایعات روز باشد و به آن‌ها عکس‌العمل نشان بدهد.
  3. نویسندۀ آنلاین کسی نیست که حرف جدیدی نداشته باشد و فقط و فقط از روی سایت‌ها خارجی کپی و ترجمه کند.

نویسندۀ آنلاین چه ویژگی‌هایی دارد؟

  1. او شتاب‌زدگی فضای آنلاین را می‌فهمد اما شتاب‌زده نمی‌نویسد. آنلاین بودن به این معنا نیست که در لحظه هر چیزی به ذهنمان خطور کرد را بریزیم توی اینترنت. نویسندۀ آنلاین حرفه‌ای فاصله‌ای منطقی را بین نوشتن و انتشار در نظر می‌گیرد.
  2. برای نویسندۀ آنلاین تولید مطالب ارزش‌آفرین و بدون تاریخ‌مصرف اولویت اصلی را دارد. برای او کیفیت به‌مراتب مهم‌تر از به‌روز بودن به هر قیمتی است.
  3. نویسندۀ آنلاین دنباله‌رو جریان‌های روز و ابتذال فکری موجود در فضای اینترنت و شبکه‌های جدیدی نیست. او اگر به رویدادها می‌پردازد، نگاهی هم به روندها دارد.
چگونه نویسنده شویم؟ | دریافت کتاب قدرت نوشتن |کانال مدرسه آنلاین نویسندگی در تلگرام

17 پاسخ

  1. من کتاب تان را که درباره ی نویسنده آمیخواستم بپرسم که گذاشتن نلاین است خواندم. الان هم در سایت ویرگول شروع کرده ام به فعالیت. هر روز پستی درباره ی تمرین های نوشتنم و یا موانع این راه میگزارم. هر جمعه هم یکی از داستان های کوتاهم را. میخواستم بپرسم که آیا به اشتراک گذاشتن نوشته هایمان در ملع عام کار خطرناکی نیست؟ منظورم این است هر داستانی که داشتیم را باید در فاضای مجازی بگزاریم؟ هر داستانی که داریم؟
    ممنون میشوم راهنمایی ام کنید

    1. گاهی حس میکنم شاید این به بهتره خونده شدن مطالب کمک بکنه.
      بیشتر برام بگو.
      به نظرت ریزترش کنم؟ چرا؟
      توی موبایل میخونی یا لپ تاپ؟

  2. چقدر جالب توی نت هر چقدر و با هر عنوانی مینویسی نویسندگی سایت شما باز میشه .
    من از روزی که یادمه نوشتم ،الان یه نویسنده آنلاینم اما دوست دارم بتونم ازطریق استعدادم درآمدی داشته باشم. و اینکه با یاد گرفتن یه سری مطالب اصولی تر بنویسم .
    امیدوارم اینجا چیز یاد بگیرم.

    1. سلام بهار عزیز
      حتماً میتونید بهار عزیز.
      پیشنهاد میکنم یه سایت وردپرسی راه اندازی کنید، و با هویست رسمی در یک موضوع مشخص بنویسید تا یک برند شخصی خوب بسازید.
      اینجوری میتوید یه مسیر شغلی خوب برای خودتون تعریف کنید.

  3. سلام ممنونم از راهنمایتون ولی من این ا ای از داشتن واسم مشکل هست چون هیچ آشنای قابل اعتمادی ندارم و با توجه به داشتن دو فرزند کوچک و شرایط سخت زندگی خیلی قادر به استارت اولیه به تنهایی نیستم شوهرم هم به دلیل سختی و بی برکتی کارشون بسیار درگیر هستن خلاصه عرض کنم شدم مثل جانداری که دست و پا دارم اما راه رفتن بلد نیستم البته افسردگی و دل شکستگی تلاش این سالها هم مزید بر علت این ناامیدی من هست . ممنونم

    1. دوست عزیزم
      اصلاً نگران نباشید.
      خیلی از نویسنده های و فیلمنامه نویس های بزرگ دنیا بعد از 30 سال تلاش حرفه ای و دیده نشدن، درخشیدن.
      بهتون پیشنهاد میکنم که سایت شخصی خودتون رو راه اندازی کنید و وبلاگ نویسی رو جدی بگیرید. این بهترین روش برای ارتباطه.

  4. سلام من حدود 20 فیلمنامه دارم و 3سریال اما نمی دونم از کجا شروع کنم به چند نفر صاحب نظر هم طرح ارائه کردم و نظر مثبت و خوبی داشتند اما نمی دونم چطور میتونم شروع به کار کنم که بتونم درآمد کسب کنم لطفا راهنمایی کنید من رو حدود 13 ساله که می نویسم

    1. سلام دوست عزیز
      باید شبکه سازی رو جدی بگیرید و با فعالان حوزه سینما و تلویزیون در ارتباط باشید.

  5. اون فاصله منطقی بین نوشتن و انتشار رو من به خوبی احساس کردم. فکر می کنم وقتی کاری انجام میدیم، همون لحظه ازش ارزیابی دقیقی نداریم و ممکنه فکر کنیم خیلی خوبه یا خیلی بد. ولی اگه بعد از یه مدت بیایم سراغش میتونیم واقع بینانه تر نقدش کنیم. من چند بار که واسه ملت کامنتای طولانی نوشتم و یه دفعه اشتباهی صفحه رو بستم و اعصابم وحشتناک خورد شد و دوباره شروع به نوشتن کردم و این بار موضعم نسبت به موضوع عوض شده بود! متوجه فایده این کار شدم. 🙂

  6. چه نکات خوبی بود در مورد ویژگی‌هایی که یک نویسنده آنلاین دارد و ویژگی‌هایی که نباید داشته باشد.
    و همین مفهوم «شتاب» و «شتاب‌زدگی» خیلی کلیدی است. اینکه نویسنده با علم و درک فضای آنلاین، از شتاب‌زده نوشتن خودداری کند و کمی تعمق را وارد فضای نوشتاری کند.
    این طوری می‌توانیم امیدوار باشیم به جای تولید انبوهی از محتوای سردستی، نوشتارهایی تولید شود که در گذر زمان، هم‌چنان ارزش خواندن و رجوع داشته باشد.

  7. دقت شما در باره موضوعات مختلفی که مطلب می نویسید بسیار متعهدانه و از روی فکر میباشد متشکر هستم به نوبه خودم از تعهدتان در نوشتن و از ارزشی که برای وقت دیگران می گذارید

  8. سلام و خسته نباشید خدمت شما جناب شاهین کلانتری عزیز
    چقدر خوب بود … البته همیشه نوشته های شما خوب هستن …
    و خوبه که بیشتر به این نوشتن آنلاین و ماهیت اون پرداخته بشه … و چقدر دوست دارم نظرتون رو در مورد کپشن نویسی های اینستاگرام و عکس نوشته های اینستاگرام بدونم و این که الان فضای اینستاگرام بین کاربران ایرانی جدا از سلفی با در و دیوار و غذا و تبلیغ ، حاوی متن های طولانی و رفتن به سمت متن محور بودن این رسانه شده آیا با ماهیت این رسانه در تضاد نیست ؟؟؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *